Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

7/07/2021

Η ειδυλλιακή παραλία που λέγεται πως ήταν κάποτε το λημέρι ενός φονιά.

 

Η αθέατη παραλία της Πελοποννήσου με το τρομακτικό όνομα


Ακολουθώντας την ονειρική διαδρομή Καλαμάτας-Αρεόπολης και περίπου 4 χιλιόμετρα έξω από το γραφικό χωριό της Καρδαμύλης στη Δυτική Μάνη, μπορεί κανείς να βρει μια παραλία άγριας ομορφιάς, με μια σπηλιά και ένα τρομακτικό όνομα.

Πρόκειται για την παραλία του «Φονέα», η οποία δεν είναι εύκολα ορατή από τον δρόμο, καθώς ο επισκέπτης πρέπει να διασχίσει ένα μονοπάτι και να κρυφοκοιτάξει πίσω από τα δέντρα για να τη δει.

Αυτός είναι και ο λόγος που η εν λόγω παραλία δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στους τουρίστες, ενώ παραμένει ανοργάνωτη, με μια μόνο καντίνα να προσφέρει προμήθειες στους λουόμενους.

Μακριά από την πολυκοσμία και τον συνωστισμό, ο επισκέπτης θα βρει καταγάλανα, δροσερά νερά και καταπράσινη βλάστηση, που σχεδόν φτάνει μέχρι την ακρογιαλιά, η οποία είναι στρωμένη με λεπτό, κάτασπρο βότσαλο.

Στη μέση περίπου του Φονέα ένας θεόρατος βράχος -που προσφέρεται για απολαυστικές βουτιές- χωρίζει την παραλία στα δύο, δημιουργώντας άφθονη φυσική σκιά.

Δείτε το βίντεο:


Σελίδες