Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

10/19/2021

Για σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού του διώκεται ο παιδίατρος που εργαζόταν κανονικά στο νοσοκομείο της Πάτρας

 



Για σεξουαλική κακοποίηση του ίδιου του παιδιού του κατηγορείται ο παιδίατρος που μέχρι χθες εργαζόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Μετά από δημοσιεύματα τοπικών μέσων και ενώ η υπόθεση ερευνάται εδώ και δύο χρόνια, από τότε που έγινε η καταγγελία, δόθηκε εντολή από το υπουργείο Υγείας να συσταθεί νέο ΔΣ στο νοσοκομείο το οποίο κλήθηκε να αποφασίσει την διακοπή της συνεργασίας του με τον συγκεκριμένο γιατρό, ο οποίος μέχρι τώρα διατηρούσε τη θέση του.

Εν τω μεταξύ, το protothema.gr, έφερε στο φως το το έγγραφο-ντοκουμέντο της απόφασης του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου, Δημήτρη Μπάκου, το οποίο αναφέρει την απόλυση του γιατρού.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ο παιδίατρος διώκεται εδώ και δύο χρόνια για:

  • γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη κατ’ εξακολούθηση
  • κατάχρηση ανηλίκου σε γενετήσιες πράξεις, που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη, κατ’ εξακολούθηση και
  • για γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών εξ αίματος, κατ’ εξακολούθηση.

giatros1giatros2giatros3giatros4

Ο παιδίατρος είχε κληθεί σε απολογία στο νοσοκομείο τον Νοέμβριο του 2020 (ενάμιση χρόνο μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης) και δύο χρόνια μετά το νοσοκομείο ζήτησε αντίγραφα της ποινικής δικογραφίας. Στο μεταξύ εκδόθηκαν τα αμετάκλητα βουλεύματα δυνάμει των οποίων παραπέμπεται να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τα κακουργήματα με τα οποία βαρύνεται.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο στην τοπική κοινωνία της Πάτρας, καθώς ο γιατρός είναι ιδιαίτερα γνωστός και ο πατέρας του, επίσης παιδίατρος, είναι μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, ο Ιατρικός Σύλλογος περίμενε την απόφαση της Δικαιοσύνης, καθώς όπως αναφέρει, η υπόθεση αφορά την καταγγελία της μητέρας, η οποία βρίσκεται σε κόντρα με τον σύζυγό της μετά το διαζύγιό τους, για την επιμέλεια του παιδιού τους: «Ως  ιατρικός σύλλογος είχαμε ασχοληθεί και εμείς με το περιστατικό αυτό όταν είχε καταγγελθεί το 2019. Μιλάμε για ένα περιστατικό  “ματωμένου” διαζυγίου, με ένα παιδί στη μέση, με τους δύο γονείς να διεκδικούν την επιμέλειά του. Έχουμε μια καταγγελία από την πρώην σύζυγο που λέει ότι ο παιδίατρος και πρώην σύζυγός της ασελγεί στο παιδί του και το μόνο αποδεικτικο υλικό είναι ένα παράνομα βιντεοσκοπημένο υλικό» αναφέρει.

Όπως προσθέτει η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση και η καταγγελία σε βάρος του γιατρού έγινε από την ίδια την σύζυγό του: «Γνωρίζουμε επίσης πως έχει γίνει και μια αγωγή η οποία τρέχει στα δικαστήρια. Σαν ιατρικός σύλλογος καταρχήν δεν αποδεχτήκαμε να έχουμε γνώση κανενός παράνομου υλικού αυτό αφορά την δικαιοσύνη. Για τον συγκεκριμένο γιατρό δεν υπάρχει καμία άλλη καταγγελία στο σύλλογο μας από κανέναν. Έχουμε μια υπόθεση στην οποία η σύζυγος καταγγέλλει αυτό το γεγονός. Το θέμα είναι ποινικό εάν τελεσιδικήσει η δικαιοσύνη, ακόμα και σε πρωτόδικο βαθμό, τότε εμείς θα επενεργήσουμε για το πειθαρχικό εφόσον έχουμε κάποια δικαστική απόφαση».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος» στο βίντεο που έδωσε στις αρχές η μητέρα, δεν φαίνεται κάποια πράξη σεξουαλικής κακοποίησης, όμως η καταγγέλλουσα και το περιβάλλον της έχουν «ερμηνεύσει» τις συγκεκριμένες κινήσεις του πρώην συζύγου ως «ασελγείς».

Την ίδια στιγμή, ο γιατρός αρνείται κάθε κατηγορία και υποστηρίζει ότι πρόκειται για ψευδή και συκοφαντική καταγγελία.

Σελίδες