Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

9/25/2021

Έρευνα σε ιστοσελίδες και ομάδες αντιεμβολιαστών με εντολή Θεοδωρικάκου

 

Έρευνα σε ιστοσελίδες και ομάδες αντιεμβολιαστών με εντολή Θεοδωρικάκου

Την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου προκάλεσε η είδηση ότι αντεμβολιαστές προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες με οικονομικό πάντα αντάλλαγμα για δήθεν παροχή πλήρους ασυλίας και κάλυψης έναντι του μη εμβολιασμού τους.

Έρευνα ξεκινάει η αστυνομία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις ιστοσελίδες που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε εντολή το πρωί του Σαββάτου στον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλη Παπακώστα, να διερευνήσει αμέσως την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών τέτοιων ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα σχετικά στοιχεία θα διαβιβαστούν στη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν ποινικών αδικημάτων και άσκησης των προβλεπομένων κατά νόμο ενεργειών.

«Πρέπει να διερευνηθεί ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις ιστοσελίδες που αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία», είπε σε μήνυμά του σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 το Σάββατο.

Στην εκπομπή «Πρωινοί τύποι» παρουσιάστηκε έγγραφο στο οποίο φαίνεται η προσπάθεια από κάποιους να εξαπατήσουν πολίτες ζητώντας τους χρήματα έτσι ώστε να τους εξασφαλίσουν ότι δεν θα έχουν καμία επίπτωση σε περίπτωση που δεν τηρήσουν τα μέτρα ή δεν θα εμβολιαστούν.

Σε ηχητικό ντοκουμέντο, αντιεμβολιαστής προσπαθεί να πείσει πολίτη να δώσει χρήματα για να τύχει αυτής της «κάλυψης», προκειμένου να γίνει διαβίβαση εγγράφων προς διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου, στα οποία να αναφέρεται ότι ο πολίτης δεν αναγνωρίζει την «κυριαρχία» του Δημοσίου και τις αποφάσεις τους σε ζητήματα που αφορούν την δημόσια υγεία.


Σελίδες