Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

7/26/2021

Άγιο Όρος: Ο άνδρας που έζησε και πέθανε χωρίς να γνωρίσει ποτέ κάποια γυναίκα

 


Άγιο Όρος: Πρόκειται για τον άνδρα, ο οποίος δεν είδε ποτέ γυναίκα, δεν πήγε ποτέ σινεμά και δεν μπήκε ποτέ στη ζωή του σε αεροπλάνο.

Η δημοσίευση στο «Historic Photographs»

«Χωρίς να έχει ποτέ δει γυναίκα στα 82 χρόνια της ζωής του, ο ο Μιχαήλ Τολότος έχασε τη ζωή του στο μοναστήρι του όρους Άθω, στην Ελλάδα. Επίσης, ποτέ δεν είχε ζήσει την εμπειρία της οδήγησης ενός αυτοκινήτου. Δεν έζησε ποτέ την παρακολούθηση μιας ταινίας, ή του ταξιδιού με αεροπλάνου.

Η μητέρα του πέθανε όταν γεννήθηκε, σύμφωνα με αναφορές από αθηναϊκά μέσα. Ο ίδιος βρέθηκε σε ένα μοναστήρι όπου καμία γυναίκα δεν μπαίνει. Έγινε μοναχός και οι καλόγεροι του μοναστηριού του έκαναν μια ειδική τελετή ταφής, διότι πίστευαν πως ήταν ο μοναδικός άντρας στον κόσμο που δεν είδε ποτέ γυναίκα».

Άγιο Όρος: Τι αναφέρει το «Storypick»

Από το Storypick, μαθαίνουμε πως ο συγκεκριμένος άντρας πρέπει να γεννήθηκε το 1856 στην Αθήνα. Επίσης, εικάζεται πως το περιστατικό του θανάτου του γράφτηκε σε αθηναϊκή εφημερίδα του 1938. Ο μοναχός πρέπει να έζησε στο Άγιο Όρος όλα τα χρόνια της ζωής του. Το έκανεμ, εφαρμόζοντας πιστά τους νόμους του άβατου. Αυτούς που ισχύουν από το 1046 και δεν επιτρέπουν σε γυναίκες να πατήσουν τα εδάφη της Αθωνικής πολιτείας.

Άγιο Όρος: Μια σκοτεινή ιστορία

Σε μια εποχή που η Αθήνα προσπαθούσε να ανασάνει από τη δύνη του Κριμαϊκού πολέμου και την εκκωφαντική της ήττα σε αυτόν, σε μια εποχή που οι Μεγάλες Δυνάμεις (Αγγλία – Γαλλία) μας είχαν «τραβήξει το αυτί» κάνοντας απόβαση στον Πειραιά και το όνειρο του να πάρουμε πίσω τις «αλύτρωτες πατρίδες» από την Τουρκία, ξεθώριαζε άδοξα, ένα παιδί έχανε τους γονείς του και κάποιος το έστελνε στο Άγιο Όρος. Αυτό που περιγράφει το παραπάνω απόκομμά. Μοιάζει με απαγωγή, με ένα έγκλημα που διαπράχθηκε σε πλήρη αμοραλισμό. Η «ειδική κηδεία» για ανθρώπους που δεν έχουν γνωρίσει ποτέ γυναίκα, είναι ένα στοιχείο που κάνει την υπόθεση να δείχνει λίγο παράξενη. Είναι μια υπόθεση που βρίσκεται στα όρια του αστικού/αθωνικού θρύλου.

Πόσο εύκολο είναι το να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη με τον Τολότο, σε μια περιοχή που λογίζεται ως αυτόνομη πολιτεία και σπανίως βγαίνει προς τα έξω κάποια ειδησεογραφική πληροφορία με δυνατότητα επιβεβαίωσης από σοβαρές πηγές. Ο Τολότος κατά πάσα πιθανότητα, έζησε μια παράξενη, μισή ζωή, σε έναν ημιτελή κόσμο.

Σελίδες