Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

9/25/2021

Δεν προχωράει στην ΕΕ το ζήτημα της αλλαγή ώρας παρά την απόφαση του 2019. Κανονικά αναμένεται να γίνει η αλλαγή τον επόμενο μήνα.

 

Αλλαγή ώρας: Τι θα ισχύσει φέτος;
Στον «αέρα» είναι ακόμη η τελική απόφαση για την αλλαγή ώρας.

Το Μάρτιο του 2019, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ψηφίσει υπέρ της κατάργησης των εποχικών αλλαγών της ώρας κι είχε θέσει ως καταληκτική ημερομηνία το 2021, αλλά τα κράτη-μέλη δεν συμφωνούν και έχει ακόμη την σφραγίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Μιλώντας στην ιρλανδική ηλεκτρονική έκδοση The Journal, η Ιρλανδή ευρωβουλευτής Ντέιρντρε Κλουν είπε ότι «η πρόταση δεν προχωρά προς το παρόν και έχει φρενάρει».

«Εάν οι χώρες επέλεγαν το θερινό ωράριο, θα είχαμε πιο φωτεινά βράδια όλο το χρόνο. Αλλά τον χειμώνα, τα πρωινά θα ήταν πιο σκοτεινά από τα γνωστά σε όλους μας χειμερινά πρωινά».

Όπως και να 'χει σύντομα αναμένεται η τελική συζήτηση προκειμένου το θέμα να μην... σέρνεται επ΄αόριστον.

Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί και φέτος η αλλαγή ώρας για το 2021. Συγκεκριμένα, οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μία ώρα πίσω στις 31 του μήνα.

Η επόμενη αλλαγή φαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί κανονικά και τον Μάρτιο του 2022, οπότε και θα περάσουμε ξανά στη θερινή ώρα.

Σελίδες