Σελίδες

10/19/2021

Ο Μητσοτάκης θέλει Ελλάδα δίχως Έλληνες;

 

Απίστευτο κρεσέντο του Κυριάκου υπέρ των μεταναστών, με φόντο τον επικίνδυνο δημογραφικό μαρασμό της χώρας

Το γένος των Ελλήνων συρρικνώνεται, οδηγούμενο σε δημογραφικό μαρασμό, κι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανησυχεί για το πώς θα καταφέρουμε να… μπάσουμε στη χώρα «ποιοτικό εργατικό δυναμικό» από τις χώρες που έχουν πληθυσμιακή έκρηξη.


Αντί για μια δυναμική αντιμετώπιση του δημογραφικού μαρασμού της χώρας -τον νούμερο ένα εθνικό κίνδυνο- οι κυβερνητικές πολιτικές φαίνεται ότι επικεντρώνονται στην αναπαραγωγή των φληναφημάτων του ΟΗΕ περί «αντικαταστατικής μετανάστευσης», που θα λύσει τα προβλήματα που θα προκύψουν σε όλην τη γηραιά ήπειρο από τη μείωση του γηγενούς πληθυσμού.


Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της ομιλίας του στο «άνοιγμα» των εργασιών του φόρουμ «Η Ελλάδα 2040», το οποίο διοργανώνει η Επιτροπή της Γιάννας Αγγελοπούλου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.


Ο πρωθυπουργός στο άνοιγμα της τοποθέτησής του σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα περιέγραψε με ακρίβεια το ακανθώδες πρόβλημα του Δημογραφικού, κάνοντας λόγο για μία μεγάλη πρόκληση: «Συρρικνωνόμαστε, το ξέρουμε» τόνισε και συμπλήρωσε «Το πόσο θα μας το δείξει η απογραφή».


Μάλιστα, προκειμένου να δώσει έμφαση, είπε πως «είχαμε μια συζήτηση στην Ολομέλεια πριν από λίγο για τα στατιστικά στοιχεία των εμβολιασμών, όπου ο παρονομαστής είναι η απογραφή του ’11, για να υπολογίζουμε τα ποσοστά». «Εικάζω ότι είμαστε λιγότεροι απʼ όσο έδειξε η απογραφή του ’11» υπογράμμισε μάλιστα.


Θα ανέμενε κανείς ότι μετά την περιγραφή μιας δραματικής κατάστασης, μιας Ελλάδας που αδειάζει από Ελληνες, ο πρωθυπουργός θα προχωρούσε σε ανακοινώσεις σχετικά με μέτρα που σκοπεύει να πάρει η κυβέρνησή του για να αντιστρέψει αυτήν την τάση. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη. Αντιθέτως, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να αντιμετωπίσει ως… δεδομένη τη «σμίκρυνση» του Ελληνισμού και να αναφερθεί στην «πληθυσμιακή έκρηξη» άλλων χωρών, φτωχών, που «θα διεκδικήσουν και αυτές μερίδιο και δικαίωμα στην κατανάλωση, σε ένα επίπεδο ζωής».


Συνέχισε, μάλιστα, κάνοντας λόγο για τις προκλήσεις του «ανθρώπινου δυναμικού σε μία χώρα η οποία συρρικνώνεται» ζητώντας να «χαρτογραφηθεί το πρόβλημα», καθώς δήλωσε σίγουρος ότι η χώρα «δεν θα αντιμετωπίζει πρόβλημα προσέγγισης κεφαλαίων, οικονομικών κεφαλαίων, θα έχει, όμως, δυσκολία εξεύρεσης ποιοτικού ανθρώπινου δυναμικού για να στηρίξει την αναπτυξιακή της διαδρομή».


Και για να το κάνει σαφές για όποιον δεν κατάλαβε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η «οργανωμένη, καλά σχεδιασμένη μετανάστευση» μπορεί να είναι ένα συμπληρωματικό όπλο για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε στρεβλώσεις που θα παρουσιαστούν με μαθηματική βεβαιότητα στην αγορά εργασίας.


Οσα είπε ο πρωθυπουργός φανερώνουν πλέον στον κάθε Ελληνα το γιατί η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία ολιγωρούν στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, και ακόμη και το περίφημο «εθνικό σχέδιο» βρίσκεται ακόμη σε… συρτάρια, δυόμιση σχεδόν χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία.


Το γεγονός ότι ο ηγούμενος ενός λαού, που οδεύει στην εξαφάνιση διά μίας «αργής αυτοκτονίας», ανησυχεί περισσότερο για το πώς οι πληθυσμοί που πολλαπλασιάζονται θα έχουν «μερίδιο» στην ποιότητα ζωής της χώρας μας είναι ίσως χαρακτηριστικό της «αντινατιβιστικής» άποψης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος φαίνεται να θέλει μια «Ελλάδα ευημερούσα, δίχως, όμως, Ελληνες».


Εντύπωση, πάντως, κάνει ότι σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος, την ίδια ακριβώς ημέρα, κινήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Μιλώντας στο 11ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η δημογραφική πρόκληση, ο ρόλος των πολύτεκνων οικογενειών και το Μέλλον της Ευρώπης», το οποίο διοργανώνεται στο πλαίσιο του Διαλόγου για το Μέλλον της Ευρώπης από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Εργαστήριο Κοινωνικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τόνισε πώς το «δημογραφικό θέμα είναι ξεκάθαρα ένα θέμα εθνικής επιβίωσης για τη συνέχιση του ελληνικού γένους, αλλά και για την οικονομική μας ανάπτυξη».