Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

9/20/2021

Παγώνη: «Είπα εγώ ότι θα πετάξουμε τις μάσκες τον Σεπτέμβριο; Δεν πάμε καλά»

 

Ματίνα Παγώνη

Στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ «Σαββατοκύριακο» μίλησε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, για την τρίτη δόση αλλά και για το άνοιγμα των σχολείων.

Αρχικά, οι δημοσιογράφοι θύμισαν στην κ. Παγώνη πως τον Ιούνιο «είχε τάξει μέσω της εκπομπής ότι θα βγάζαμε τις μάσκες στα μέσα Σεπτέμβρη».

Οι δηλώσεις της Ματίνας Παγώνη

Δημοσιογράφος: Μας είχατε τάξει…

Παγώνη: Εγώ δεν τάζω τίποτα. Δεν θα πάμε καλά πρωί πρωί. Πώς ξεκινάμε έτσι;

Δημοσιογράφος: Μας είχατε τάξει ότι τον Σεπτέμβριο θα πετάξουμε τις μάσκες

Παγώνη: Βάλτε το βίντεο, είχα πει εφόσον φτάσουμε τοίχος ανοσίας 80%

Στη συνέχεια η γιατρός αναφέρθηκε στη μετάλλαξη Δέλτα. «Τα λάθη έγιναν από παντού γιατί χαλαρώσαμε το καλοκαίρι. Πριν πάμε διακοπές σας λέγαμε να κάνετε το εμβόλιο. Σας παρακαλούσαμε να πάτε να εμβολιαστείτε πριν τις διακοπές. Δεν κουνάμε το δάχτυλο. Εμείς έχουμε πει ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι τραγική, είναι πολύ επιθετική στα μικρά παιδιά, στους νέους και στους μεγαλύτερους με υποκείμενα νοσήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη και συνέχισε:

«Κάνουμε έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Καταλαβαίνω ότι έχουν δίκιο να προβληματίζονται. Εμείς λέμε «ναι» στο εμβόλιο γιατί έχουμε τα στοιχεία και τις μελέτες. Στην Κούβα, για παράδειγμα, ξεκίνησε ο εμβολιασμός από δύο ετών, όπως και στην Αμερική το ίδιο».

Τρίτη δόση

Τέλος η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε στις ομάδες οι οποίες θα λάβουν την τρίτη δόση του εμβολίου. «Δεν μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε τη τρίτη δόση. Η πρώτη ομάδα είναι οι άνθρωποι υψηλού κινδύνου που έχουν υποκείμενα νοσήματα, που δεν κρατούν πολλά αντισώματα, ενώ δεύτερη ομάδα θα είναι οι υγειονομικοί και οι άνω των 60», είπε η κ. Παγώνη.

Σελίδες