ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΝΑ ΧΩΡΑ

Translate

on line visitor

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 25, 2021

"Σκληρή" απάντηση και "κρυφές αλήθειες" της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων στον Αλέξη Κούγια σχετικά με την δήλωση του ότι δεν θέλει να έχει σχέση με την Ένωση αυτή! "Παύεις να έχεις σχέση με κάποιον, μόνο εφόσον είχες σχέση". Η νέα απάντηση Κούγια!

 
Μπαράζ ανακοινώσεων χωρίς τέλος ανάμεσα στην ένωση ποινικολόγων και μαχόμενων δικηγόρων και τον Αλέξη Κούγια! Ύστερα από την δήλωση του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια ότι δεν επιθυμεί να έχει πλέον καμία σχέση με την Ένωση ποινικολόγων και μαχόμενων δικηγόρων το επιστημονικό σωματείο εξέδωσε ανακοίνωση ως απάντηση στα όσα ισχυρίζεται ο γνωστός δικηγόρος.

"Εν προκειμένω και αναφορικά με το σημερινό δελτίο τύπου του συναδέλφου κ.Αλέξη Κούγια, έχουμε κατ’αρχάς να παρατηρήσουμε ότι ο κ.Κούγιας ουδέποτε ήταν εγγεγραμμένο μέλος της Ενώσεως μας, ούτε ιδρυτικό ούτε και στη συνέχεια.

Ποτέ δεν είχε υπογράψει το ιδρυτικό καταστατικό, όπως είχαν κάνει ο αείμνηστος ο Νίκος Μαυρομάτης, ο Βασίλης Καπερνάρος, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο Βασίλης Ταουξής, ο Γρηγόρης Τσόλιας, ο Θόδωρος Μαντάς και πολλοί άλλοι.

Ποτέ στη συνέχεια δεν γράφηκε ως μέλος στην Ένωση μας, καταβάλλοντας, όπως απαιτείται, το τέλος εγγραφής των 2 ευρώ και τη συνδρομή των 5 ευρώ.

Και βέβαια ποτέ δεν συμμετείχε σε κάποια διαδικασία αρχαιρεσιών, ούτε και ποτέ κανένας τον πρότεινε για Πρόεδρο, όπως διατείνεται, ούτε εκλέγεται το ΔΣ και ο Πρόεδρος με προτάσεις, αλλά με «χαμηλότατου επιπέδου» (κατά τον κ.Κούγια) δημοκρατικές διαδικασίες και αρχαιρεσίες, στις οποίες μάλιστα (όπως πριν από ένα χρόνο) συμμετείχαν πάνω από 1500 συνάδελφοι.

Η Ένωση μας παρά την αντιπαράθεση και σε πείσμα πολλών που θα ήθελαν την διάλυση της, παραμένει ενωμένη και δυνατή και αποτελεί πλέον σταθερό σημείο αναφοράς σε όλο το νομικό κόσμο, καθόσον είναι η μεγαλύτερη (σε αριθμό μελών) δικηγορική επιστημονική ένωση της χώρας μετά τους δικηγορικούς συλλόγους, Αθηνών και Θεσσαλονίκης με πάνω από 3.000 μέλη πανελλαδικά.

Ο κ.Κούγιας χωρίς να είναι μέλος της Ένωσης μας, κλήθηκε τιμητικά σε δύο συνέδρια ως προεδρεύων (μαζί βέβαια και με άλλους συναδέλφους) και ειδικότερα στο 7ο συνέδριο μας στις 13 και 14.5.2018 στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου μάλιστα και δήλωσε ότι ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε συνέδριο (βλ. από 5.42 και μετά https://youtu.be/e1dv-EufqOA ) και στο 19ο συνέδριο μας στις 10-11.7.2021 στην Καλαμάτα, στο σύνδεσμο (https://youtu.be/9mIAs5R2D3Q ) του οποίου παραπέμπουμε για να ανακαλύψετε αν υπήρχε οιαδήποτε πολιτική και συνδικαλιστική μικροσκοπιμότητα, όπως διατείνεται.

Προφανώς για τον κ.Κούγια, το προηγούμενο (19ο) συνέδριο μας στην Καλαμάτα με τις συμμετοχές του Εισαγγελέα του ΑΠ, κ.Πλειώτα, του Αντεισαγγελέα του ΑΠ ε.τ. κ.Κατσιρώδη, του Αρεοπαγίτη κ.Τράγκα, του Προέδρου Εφετών κ.Παπαγεωργίου, της Εφέτη και τ.Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ.Στενιώτη, των καθηγητών κ.Χρήστου Μυλωνόπουλου, Αρη Χαραλαμπάκη και Στράτου Γεωργούλα, των συναδέλφων κ.Αντωνίου Φούσα, Δημητρίου Τσοβολα, Θεόδωρου Μαντά, Ζήση Κωνσταντίνου, Κώστα Ντάλτα και πολλών άλλων, αλλά και της επιστημονικής επιτροπής (Λάμπρος Μαργαρίτης, Αθανάσιος Κατσιρώδης, Χρήστος Μυλωνόπουλος, Στέφανος Παύλου, Αρης Χαραλαμπάκης, Θεόδωρος Μαντάς, Χρίστος Βρούστης και Κώστας Ντάλτας), ήταν χωρίς σοβαρό επιστημονικό υπόβαθρο.

Προφανώς και το επόμενο μας συνέδριο στα Γιάννενα (2-3.10.2021) που έχει ήδη πάνω από 300 προεγγραφές και τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου ΑΠ κ.Μιλτιάδη Χατζηγεωργίου, του Αντεισαγγελέα του ΑΠ κ.Λάμπρου Σοφουλάκη, του Αντεισαγγελέα του ΑΠ ε.τ. κ.Αθανασίου Κατσιρώδη, του Αρεοπαγίτη κ.Δημητρίου Τράγκα, του Εισαγγελέα Εφετών κ.Αναστασίου Σκάρα, των Προέδρων Εφετών κ.Γιάννη Μαρούδη κ.Γεωργίου Παπαγεωργίου και κ.Ηλία Γιαρενη, της Εφέτη και τ.Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ.Μαργαρίτας Στενιώτη, της Εφέτη κ.Νεκταρίας Σουκάρα, του Εισαγγελέα Εφετών κ.Ευσταθίου Βεργώνη, της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ιωαννίνων κ.Σπυριδούλας Σταυράτη και του Αντεισαγγελέως κ.Πελοπίδα Ανδρέου, των καθηγητών κ.Λάμπρου Μαργαρίτη, κ.Χρίστου Μυλωνόπουλου, κ.Αριστοτέλη Χαραλαμπάκη, κ.Αδάμ Παπαδαμάκη και της κ.Κατερίνας Συκιώτη-Χαραλαμπάκη, των συναδέλφων κ.Σακη Κεχαγιογλου, κ.Θεόδωρου Μαντά, κ.Αντωνίου Φούσα, κ.Γρηγόρη Τσολια, κ.Ζωής Σπυροπούλου, κ.Δημητρίου Τσοβόλα, κ.Μιχάλη Καλαντζόπουλου, κ.Βούλας Δημητριάδου, κ.Ζήση Κωνσταντίνου, κ.Κώστα Ντάλτα, κ.Χρήστου Ντιβανίδη, κ.Χαράλαμπου Σύψα, κ.Ναταλίας Γρεβια, κ.Χρίστου Βρούστη, κ.Γιώργου Μπιστιόλη, κ.Αλέξανδρου Παπαιωαννίδη, κ.Ειρήνης Μαρούπα, κ.Γιαννη Μαρκουλάκου, κ.Θεοδώρας Λιόντου, κ.Λουκά Προυσανίδη, κ.Κώστα Ζώη, κ.Χρήστου Τσιμπούκη, κ.Βασίλειου Χριστοφορίδη, κ.Εμμανουήλ Παπαδάκη, κ.Ιπποκράτη Μυλωνά, κ.Μαρίας Νάκα, κ.Μεθόδιου Ματαλιωτάκη, κ.Δημήτρη Αναστασόπουλου, κ.Αλεξάνδρας Μάμμα, κ.Παναγιώτη Κατσάνου, κ.Στυλιανής Χαραλαλαμπίδου, κ.Κωνσταντίνου Γώγου, κ. Δημήτρη Δήμου, κ.Δημήτρη Μπουκα, κ.Νάνσυς Παπαχρόνη, κ.Χρήστου Δερδεμέζη, κ.Βάσως Πανταζή και κ.Σπύρου Δημητρίου, του ψυχιάτρου Γιάννη Καραμπουτάκη, του πραγματογνώμονα-γενετιστή κ.Γιώργου Φιτσιάλου του κ. Ιωάννη Παναγόπουλου, του αστυνομικού διευθυντή κ.Κωνσταντίνου Χασιώτη και του δημοσιογράφου κ.Βάιου Σύρρου είναι κι αυτό «χωρίς σοβαρό επιστημονικό υπόβαθρο» για τούτο και ο κ.Κούγιας, παύει να έχει πλέον σχέση με την Ένωση μας….χωρίς όμως ποτέ να είχε!!!!

Ολοκληρώνοντας και αντιπαρερχόμενοι προς το παρόν τα λοιπά σχόλια του, ευχόμαστε στο μη μέλος της Ενώσεως και επισκέπτη κάποιων συνεδρίων μας, καλή σταδιοδρομία στην 5η του δεκαετία του στην Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων, αφού όμως προηγουμένως δει ξανά τι έλεγε στο συνέδριο του Ηρακλείου (https://youtu.be/9mIAs5R2D3Q) αλλά και για την Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων στο συνέδριο της Καλαμάτας (βλ.στο 3.36.36 https://youtu.be/9mIAs5R2D3Q ) «..μετετράπη η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων ουσιαστικά σε δικηγορική εταιρία…..με τη σύμπτωση ξαφνικά τα μέλη της μόνο του Προεδρείου ουσιαστικά να είναι οι δικηγόροι σε συγκεκριμένου είδους υποθέσεις…"

Να θυμίσουμε ότι ο Αλέξης Κούγιας είχε δηλώσει τα εξής: 

"Πριν από αρκετά χρόνια μαζί με τον αείμνηστο συνάδελφο Νίκο Μαυρομάτη και άλλους αξιόλογους δικηγόρους αποφασίσαμε να ιδρύσουμε την Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων.

Λόγω ελλείψεως χρόνου δεν ασχολήθηκα ποτέ με τη διοίκησή της, παρά το ότι μου προτάθηκε κατ’ επανάληψη η θέση του Προέδρου.

Παρατηρώντας τα όσα συμβαίνουν στο περιβάλλον αυτής της Ενώσεως, με αποκορύφωμα τα όσα συνέβησαν με τη χαμηλοτάτου επιπέδου αντιπαράθεση της προηγούμενης διοικήσεως με τη νυν διοίκηση όσον αφορά στην εκλογική διαδικασία, αλλά και τη διαπίστωση, την οποία προσωπικά έκανα ως Πρόεδρος στο τελευταίο συνέδριο που διοργανώθηκε στην Καλαμάτα, για την εσφαλμένη αντίληψη, με την οποία λειτουργεί πλέον η Ένωση, θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι αρνούμαι να νομιμοποιώ με την παρουσία μου πολιτικές συνδικαλιστικές μικροσκοπιμότητες, αλλά και διοργανώσεις συνεδρίων χωρίς σοβαρό επιστημονικό υπόβαθρο και παύω πλέον να έχω την οιαδήποτε σχέση με τη συγκεκριμένη Ένωση.

Αυτονόητο είναι ότι παραμένω μέλος, διανύοντας την 5η δεκαετία παρουσίας μου στην Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων».

Λίγες ώρες μετά την απάντηση της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων ο Αλέξης Κούγιας επανήλθε με νέα ανακοίνωση του.

“Το χαμηλό επίπεδο της απαντήσεώς σας ίσως θα έπρεπε να είναι η μοναδική μου απάντηση. Όμως επειδή δεν μου αρέσει ποτέ να αφήνω κάτι αναπάντητο, για τελευταία φορά και δεν θα επανέλθω, θέλω να σας δηλώσω τα εξής:

Για το ποιος ήταν ο εμπνευστής και ουσιαστικά ο συνιδρυτής αυτής της Ενώσεως, σας παραπέμπω στην καταγεγραμμένη στα πρακτικά τοποθέτηση του πρώην Προέδρου της Ενώσεως και Επιτίμου Προέδρου αυτής Βασιλείου Ταουξή στο συνέδριο της Καλαμάτας, στο οποίο προήδρευσα. Εκεί, όπως θυμάστε, ο Βασίλης Ταουξής, συγκινημένος, αναφέρθηκε σε μένα και στον αείμνηστο Νίκο Μαυρομάτη ως εμπνευστές και συνιδρυτές αυτής της Ενώσεως.

Όσο για το μέρος της ανακοίνωσης – απαντήσεώς σας ότι ποτέ δεν ήμουν μέλος και ότι ποτέ δεν πλήρωσα το τέλος εγγραφής των 2€ και τη συνδρομή των 5€, μόνο και μόνο αυτή η απάντησή σας αποδεικνύει το χαμηλό επίπεδο, στο οποίο έχετε οδηγήσει την Ένωση.

Αλίμονο αν αποκτά τον τίτλο του ποινικολόγου αυτός που πληρώνει συνδρομή των 5€ το μήνα, συμμετέχοντας σε μια αυτοαποκαλούμενη Ένωση Ποινικολόγων. Ο τίτλος του ποινικολόγου δεν εξαρτάται ούτε από συνδρομές, ούτε από συμμετοχή σε Ενώσεις. Είναι τίτλος που κατακτάται με τη βαθιά γνώση του Ποινικού Δικαίου και τη μεταφορά αυτής της γνώσεως στα ποινικά Δικαστήρια όλης της χώρας, όπου σε συνεργασία με τους ποινικούς Δικαστές και τους Εισαγγελείς απονέμεται ποινική Δικαιοσύνη και εξασφαλίζεται η κοινωνική ειρήνη.

Ο λόγος, για τον οποίο έκανα τη δήλωση αποστασιοποιήσεώς μου, είναι ένας και μοναδικός. Ενώ ο σκοπός της δημιουργίας της Ενώσεως ήταν η συμμετοχή σε αυτή των πραγματικών μαχομένων ποινικολόγων, εσείς την καταντήσατε λαϊκό πανηγύρι, όπου χωρίς καμία σχεδόν παρουσία σε ποινικά Δικαστήρια γίνεται μέλος ο οποιοσδήποτε δηλώνει ποινικολόγος, και το μόνο, το οποίο με επιτυχία μεθοδεύετε, είναι να παραπλανώνται και να συμμετέχουν επίλεκτοι Εισαγγελείς, όπως ο κ. Πλειώτας και ο κορυφαίος των κορυφαίων κ. Κατσιρώδης, επίλεκτοι Δικαστές, όπως η τέως Πρόεδρος της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων κα Στενιώτη και ο Αρεοπαγίτης κ. Τράγκας, και κάποιοι καθηγητές πανεπιστημίου, αλλά και πραγματικοί ποινικολόγοι, όπως είμαι εγώ, που δεν κατέκτησα αυτό τον τίτλο μέσα από τη συμμετοχή μου σε ενώσεις, γι’ αυτό άλλωστε με παρακαλέσατε να προεδρεύσω σε δύο συνέδρια, αλλά δυστυχώς όλους εμάς μας χρησιμοποιείτε για ταπεινούς ιδιοτελείς συνδικαλιστικούς σκοπούς, φτάνοντας στο κατάντημα για την καρέκλα του συμβούλου να διασύρεστε ενώπιον Δικαστών για διορισμούς προσωρινών διοικήσεων και με απώτερο παρόντα στόχο μόνο τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, την έκβαση των οποίων θέλετε να επηρεάσετε.

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, Μέλη του ΔΣ, ο ποινικολόγος είναι εξαιρετική περίπτωση του δικηγορικού λειτουργήματος και αλίμονο αν αυτό τον τίτλο τον αποκτούν τόσο εύκολα ακόμη και νεαρότατοι συνάδελφοι που συμμετέχουν στο ΔΣ, χωρίς καμία σχεδόν παρουσία στα ποινικά Δικαστήρια, εκτοξεύοντας τον αριθμό των ποινικολόγων στους 3.000, όπως υπερηφανεύεστε.

Τέλος για την αναφορά στην απάντησή σας ότι κανείς δεν μου ζήτησε ποτέ να γίνω πρόεδρος της Ενώσεώς σας, θα σας παρακαλούσα να ρωτήσετε το νυν πρόεδρο της Ενώσεως για το πόσες φορές ενώπιον πόσων πραγματικών ποινικολόγων μού ζήτησε παραμονές των εκλογών της Ενώσεως να τεθώ επικεφαλής της κινήσεως, η οποία τελικά κέρδισε αυτές τις εκλογές, και να σας ενημερώσει για το πόσες φορές αρνήθηκα και με ποια επιχειρηματολογία.

Θέλω να σας παρακαλέσω να παύσετε να υποβαθμίζετε καθημερινά την έννοια και το ρόλο του πραγματικού ποινικολόγου, τον οποίο εγώ υπηρετώ ανελλιπώς στα Δικαστήρια όλης της χώρας καθημερινά, σχεδόν 50 χρόνια.

Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2021

Με εκτίμηση

Αλέξιος Χ. Κούγιας"