Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

8/05/2021

Γλυκό της Ημέρας: Τάρτα διπλής σοκολάτας και καραμέλας

 Sweet of the Day Double chocolate caramel tart


Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

  1. Αφήνουμε τη ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  3. Βουτυρώνουμε μια ορθογώνια ταρτιέρα 20×30 εκ. και στρώνουμε τη ζύμη.
  4. Την ψήνουμε για 25 λεπτά έχοντας τοποθετήσει στην επιφάνειά της μια μεμβράνη, πάνω στην οποία έχουμε απλώσει ρύζι ή όσπρια για βάρος (για να μη φουσκώσει 
  5. η ζύμη).
  6. Αφαιρούμε τη μεμβράνη με το ρύζι ή τα όσπρια και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά 
  7. μέχρι η ζύμη να χρυσαφίσει (το ρύζι ή τα όσπρια που έχουμε χρησιμοποιήσει για 
  8. βάρος δεν μπορούμε να τα μαγειρέψουμε. Τα χρησιμοποιούμε ξανά μόνο ως βάρος για τις τάρτες).
  9. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πάνω σε μια σχάρα για 20 λεπτά.
  10. Απλώνουμε στην επιφάνειά της το dulce de leche και ρίχνουμε το αλάτι.

Για την επικάλυψη

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο 
  • μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1 λεπτό. Εάν δεν έχει λιώσει εντελώς η 
  • κουβερτούρα, ανακατεύουμε το μείγμα, και βάζουμε ξανά στον φούρνο 
  • μικροκυμάτων για λίγα ακόμα δευτερόλεπτα.
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τους επιπλέον κρόκους και τη ζάχαρη για 5 λεπτά, 
  • μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν
  •  καλά τα δύο μείγματα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην τάρτα, πάνω από την καραμέλα.
  • Περιχύνουμε τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα, και δημιουργούμε σχήματα με τη
  •  βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει πάνω σε μια 
  • σχάρα για 20 λεπτά.
  • Κόβουμε σε κομμάτια, περιχύνουμε με το dulce de leche, σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτού, και περιχύνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα.

Σελίδες