
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη βάση
- Αφήνουμε τη ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Βουτυρώνουμε μια ορθογώνια ταρτιέρα 20×30 εκ. και στρώνουμε τη ζύμη.
- Την ψήνουμε για 25 λεπτά έχοντας τοποθετήσει στην επιφάνειά της μια μεμβράνη, πάνω στην οποία έχουμε απλώσει ρύζι ή όσπρια για βάρος (για να μη φουσκώσει
- η ζύμη).
- Αφαιρούμε τη μεμβράνη με το ρύζι ή τα όσπρια και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά
- μέχρι η ζύμη να χρυσαφίσει (το ρύζι ή τα όσπρια που έχουμε χρησιμοποιήσει για
- βάρος δεν μπορούμε να τα μαγειρέψουμε. Τα χρησιμοποιούμε ξανά μόνο ως βάρος για τις τάρτες).
- Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πάνω σε μια σχάρα για 20 λεπτά.
- Απλώνουμε στην επιφάνειά της το dulce de leche και ρίχνουμε το αλάτι.
Για την επικάλυψη
- Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο
- μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1 λεπτό. Εάν δεν έχει λιώσει εντελώς η
- κουβερτούρα, ανακατεύουμε το μείγμα, και βάζουμε ξανά στον φούρνο
- μικροκυμάτων για λίγα ακόμα δευτερόλεπτα.
- Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τους επιπλέον κρόκους και τη ζάχαρη για 5 λεπτά,
- μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν
- καλά τα δύο μείγματα.
- Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην τάρτα, πάνω από την καραμέλα.
- Περιχύνουμε τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα, και δημιουργούμε σχήματα με τη
- βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει πάνω σε μια
- σχάρα για 20 λεπτά.
- Κόβουμε σε κομμάτια, περιχύνουμε με το dulce de leche, σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτού, και περιχύνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα.