Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

9/16/2021

Παγώνη για εμβολιασμούς παιδιών: Μετά από 20 ημέρες θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τα κρούσματα στα σχολεία (video)

 


«Οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι που έχουμε είναι από πριν 20 ημέρες, τότε που είχαμε κρούσματα γύρω στις 4.500

Νέα έκκληση σε γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους το συντομότερο, ειδικά τώρα που άνοιξαν τα σχολεία, απηύθυνε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, επισημαίνοντας πως το «αποτύπωμα» των σχολείων στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας θα φανεί σε περίπου 20 ημέρες.     

Η κα Παγώνη, μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Live News», σημείωσε ότι τα «κρούσματα κορωνοϊού δεν είναι τα αναμενόμενα. Όπως θυμάστε, τα στοιχεία μάς είχαν δείξει ότι θα είναι υψηλά. Οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι που έχουμε είναι από πριν 20 ημέρες, τότε που είχαμε κρούσματα γύρω στις 4.500».

«Πρέπει να προσέξουμε ότι μετά από 20 ημέρες θα δούμε τι γίνεται στα σχολεία. Αν δεν έχουμε κρούσματα στα σχολεία, σημαίνει ότι πάμε πάρα πολύ καλά. Σε περίπτωση, όμως, που βρεθούν κρούσματα, τότε η κατάσταση δυσκολεύει», τόνισε και κάλεσε τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. «Η Δέλτα είναι πολύ επιθετική σε αυτές τις ηλικίες. Έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους», κατέληξε η κ. Παγώνη.

Τη Δευτέρα, σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, η κ. Παγώνη και τόνισε πως «ακόμα δεν έχουμε κάνει τίποτα» αναφορικά με τα ποσοστά εμβολιασμού στα παιδιά, τα οποία έχουν εμβολιαστεί κατά 21% στην ηλικιακή ομάδα 15-17, ενώ για τις ηλικίες 12-15 έχει εμβολιαστεί το 13%. «Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι παιδίατροι», πρόσθεσε.

«Πρέπει να χάσουν τη δουλειά τους»

Όσον αφορά στο ζήτημα των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού από υγειονομικούς, η κα Παγώνη τόνισε πως αποτελεί απάτη και θα πρέπει να γίνουν γρήγορες κινήσεις για να τιμωρηθούν οι εμπλεκόμενοι. «Είναι κρίμα όταν οι υγειονομικοί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό επί ενάμιση χρόνο, κάποιοι να παίρνουν πλαστά πιστοποιητικά από την Βουλγαρία. Είναι πάνω από 200 άτομα. Διέπραξαν απάτη και πρέπει να χάσουν τη δουλειά τους. Οι διαδικασίες αυτές πρέπει να γίνουν γρήγορα», επισήμανε.

Αναφερόμενη, τέλος, στον εμβολιασμό κατ’ οίκον, δήλωσε ότι «δεν έχει προχωρήσει λόγω έλλειψης προσωπικού», ζητώντας, με την ευκαιρία, ενίσχυση με έμψυχο δυναμικό και για τα νοσοκομεία.

Σε πρωινή εκπομπή του «μεγάλου καναλιού», πάντως, η κα Παγώνη δήλωσε σήμερα πως πρόταση της ΕΙΝΑΠ είναι να στηθούν κινητά εμβολιαστικά κέντρα έξω από σχολεία, όπου οι μαθητές θα μπορούν να πηγαίνουν για εμβολιασμό μόνοι τους, σε… παρεΐστικο κλίμα, χωρίς να χρειάζεται να είναι μαζί και οι γονείς τους!

  • Δείτε τη σχετική δήλωση της πρόεδρου της ΕΙΝΑΠ:

Σελίδες