Οι εξεταστικές για «χειραγώγηση της κοινής γνώμης με ‘ψευδείς’ δημοσκοπήσεις και επιδοτήσεις ΜΜΕ» ίσως δεν ήρθαν σε τυχαίο χρονικό σημείο…
Πρώτο θέμα, εκτός φυσικά από την… ανάγκη να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες, είναι σήμερα στα ΜΜΕ, η έλευση εξεταστικών για κυβέρνηση και αντιπολίτευση σε σχέση με την «χειραγώγηση της κοινής γνώμης με ‘ψευδείς’ δημοσκοπήσεις και επιδοτήσεις ΜΜΕ».
Αρχικά, την σύσταση «εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για να ελεγχθούν οι κατ’ επανάληψη πράξεις χειραγώγησης της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη», ζήτησε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου.
Ναι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική Επιτροπή σχετικά με τις “Λίστες Πέτσα” και την OpinionPoll, είπαν ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση. Έτσι, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 133 ψήφους, 13 παραπάνω από το όριο των 120 που απαιτούνται.
Η Νέα Δημοκρατία, από την πλευρά της, σκέφτεται την διεύρυνση του χρονικού πεδίου της εξεταστικής επιτροπής, για τις χρηματοδοτήσεις μέσων ενημέρωσης και τις δημοσκοπήσεις, από το 2015, με το ΚΙΝΑΛ να έχει δηλώσει πως σε περίπτωση που κατατεθεί μια τέτοια πρόταση, τότε θα πει «ναι», κρατώντας καλές σχέσεις και με τις δύο πλευρές (με το βλέμμα σε πιθανές εκλογές, θα εξηγηθεί παρακάτω), αλλά και δείχνοντας, ως μικρό κόμμα πλέον, πως… τάσσεται κατά της πολιτικής διαφθοράς.
Άρα λοιπόν δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν εξεταστικές επιτροπές και για τα δύο μεγάλα κόμματα, τα οποία είναι τα μόνα που διαθέτουν τον μηχανισμό να κυβερνήσουν και πιθανή φθορά τους από αυτή την διαδικασία, θα σημάνει την απόλυτη πολιτική καταιγίδα!!! Οι εξεταστικές συνήθως δεν βγάζουν βέβαια απόλυτα συμπεράσματα, καθώς ο ένας καλύπτει τον άλλον, αλλά πολιτική φθορά πάντα υπάρχει.
Το ότι η κοινή γνώμη χειραγωγείται δεν είναι φυσικά κάτι καινούριο! Ειδικά τα μεγάλα ΜΜΕ προσπαθούν να περάσουν την όποια εσωτερική, εξωτερική και πλέον υγειονομική δημοσιογραφική πινελιά.
Η συγκεκριμένη κίνηση, ωστόσο, δείχνει να κρύβει δύο πολιτικές πτυχές.
Το εν λόγω θέμα ενώνει όλα τα κόμματα! Έτσι δεν αποκλείεται με το βλέμμα στην απλή αναλογική, όπου χάνεται πλέον το μπόνους το 50 εδρών (ενισχυμένη αναλογική), να επιδιώκονται από τώρα συνεργασίες στο πλαίσιο δημιουργιών συγκυβερνήσεων δικομματικών ή πολυκομματικών, αφού ένα κόμμα δύσκολα θα φτάνει από μόνο του τον αριθμό των 151 εδρών. Βέβαια ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει δηλώσει, πως, με τα τωρινά εκλογικά δεδομένα, θα οδηγήσει την χώρα σε επαναληπτικές εκλογές με ενισχυμένη αναλογική. Μέχρι τότε όμως ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι, ειδικά με το θέμα «χειραγώγησης της κοινής γνώμης». Οι κυβερνήσεις απλής αναλογικής μόνο σταθερότητα δεν προσφέρουν, κάτι που θα σημάνει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Μέσω αυτής της κίνησης, η οποία δεν αποκλείεται να υπαγορεύθηκε από αλλού σε όλα τα κόμματα, οι πολιτικοί στην Ελλάδα πέφτουν ακόμα περισσότερο στα μάτια των ψηφοφόρων. Ως εκ τούτου, η Μεγάλη Επανεκκίνηση, η οποία επιδιώκει την αντικατάσταση των πολιτικών μέσω ενός νέου παγκόσμιου κυβερνητικού συστήματος τεχνοκρατών και τεχνητής νοημοσύνης, με τελικό στάδιο την κυβέρνηση του ενός, σε μία μεταμοντέρνα εκδοχή της Σοβιετικής Ένωσης, πετυχαίνει τον σκοπό της.
Η πολιτική ζωή της χώρας αναμένεται να ζήσει… μεγάλες στιγμές!