Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

7/04/2021

Ρεπορτάζ με ονόματα για την παρέα των ανικάνων! Αυτές είναι οι "επιτυχίες" του Χρυσοχοΐδη και των στρατηγών της αυλής του! 50 "επώνυμες" δολοφονίες παραμένουν "ορφανές".

 




«Παρά τις έρευνες της Υπηρεσίας μας, δεν κατέστησαν δυνατά μέχρι σήμερα η ανακάλυψη, ο εντοπισμός και η σύλληψη των άγνωστων δραστών και οι έρευνες συνεχίζονται».
Αυτή είναι η μόνιμη επωδός των ενημερωτικών εγγράφων της ΕΛ.ΑΣ. - είναι  για περίπου 50 ανθρωποκτονίες που έχουν διαπραχθεί την τελευταία 25ετία κυρίως στην Αττική κι αποδίδονται στη δράση της ελληνικής μαφίας. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., που έχουν ποσοστό εξιχνιάσεων της τάξης του 90% σε φόνους που δεν σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα, περιορίζονται σε ποσοστό της τάξης του 1% έως 2% στις διαλευκάνσεις των επονομαζόμενων «συμβολαίων θανάτου» και στις εκκαθαριστικές ενέργειες μεταξύ νονών της νύχτας. Με την προφανή αδυναμία της ΕΛ.ΑΣ. ν' αναπληρώνεται από τις διαδικασίες διαρκούς αυτοκάθαρσης και αλληλεξόντωσης των μελών της ελληνικής μαφίας, η οποία αποκαθιστά μια ιδιόμορφη τάξη.

Οι δολοφονίες των ποινικών Βασίλη Στεφανάκου (η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει ήδη ορισμένα στοιχεία για τους δράστες) και Βασίλη Γρίβα αποτελούν τη συνέχεια σειράς άλλων εγκληματικών πράξεων στον αδυσώπητο εμφύλιο των ποινικών.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν σειρά πληροφοριών για τους ηθικούς αυτουργούς κι οργανωτές των δολοφονιών είτε από εκμυστηρεύσεις - κομπασμούς των ίδιων είτε από καταθέσεις συγγενικών τους προσώπων, αλλά και από την «ανάγνωση» των δεδομένων του πολέμου των συμμοριών και τα ανταποδοτικά χτυπήματα.

Όμως αυτές οι ενδείξεις δεν θεωρούνται ισχυρές για να οδηγήσουν τα άτομα αυτά στο εδώλιο. Επιπλέον έχουν ενδεικτικές πληροφορίες και σαφείς αναφορές για μια ομάδα περίπου 10-12 ελλήνων αλλά κυρίως αλβανών εκτελεστών που έχουν προχωρήσει στους περισσότερους από αυτούς τους φόνους. Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι διεκπεραιωτές, με το αζημίωτο, των «συμβολαίων θανάτου» πολλές φορές επιστρέφουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Αλβανία, ενώ εξαϋλώνουν με χαρακτηριστική ευκολία τα ίχνη τους.

Στον κύκλο των ανεξιχνίαστων εγκλημάτων περιλαμβάνονται τουλάχιστον πέντε δολοφονίες που αφορούν το περιώνυμο «συνδικάτο των εκτελεστών» που έδρασε την περίοδο 1988-1993, έξι εγκλήματα (μέλη οικογένειας Γρηγοράκου, Γιάννη Σωτηρόπουλου ή «Τσέλικα» κ.ά.) της μαφίας της Ηλιούπολης που έδρασε την περίοδο 1997-2000. Ακόμη ανεξιχνίαστες παραμένουν οι δολοφονίες δραστήριων ποινικών όπως των Θ. Καλαποθαράκου (2000 στον Σχινιά), Αντρέα Ντούνη (2000 στη Νίκαια), Νίκου Πούλια (2001 στη Γλυφάδα), Κ. Τσαντσαρίδη (2003 στην Καλλίπολη) ή η εξαφάνιση το φθινόπωρο του 2002 του ύποπτου για τον φόνο του Καλαποθαράκου Στέλιου Χατζηδάκη.
Ακολουθεί την περίοδο 2005-2008 μια… ατελείωτη σειρά δολοφονιών με θύματα τους Αριστείδη Λακιώτη, Αλεξάντερ Σιμόνι, Γιάννη Γαβάκη, Σωτήρη Κούση, Αριστοτέλη Γιαγιά, Πολύβιο Καλογερόπουλο, Γιώργο Αρβανιτάκη, Γιώργο Αυτιά, Γεράσιμο Μαυράκη, Γιώργο Σαμπάτ, Γιώργο Παπαδάτο, Αλέξανδρο Κοσμόπουλο, Γιώργο Αναγνωστόπουλο, Παναγιώτη Στίβα, Αλί Σαΐντ κι άλλους, που αποδίδονται σε διαμάχες ανθρώπων της νύχτας. Μαζί με αυτούς έχουν σκοτωθεί κι άλλοι τρεις - τέσσερις ανυποψίαστοι άνθρωποι που βρέθηκαν στο σημείο του εγκλήματος...
Είναι χαρακτηριστικό ότι ορισμένα από αυτά τα εγκλήματα προ δεκαετίας συσχετίζονται με την οργάνωση των δολοφονιών των Στεφανάκου και Γρίβα.
Η ΕΛ.ΑΣ. περίπου δύο - τρία χρόνια έπειτα από αυτά τα εγκλήματα αποστέλλει τους φακέλους στη Δικαιοσύνη με «άγνωστους δράστες» και με πορεία για αρχειοθέτηση.
Στα συνοδευτικά έγγραφα των φακέλων καταγράφονται διάφορες πληροφορίες για τον τρόπο της δολοφονικής επίθεσης, κάποια αποσπασματικά στοιχεία από μαρτυρίες κρατουμένων στις φυλακές, δεδομένα από αναλύσεις κλήσεων, περιγραφές για τις εχθρότητες που είχαν. Στα ντοκουμέντα αυτά αποκαλύπτεται το ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ. για τον τρόπο, κυρίως τηλεφωνικές κλήσεις, με τον οποίο παρασύρουν το θύμα στην ενέδρα του θανάτου. Όμως μέχρι εκεί!


. Ανεξιχνίαστη παραμένει και η πολυσυζητημένη δολοφονία του 40χρονου ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου Μπάμπη Λαζαρίδη έξω από ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στις 13 Δεκεμβρίου 2008. Επιπλέον αθωώθηκε προσφάτως αλλοδαπός ποινικός που είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία με μία σφαίρα στο κεφάλι και της συζύγου του δολοφονηθέντος επιχειρηματία Γιώργου Αυτιά, μέσα σε ζαχαροπλαστείο στον Πειραιά τον Μάιο του 2009. Ακόμη την τελευταία επταετία δεν έχουν εξιχνιασθεί οι δολοφονικές επιθέσεις εναντίον του πρώην αστυνομικού - ληστή τραπεζών Νικήτα Μαυρίκη στην Κοκκινιά τον Ιούνιο του 2011, η δολοφονία ενός ποινικού με το ψευδώνυμο «Σουηδός» και ενός ανυποψίαστου πολίτη, τις ίδιες περίπου ημέρες, στο Γκάζι, η δολοφονία την ίδια χρονιά του 27χρονου Γιώργου Βαλέτα στη Βάρκιζα, αλλά και το έγκλημα εις βάρος ενός 31χρονου στην Πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό τον Αύγουστο του 2012. Επιπλέον «ανοικτές» είναι ακόμη οι δικογραφίες για τη δολοφονία ενός 36χρονου με το ψευδώνυμο «Γκας» που βρέθηκε νεκρός τον Ιανουάριο του 2016 σε χωματόδρομο της Βαρυμπόμπης, αλλά και, λίγους μήνες αργότερα, του 42χρονου ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου Μιχάλη Γιατράκη κοντά στο σπίτι του στον Άλιμο.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν πληροφορηθεί τα πολυποίκιλα κίνητρα αυτών των δολοφονιών που σχετίζονται με την ηγεμονία στην «προστασία» και τον έλεγχο νυχτερινών κέντρων, με την εκδίκηση για μια άλλη δολοφονία, με την προσπάθεια εξαΰλωσης ιχνών όταν επίκεινται αποκαλύψεις από την ΕΛ.ΑΣ., ακόμη και για θέματα τρομοκρατίας κ.λπ. Επιπλέον πολλές εν ψυχρώ δολοφονίες αποδίδονται σε οργή νονών για «καρφώματα» στην Αστυνομία, εξουδετέρωση επίδοξων δολοφόνων, υποθέσεις εμπορίου ναρκωτικών λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων έπειτα από παραγγελίες επιχειρηματιών, μέχρι και σε λόγους ερωτικής αντιζηλίας. Εκεί όπου το ένα έγκλημα φέρνει νομοτελειακά το άλλο.

Ίσως η μοναδική εγκληματική ενέργεια που εξιχνιάσθηκε πλήρως από την ΕΛ.ΑΣ. είναι αυτή στις 26 Αυγούστου 2006, όταν δολοφονήθηκαν στο Περιστέρι οι Κώστας Κουτελιέρης και Γιάννης Κάτσιος. Η ενέργεια αποδόθηκε στον Αλβανό ποινικό Αλκέτ Ριζάι ύστερα από εντολή του Βασίλη Στεφανάκου. Κι αυτή η υπόθεση εξιχνιάσθηκε - με καταδίκη των δραστών - βάσει εκμυστηρεύσεων ορισμένων από τους εμπλεκομένους που είχαν εκτιμήσει ότι δεν θα υπάρξει τελικώς δίωξή τους για αυτό το έγκλημα. Δικογραφία συντάχθηκε το 2009 εναντίον ενός Έλληνα ποινικού κι ενός Μολδαβού (που είχε ήδη κι αυτός πέσει θύμα εγκληματικής επίθεσης με σφαίρα στο κεφάλι) για την ανθρωποκτονία τον Ιανουάριο του 2007 στα Μελίσσια Αττικής του 44χρονου ποινικού Σωτήρη Κούση (φερόταν εμπλεκόμενος στο «συνδικάτο των εκτελεστών»). Το κατηγορητήριο βασίστηκε σε αναφορές στην Αστυνομία μιας στενής συγγενούς του έλληνα ποινικού, ο οποίος όμως τελικά απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες. Με την ΕΛ.ΑΣ. να συνεχίζει αυτήν τη μακάβρια καταμέτρηση των θυμάτων. Σε όλες τις παραπάνω ανοιχτές δικογραφίες που πλέον κανένας αξιωματικός δεν ασχολείται μαζί τους, παρά μόνο εάν και εφόσον υπάρξει κάποια πληροφορία, προστέθηκαν και οι δολοφονίες του Γιώργου Καραϊβάζ, Τάσου Μπερδέση, Μιχάλη Καπίρη αλλά και η απόπειρα σε βάρος του Στέφανου Χίου. Ανεξιχνίαστη παραμένει και η δολοφονία του δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Είναι προφανές ότι με μια τέτοια ντουλάπα γεμάτη αίμα ανεξιχνίαστων δολοφονιών δεν μπορεί κάποιος να μιλάει για επιτυχίες επί των ημερών του. Αποτελεί τουλάχιστον προσβολή για τις οικογένειες όλων αυτών των ανθρώπων. Η μεγαλύτερη πάντως "αγωνία" του σημερινού υπουργού, πριν κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις, θα έπρεπε να ήταν η ανατίναξη του γραφείου του υπασπιστή του, Βασιλάκη μέσα στο υπουργείο, με αποτέλεσμα να τον κάνει κομμάτια. Με τέτοια επιτεύγματα στην πλάτη σου... δεν μιλάς καθόλου!

Σελίδες