Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

10/28/2021

Πέραμα: Ελεύθεροι και οι επτά αστυνομικοί για την αιματηρή καταδίωξη

 

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικά μέτρα αφέθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη κλεμμένου οχήματος με τρεις επιβαίνοντες στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας 18χρονος Ρομά και να τραυματιστεί ακόμα ένας.

Ελεύθεροι χωρίς αναμορφωτικά μέτρα αφέθηκαν και οι δύο ανήλικοι Ρομά (ο ένας τραυματίας) που επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί υποστηρίζοντας πως δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και ότι δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρά έναντι των επιβαινόντων στο όχημα.

Μαραθώνια ήταν η απολογία των αστυνομικών

Μαραθώνια ήταν η ανακριτική διαδικασία για την καταδίωξη στο Πέραμα, ενώ σε μια τελευταία εξέλιξη, η ανακρίτρια Πειραιά πήγε στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται ο τραυματισμένος Ρομά, που εμπλέκεται στο περιστατικό, για να ακούσει τη δική του εκδοχή.

Στη μαραθώνια ανακριτική διαδικασία που ξεκίνησε στις 9 το πρωί, απολογήθηκαν οι έξι από τους επτά αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη του κλεμμένου οχήματος με τρεις επιβαίνοντες στο Πέραμα και κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Υπενθυμίζεται πως θανάσιμα τραυματίστηκε ένας 20χρονος Ρομά, ενώ άλλος ένας νοσηλεύεται στο Τζάνειο.

Και οι επτά αστυνομικοί αρνούνται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και με υπομνήματά τους περιέγραψαν τα γεγονότα και υποστήριξαν ότι βρίσκονταν σε άμυνα. Όπως υποστηρίζουν δεν είχαν δει τα χαρακτηριστικά των επιβαινόντων στο όχημα.

Σε απολογητικό του υπόμνημα ο υπαστυνόμος που κατηγορείται μαζί με άλλους συναδέλφους του από την ομάδα ΔΙΑΣ για τον θάνατο του 18χρονου Ρομά αναφέρει ότι οι πυροβολισμοί ήταν σύμφωνα με το νόμο 3169/2003 ενώ κάνει λόγο για επίθεση του οδηγού του κλεμμένου οχήματος που στρέφεται κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη.

Αναφέρει ότι παρά τις εκκλήσεις των αστυνομικών προς τους επιβαίνοντας να ακινητοποιήσουν το όχημα ώστε να ακολουθήσει ο αστυνομικός έλεγχος το αυτοκίνητο κινήθηκε με ταχύτητα αρχικά με όπισθεν, εμβολίζοντας τρεις υπηρεσιακές μοτοσικλέτες και τραυματίζοντας τους επιβάτες, ενώ ακολούθως ο οδηγός έκανε αναστροφή και εμβόλισε άλλες δύο μηχανές τραυματίζοντας τους επιβάτες και αυτών και έχοντας εμφανή πρόθεση να αφαιρέσει τη ζωή των αστυνομικών προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του.

Παρουσιάστηκε στα δικαστήρια Πειραιά ο 14χρονος Ρομά

Ο 14χρονος που είχε διαφύγει μετά την καταδίωξη στο Πέραμα, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στα δικαστήρια Πειραιά. Όπως υποστήριξε, αυτό το διάστημα δεν είχε παρουσιαστεί γιατί φοβόταν.

Ο 14χρονος Ρομά παρουσιάστηκε στα δικαστήρια μαζί με τη δικηγόρο του, λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι προκειμένου να απολογηθεί. Μιλώντας στους δημοσιογράφους παραδέχτηκε πως αυτός ήταν ο οδηγός και ο φίλος του που έπεσε νεκρός, καθόταν στη θέση του συνοδηγού. Ο 14χρονος υποστήριξε ότι μόλις σταμάτησαν το αυτοκίνητο οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και τότε επιχείρησαν να διαφύγουν.

Κούγιας για Πέραμα: Ο 15χρονος που παραδόθηκε δεν εμπλέκεται στο περιστατικό

Ο 15χρονος που παραδόθηκε την Τετάρτη στις Αρχές και ισχυρίστηκε πως ήταν ο οδηγός του κλεμμένου οχήματος, το οποίο καταδίωξαν οι αστυνομικοί στο Πέραμα, δεν έχει σχέση με το πρόσωπο που διέφυγε, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, όπως δήλωσε ο συνήγορός τους, Αλέξης Κούγιας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Αλέξης Κούγιας είπε μεταξύ άλλων για τον 15χρονο ότι “όλοι οι αστυνομικοί ήταν κατηγορηματικοί ότι το πρόσωπο αυτό δεν έχει καμία σχέση με το πρόσωπο το οποίο διέφυγε. Διαφέρει και ως προς το ύψος και ως προς τον σωματότυπο”.

Υπενθυμίζεται ότι ο 15χρονος Ρομά παρουσιάστηκε αυτοβούλως στα δικαστήρια Πειραιά την Τετάρτη. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, υποστήριξε πως ο ίδιος ήταν ο οδηγός του λευκού αυτοκινήτου τη μοιραία νύχτα, ενώ ο φίλος του που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών καθόταν στη θέση του συνοδηγού. Όπως ισχυρίστηκε, αυτό το διάστημα δεν είχε εμφανιστεί γιατί φοβόταν ενώ έδωσε και τη δική του εκδοχή για το τι συνέβη, περιγράφοντας επίσης τους λόγους που δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως οι αστυνομικοί πυροβόλησαν προς το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν γι’ αυτό και ο ίδιος έβαλε την όπισθεν και κινήθηκε προς τα πάνω τους, ενώ λέει πως και την ώρα που έτρεχε για να διαφύγει πυροβόλησαν προς το μέρος του, όμως οι σφαίρες κατέληξαν σε τοίχο.

Σελίδες