Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

7/31/2021

Γυναικοκτονία στη Δάφνη: Στον εισαγγελέα ο 39χρονος - Μαρτυρικός ο θάνατος της 31χρονης

 

Γυναικοκτονία στη Δάφνη: Στον εισαγγελέα ο 39χρονος - Μαρτυρικός ο θάνατος της 31χρονης

Oμολόγησε πως μαχαίρωσε τη γυναίκα του στη Δάφνη.

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 40χρονος που δολοφόνησε τη γυναίκα του στη Δάφνη την Παρασκευή και στη συνέχεια παραδόθηκε.

Ο άνδρας μαχαίρωσε θανάσιμα την 31 ετών σύζυγό του στοn λαιμό και στη συνέχεια παραδόθηκε, με το κίνητρο της δολοφονίας να αποδίδεται στην «υπερβολική ζήλια» του συζυγοκτόνου. Ο ίδιος ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι μαχαίρωσε τη γυναίκα του από «ζήλια».

  • Μαρτυρικός ο θάνατος της 31χρονης

Μαρτυρικός ήταν ο θάνατος της 31χρονης μητέρας που έσφαξε ο 39χρονος σύζυγός της, χθες, μέσα στο σπίτι τους στη Δάφνη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την ιατροδικαστική εξέταση στη σορό της 31χρονης από την Σουλτάνα Μαριάνου, ο θάνατος επήλθε σε λιγότερο από πέντε λεπτά.

Ο 39χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της συζύγου του, άρπαξε ένα μαχαίρι 28 εκατοστά και μαχαίρωσε 2 φορές στον λαιμό το θύμα του.

Όπως προκύπτεμ η νεαρή μητέρα ήταν πιθανότατα ξαπλωμένη στο κρεβάτι -δεν αποκλείεται και να κοιμόταν- ενώ δεν έφερε κανένα ίχνος άμυνας.

Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που πήγαν στη Δάφνη και δεν άνοιξαν καν την πόρτα του περιπολικού, ώστε να ελέγξουν την καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία που κατέληξε σε μια ακόμη απίστευτη γυναικοκτονία.

«Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν το καθήκον τους, και πράγματι στη συντριπτική πλειονότητά τους το εκτελούν με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, κάτω από όλες τις συνθήκες, μέρα και νύχτα, οποτεδήποτε οι πολίτες χρειάζονται τη συνδρομή τους. Για όσους αστυνομικούς δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν υπάρχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία», σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα συμπληρώνει τονίζοντας ότι «σχετικά με τις καταγγελίες για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Δάφνη σημειώνονται τα ακόλουθα:

Από την αρχική διερεύνηση των καταγγελιών προκύπτει η βασιμότητα αυτών και ήδη με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που έφθασε στο σημείο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, το σήμα ήταν υψηλής προτεραιότητας.

Παράλληλα, διεξάγεται περαιτέρω έρευνα.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συστήσει ειδική υπηρεσία Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας και έχουν δοθεί από την πρώτη στιγμή σαφείς οδηγίες και εντολές για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών.
Θα επαναλάβουμε ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί φαινόμενο-όνειδος για τις σύγχρονες κοινωνίες και για την εξάλειψή του θα χρειαστεί η συστράτευση όλων μας»

Σελίδες