Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

9/29/2021

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ Υπόθεση Χρυσαφίδη: Το άγριο έγκλημα που συγκλόνισε την Ελλάδα- Γιατί θυμίζει τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά

 

Ταϊλανδός Χρυσαφίδης

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ στη δήλωσή του για τη φρικτή δολοφονία στα Γλυκά Νερά έκανε λόγο για ειδεχθές έγκλημα και για βαρβαρότητα που είναι σπάνια για τα δεδομένα στη χώρα μας.

Πράγματι χρειάζεται να πάει αρκετά πίσω κάποιος για να βρει κανείς ένα τόσο "παράλογο" έγκλημα, μία δολοφονία με τόσο μίσος, ώστε μία νεαρή κοπέλα, να ακινητοποιηθεί, να δεθεί, να βασανιστεί και τελικά οι δράστες να την πνίξουν με ένα μαξιλάρι ή μία μπλούζα.

Ένα σχετικά αντίστοιχο ειδεχθές έγκλημα με θύματα όλα τα μέλη μίας οικογένειας, τα οποία δολοφονήθηκαν και βασανίστηκαν, έγινε το καλοκαίρι του 1991. Το βράδυ της 17ης Ιουνίου 1991, η Αγγελική Παπαλεξανδράτου πήγε στη φίλη της, Λιζ Χρυσαφίδη, στο σπίτι της στην Εκάλη. Εκεί ήταν όλη η οικογένεια, ο σύζυγος της, Μιχάλης Χρυσαφίδης και οι δύο γιοι τους, Γιώργος και Μιχάλης.

Αφού η Παπαλεξανδράτου τους καληνύχτησε, αποχώρησε.

Δεν τους ξανάδε ποτέ. Από εκείνη τη στιγμή ξεκινά ένα πραγματικό θρίλερ.

Ο Χρυσαφίδης δεν πηγαίνει την άλλη μέρα στο εργοστάσιο, ενώ στο τηλέφωνο στο σπίτι δεν απάντησε ποτέ ο ίδιος, αλλά ο 28χρονος Ταϊλανδός Πρασέρτ Σερτουασάνα. Εκείνος τους ενημέρωσε ότι η οικογένεια είχε φύγει για διακοπές και θα επέστρεφε στις 28 του μηνός. Το ίδιο είπε και στον κηπουρό.

Μία ημέρα μετά, στις 19 Ιουνίου η σύζυγος του Ταϊλανδού, Ουαζίτα, μετέβη στην οικία του Αιγύπτιου πρέσβη, καθώς εκεί εργάζονταν η μητέρα του συζύγου της. Υποστήριξε ότι ο πατέρας της ήταν σοβαρά άρρωστος και έπρεπε να ταξιδέψει άμεσα στην Μπανγκόκ.

Από κοινού οι δύο γυναίκες έκλεισαν δύο εισιτήρια για την Μπανγκόκ, ένα στο όνομα της και ένα στου συζύγου της. Λίγες ώρες μετά, όλη η οικογένεια των Ταιλανδών θα αναχωρήσει για την πατρίδα της.

Υποθεση Χρυσαφίδη

Η φρικτή δολοφονία αποκαλύπτεται

Μέρες μετά το ταξίδι του προσωπικού της οικογένειας Χρυσαφίδη στην Ταϊλάνδη, στις 24 Ιουνίου, ένας ανιψιός του Χρυσαφίδη, ένας γείτονας και ο διευθυντής πωλήσεων του εργοστασίου, ανησυχώντας με την ξαφνική όσο και πολυήμερη απουσία του Χρυσαφίδη, αποφάσισαν με τη βοήθεια ενός κλειδαρά να ερευνήσουν το σπίτι.

Έπεσαν πάνω σε πραγματικό μακελειό.

Εντόπισαν όλους νεκρούς με τα πτώματα να είναι στο υπόγειο, σε τρία ξεχωριστά δωμάτια. Πρώτα, βρήκαν τον 16χρονο Μιχάλη. Είχε φιμωθεί με κουρελιασμένο πουκάμισο, δεμένο με νάιλον σχοινί, ενώ το πτώμα του είχε καλυφθεί με μία κουβέρτα.

Ο νεαρός είχε ξυλοκοπηθεί άγρια και είχαν σπάσει το στέρνο του.

Στο διπλανό δωμάτιο, κείτονταν νεκροί ο μεγαλύτερος αδελφός του και ο πατέρας του. Τα χέρια και τα πόδια του μικρού ήταν δεμένα, αλλά όχι και του πατέρα του. Τα πτώματα ήταν και αυτά σκεπασμένα με κουβέρτες και πετσέτες.

Στο τρίτο δωμάτιο, βρισκόταν το πτώμα της μητέρας, Λιζ. Φορούσε ένα ακριβό φόρεμα, αλλά όχι εσώρουχο, γεγονός που οδήγησε τις αρχές στο συμπέρασμα ότι είχε βιαστεί.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως οι δράστες είχαν σκοτώσει την οικογένεια σε "δόσεις”. Πρώτα πέθαναν τα παιδιά στις 20 Ιουνίου, μετά ο πατέρας στις 21 και τελευταία η μητέρα, στις 23 Ιουνίου, αφού είχε φύγει από τη χώρα ο βασικός ύποπτος, ο Ταϊλανδός Πρασέρτ Σερτουασάνα.

Όλα τα μέλη της οικογένειας είχαν ξυλοκοπηθεί άγρια και δολοφονήθηκαν με αντικείμενα που βρέθηκαν στο λεβητοστάσιο και κάτω από το νεροχύτη της κουζίνας. Μία βαριοπούλα, ένα τσεκούρι και ένα σκερπάνι. Όλα είχαν αίμα επάνω τους, ενώ αίμα βρέθηκε και στο πάτωμα του γκαράζ.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στο χρηματοκιβώτιο χρυσαφικά, ομόλογα και διάφορα έγγραφα, αλλά καθόλου χρήματα.

Ελισάβετ Χρυσαφίδη

Κύριος ύποπτος: Ο Ταϊλανδός μπάτλερ

Ο Ταϊλανδός μπάτλερ Πρασέρτ Σερτουσουάνα γεννήθηκε στην Μπανγκόκ το 1963. Ζούσε πολλά χρόνια στην Ελλάδα και εργάζονταν για την οικογένεια Χρυσαφίδη από το 1989. Όσοι τον γνώριζαν, τον περιέγραφαν ως ένα ήρεμο, ευγενικό και χαμογελαστό νέο.

Δύο μήνες πριν τη δολοφονία, παντρεύτηκε την αγαπημένη του, Ουαζίτα, που εργαζόταν στη Βάρη ως οικιακή βοηθός.

Δεν εξιχνιάστηκε ποτέ

Το αξιοσημείωτο είναι πως η υπόθεση έμεινε ανεξιχνίαστη. Αν και οι ελληνικές αρχές ζήτησαν να συνεργαστούν με την Ταϊλάνδη, δεν έλαβαν θετική απάντηση. Δεν συνελήφθη ποτέ κανείς ούτε δόθηκε ποτέ απάντηση στα ερωτήματα που βασάνιζαν φίλους και συγγενείς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Espresso" και τον δημοσιογράφο Μάνο Τσαγκαράκη, η Ελλάδα δεν είχε συμφωνία δικαστικής συνδρομής με την Ταϊλάνδη ώστε να ζητηθεί η έκδοση του 28χρονου μπάτλερ. Η μόνη ενημέρωση που υπήρξε, ήταν ότι είχε ανακριθεί ο πατέρας του που μόλις είχε βγει από την φυλακή, αλλά δεν γνώριζε πού βρισκόταν ο γιος του.

Βασικός ύποπτος ήταν ασφαλώς ο Σερτουσουάνα, ωστόσο οι αρχές υποπτεύονταν ότι είχε συνεργούς. Ο κύριος λόγος γι αυτό είναι πως η η Λιζ Χρυσαφίδη πέθανε, αφού αυτός είχε φύγει για την Ταϊλάνδη.

Υπάρχει όμως άλλο ένα σημείο - κλειδί. Η διαθήκη του Χρυσαφίδη. Υπήρχε χειρόγραφο σημείωμα του ίδιου, που όριζε ότι αν πέθαιναν όλα τα μέλη της οικογένειάς του, η περιουσία του θα πήγαινε στον ανιψιό του. Η έρευνα της αστυνομίας δεν κατέληξε πουθενά ούτε θεωρήθηκε ποτέ ύποπτος ο συγγενής.

Το 2000 στη σειρά Κόκκινος Κύκλος προβλήθηκε το επεισόδιο "ο Επισκέπτης", εμπνευσμένο από τα τραγικά γεγονότα.

Σελίδες