Η διαδικασία διεκόπη για τις 30 Σεπτεμβρίου - Η Ιωάννα χαρακτήρισε «ψυχρή και δειλή» την βιτριολίστρια που απουσίαζε από το δικαστήριο
Με λίγες λέξεις μίλησε για πρώτη φορά στις κάμερες των δημοσιογράφων η Ιωάννα Παλιοσπύρου για την γυναίκα που προσπάθησε να της καταστρέψει τη ζωή. Η νεαρή γυναίκα που δέχτηκε την φριχτή επίθεση από την 37χρονη βιτριολίστρια Έφη Κακαράντζουλα μέσα στην είσοδο του χώρου εργασίας της στην Καλλιθέα, παρουσιάστηκε με δύναμη ψυχής και γενναιότητα στη δίκη που χαρακτηρίστηκε ίσως η σημαντικότερη της χρονιάς. Ωστόσο η 37χρονη που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας δεν παρέστη στο δικαστήριο.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας διέκοψε τη δίκη της υπόθεσης για τις 30 Σεπτεμβρίου προκειμένου να ξεκινήσει απρόσκοπτα η διαδικασία. Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να είναι μακρά και ο αριθμός των μαρτύρων μεγάλος.
«Απέδειξε πόσο ψυχρή και πόσο δειλή είναι»
H Ιωάννα ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα και αφού δήλωσε τα στοιχεία της, η διαδικασία διεκόπη. «Για ακόμα μια φορά αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και πόσο δειλή είναι» δήλωσε η 35χρονη Ιωάννα βγαίνοντας από το δικαστήριο συνοδευόμενη από τους συνήγορους της.
Το αίτημα υποβλήθηκε από τον εισαγγελέα της έδρας, Χαρ. Μαστραντωνάκη, ο οποίος ζήτησε να διακοπεί η διαδικασία για αναδιάταξη της σειράς των μαρτύρων, με το σκεπτικό ότι πριν απ’ όλους θα πρέπει να εξεταστεί το θύμα που στον κατάλογο ήταν πέμπτο στη σειρά: «Η υπόθεση αυτή λογικά θα διαρκέσει για να αποδειχθεί η αλήθεια και αυτή μόνο πρέπει να λάμψει. Να προτάξουμε σήμερα τις υπόλοιπες υποθέσεις ώστε το επόμενο διάστημα να μην έχουμε κάτι να μας εμποδίζει και να ασχοληθούμε με αυτή την υπόθεση» ανέφερε ο εισαγγελέας.
Κατά την διάρκεια της διαδικασίας, αναγνώστηκαν τα ονόματα και των 34 μαρτύρων κατηγορίας, με την πολιτική αγωγή να προτείνει ακόμα πέντε μάρτυρες.
Τι είπε ο Σάκης Κεχαγιόγλου στην Ιωάννα
Ο δικηγόρος της κατηγορουμένης για την επίθεση με βιτριόλι ζήτησε να μιλήσει στην Ιωάννα και τελικά της μίλησε για 10 λεπτά περίπου, όπου της εξέφρασε την προσωπική του θλίψη και τη συμπάθειά του.
Επιπλέον, της ζήτησε να να μην τον παρεξηγήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, καθώς θα κάνει απλώς τη δουλειά του, ως υπερασπιστής της κατηγορουμένης.
Αυτή είναι η γραπτή δήλωση της 36χρονης
Ξεκινώντας τη διαδικασία ο πρόεδρος της έδρας φώναξε το όνομα της κατηγορουμένης. «Είναι απούσα κύριε Πρόεδρε», φώναξε ο Σάκης Κεχαγιόγλου, και τότε ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, διάβασε τη γραπτή δήλωση της κατηγορουμένης από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται, στην οποία αναφερόταν: «Επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους δικηγόρους μου. Σας δηλώνω ότι θα παρευρεθώ στη συνεχεία της διαδικασίας».
Στη συνέχεια ο κ. Κεχαγιόγλου, πήρε τον λόγο, τονίζοντας πως η κατηγορούμενη ζητά ευνοϊκότερη μετατροπή της κατηγορίας της.
Η κατηγορούμενη ζητά τη μετατροπή της κατηγορίας της
«Εκφράζουμε την προσωπική μας συμπάθεια στο θύμα αυτής της επιθέσεως. Η προσωπική και ανθρώπινη πλευρά της υπόθεσης δεν έχει σχέση με τα νομικά. Θεωρώ υποχρέωση μου να εκφράσω στην κ. Παλιοσπύρου τη συμπάθεια μου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται για πολλά χρόνια. Το τι θα πει η κατηγορούμενη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, θα το πει στον οικείο δικονομικά χρόνο», ανέφερε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης.
Ο ίδιος εξήγησε πως η 36χρονη ομολογεί την πράξη της αλλά ζητά μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. «Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περιστατικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία σου νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπουμενης σωματικής βλάβης», ανέφερε ο κ. Κεχαγιόγλου.