Ο θάνατος τον περασμένο Ιούνιο της 14χρονης Γωγούς από την Επανομή εξαιτίας επιπλοκών μετά από επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου είχε συγκλονίσει. Ο ιερέας πατέρας της άτυχης 14χρονης κατήγγειλε ιατρικό λάθος και υπέβαλε μήνυση για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά του ιδιώτη γιατρού που τη χειρούργησε.
Τότε, όμως, ήρθαν οι ακόμη πιο σοκαριστικές αποκαλύψεις. Σε βάρος του συγκεκριμένου γιατρού υπήρχε αμετάκλητη καταδίκη από τον Ιούνιο του 2012 με ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή για ανθρωποκτονία από αμέλεια μίας 41χρονης γυναίκας η οποία είχε υποβληθεί στην ίδια επέμβαση! Ο ίδιος μάλιστα κατηγορείται και για το θάνατο το 2017 ενός 24χρονου νεαρού από την Κεραμωτή.
Ωστόσο, από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι τον περασμένο Ιούνιο – επί εννέα δηλαδή χρόνια – συνέχισε να ασκεί το επάγγελμα. Βασική αιτία υπήρξε πως οι εισαγγελικές αρχές δεν ενημέρωσαν ως όφειλαν τον ιατρικό σύλλογο για την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του γιατρού
Αυτό είχε αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή και επισημαίνοντας πως εάν υπήρχε ενημέρωση του ιατρικού συλλόγου θα μπορούσε να κρίνει για τη συνδρομή λόγων επιβολής πειθαρχικών ποινών στον γιατρό ή ακόμα και αφαίρεση άδειας άσκησης επαγγέλματος.
Καμπανάκι κυρώσεων για αδράνεια από τον Άρειο Πάγο
Η υπόθεση αυτή οδήγησε στην έκδοση μίας ιδιαίτερα αιχμηρής εγκυκλίου από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτριο Παπαγεωργίου, αναφορικά με το εισαγγελικό καθήκον γνωστοποίησης ποινικών αποφάσεων κατά ιατρών στο πλαίσιο του Πειθαρχικού Δικαίου.