Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

9/20/2021

«Μαύρα» χρήματα σε ναρκοδιακινητή από το δικηγόρο του Μαρινάκη



Γιατί η Οικονομική Αστυνομία δεν ψάχνει την τριγωνική σχέση;


Η τριγωνική οικονομική σχέση του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη με τον επί σειρά ετών δικηγόρο του Ευάγγελο Μπαϊρακτάρη, με τον καταδικασθέντα σε 18 έτη κάθειρξη για τη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης με το «Noor 1», Ευθύμιο Γιαννουσάκη, αποκαλύπτεται από το πόρισμα του Εισαγγελέα Εφετών Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου ο οποίος ζητά τη διενέργεια συμπληρωματικής ανάκρισης ως προς την τυχόν εμπλοκή του ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης και του Ολυμπιακού στην χρηματοδότηση του φορτίου του «λευκού θανάτου».


Στο πόρισμα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά από τον Εισαγγελέα και ως προς το δικηγόρο, φίλο και συγκατηγορούμενο το Μαρινάκη, Ευάγγελο Μπαϊρακτάρη, ιδιοκτήτη των εταιρειών Marathon και Marlex μέσω των οποίων κατατέθηκαν συνολικά 200.000 ευρώ στην εταιρεία G Tankers του Ευθύμιου Γιαννουσάκη.


Ο Μπαϊρακτάρης φέρεται να είχε εισπράξει από τον όμιλο Μαρινάκη αμοιβές 940.000 δολαρίων, αν και το ποσό αυτό δεν αποτυπώθηκε λογιστικά από τις έρευνες των αξιωματικών της Οικονομικής Αστυνομίας.


Ο δικηγόρος εκλήθη και δέχθηκε να επιστρέψει 200.000 δολάρια στον όμιλο Μαρινάκη. Όμως αυτά κατατέθηκαν, όχι στον όμιλο Μαρινάκη, αλλά στην εταιρεία του Γιαννουσάκη, με αιτιολογία αποστολής, μελλοντικά διαχειριστικά έξοδα πλοίων της Capital που βρίσκονταν στον Περσικό.


Για το λόγο αυτό ο Εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου ζητά να γίνει συμπληρωματική ανάκριση και να διερευνηθεί περαιτέρω από την Οικονομική Αστυνομία η τριγωνική σχέση Μαρινάκη-Μπαϊρακτάρη-Γιαννουσάκη. Όμως ο απερχόμενος Ανακριτής Διαφθοράς Πειραιά Ιωάννης Πετρόπουλος διαφώνησε με τον Εισαγγελέα, «μπλοκάροντας» τη συμπληρωματική ανάκριση.


Ο κ. Πετρόπουλος αρκέστηκε στις εξηγήσεις που έδωσαν οι κατηγορούμενοι στο πλαίσιο των ανωμοτί καταθέσεων τους, μη καλώντας τους καν σε απολογία και κρίνοντας πως η δικογραφία πρέπει να πάει στο αρχείο.


Το ερώτημα τίθεται αμείλικτο:


Ο οιοσδήποτε μπορεί να καταθέτει χρηματικά ποσά σε τρίτο χωρίς συμβόλαια και συμφωνητικά, χωρίς κανένα έλεγχο;

Βλέπετε με βάση το εισαγγελικό πόρισμα ούτε ότι τα 940.000 δολάρια αποδείχθηκε πως κατατέθηκαν από το Μαρινάκη στο Μπαϊρακτάρη για νομικές υπηρεσίες του, ούτε πως 200.000 δολάρια από αυτά μεταφέρθηκαν νομότυπα στον μετέπειτα καταδικασθέντα για ναρκωτικά.


Αν μη τι άλλο πρόκειται για καραμπινάτη περίπτωση «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος». Εκτός και αν ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και να μη δίνει λογαριασμό σε κανέναν, λες και η Ελλάδα είναι «φορολογικός παράδεισος»…


Τι λέει για όλα αυτά ο Οικονομικός Εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης;


Ανεξάρτητα αν τα χρηματικά αυτά ποσά πήγαν για την χρηματοδότηση της μεταφοράς του φορτίου των 2,1 τόνων ηρωίνης, τίθεται μείζον θέμα για τη νομιμότητα μεταφοράς των χρημάτων.


Με ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά που θα εξετάσει τη διαφωνία του ανακριτή που δεν θέλει να γίνει συμπληρωματική ανάκριση για τα εμβάσματα που κατέληξαν στον καταδικασθέντα ως ναρκοδιακινητή.


Από εκεί και πέρα θα πρέπει να πάρει θέση και ο Οικονομικός Εισαγγελέας…

Σελίδες