Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Πέμπτης μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Κατάβασης.
Σύμφωνα με τον Γιάννη Βουράκη, Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, η φωτιά βρίσκεται μέσα στο χωριό και εκεί επιχειρούν οι πυροσβέστες.
Η πυρκαγιά ήταν ήδη μέσα στο χωριό όταν έφθασαν τα πρώτα οχήματα, με τις δύο οικογένειες που κατοικούν εκεί να εγκαταλείπουν με ασφάλεια τα σπίτια τους.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Politischios η πυρκαγιά ξεκίνησε μέσα από τον οικισμό, πιθανολογείται δε ότι οφείλεται σε δίκτυο ρεύματος.
Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας, της Πολιτικής Προστασίας Δήμου και Περιφέρειας. Το έργο της Πυροσβεστικής γίνεται ιδιαίτερα δύσκολο με δεδομένο ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7 Μποφόρ.