Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

10/20/2021

«Όχι» σε διόδια στο κέντρο της Αθήνας

 



Τι είπε ο Γιάννης Οικονόμου για τον δακτύλιο

Αρνητικός στο ενδεχόμενο επιβολής διοδίων στο κέντρο της Αθήνας εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. «Δεν υπάρχει σκέψη για διόδια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου, με τους ιδιοκτήτες οχημάτων να αναμένουν σε κάθε «κυβερνητικό όχι», μία άλλη… εκδοχή.

Δακτύλιος από τη Δευτέρα – Δύο κατηγορίες εξαιρουμένων αυτοκινήτων

Αναφορικά με το μέτρο του δακτυλίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «από την ερχόμενη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου μπαίνει σε εφαρμογή το μέτρο του δακτυλίου. Όλα τα αυτοκίνητα θα μπαίνουν στο δακτύλιο εναλλάξ σύμφωνα με το καθεστώς μονά-ζυγά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο της πινακίδας τους. Εξαιρούνται και θα μπορούν να μπαίνουν καθημερινά στο δακτύλιο ανεξάρτητα από τον αριθμό τους δύο βασικές κατηγορίες:

  • Πρώτον οι τύποι των «καθαρών» οχημάτων, δηλαδή, τα ηλεκτρικά, τα υβριδικά, τα από κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου και τα Euro 6 που εκπέμπουν ρύπους κάτω από 120 gr CO2
  • Και δεύτερον όσοι έχουν άδεια δακτυλίου. Εκεί υπήρχαν πάρα πολλές εξαιρέσεις και θα γίνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μειωθούν και να εκλογικευθούν».

Για την ολοκληρωμένη παρακολούθηση της λειτουργίας του δακτυλίου αποφασίστηκε να συγκροτηθούν δύο ομάδες εργασίας: Ένα Παρατηρητήριο που θα «ομογενοποιήσει» δράσεις και αποφάσεις για την κίνηση με συμμετοχή των συναρμόδιων Υπουργείων, αλλά και Δήμων, Περιφέρειας και επιστημόνων, αλλά και μια τεχνική ομάδα που θα παρακολουθεί την πορεία εφαρμογής του δακτυλίου.

Πέντε δράσεις για την αντιμετώπιση του δημογραφικού

Ολοκληρώνοντας την εισαγωγική τοποθέτησή του κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στα πέντε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού.

Επεσήμανε πως «Η αντιμετώπιση του δημογραφικού εξακολουθεί να παραμένει μια πολύ υψηλή προτεραιότητα της κυβέρνησης. Προωθούμε πέντε νέα μέτρα κοινωνικού περιεχομένου για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που αφορούν:

1.Την προώθηση εναλλακτικών μορφών φύλαξης παιδιών μέσα από το νέο πρόγραμμα «νταντάδες της γειτονιάς», σε περιοχές που δεν υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί.

2.Τη δημιουργία μονάδων παιδικής μέριμνας σε 120 μεγάλες επιχειρήσεις με δαπάνες του Ταμείου Ανάκαμψης. Σε πρώτη φάση θα μπορούν να καλυφθούν 2.500 μικρά παιδιά.

3.Τη χρηματοδότηση με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης της δημιουργίας 50.000 νέων θέσεων για βρέφη και νήπια σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και την παράλληλη προώθηση της δημιουργίας 150 νέων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

4.Τη στήριξη -επίσης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης- με στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης σε μητέρες που μένουν εκτός αγοράς εργασίας, προκειμένου να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Ήδη ανακοινώθηκε ειδικό πρόγραμμα για 10.000 νέες θέσεις εργασίας στο οποίο οι άνεργες μητέρες θα έχουν προνομιακή μεταχείριση.

5. Μέσω της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που έχουμε προωθήσει για τη νέα γενιά μπαίνει φρένο στην υπερβολική έκθεση του συστήματος στον δημογραφικό κίνδυνο, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζονται υψηλότερες συντάξεις για τους νέους. Το νέο σύστημα θα ισχύσει για αυτούς που εισέρχονται στην αγορά εργασίας από 1/1/2022 και, εφόσον το επιθυμούν, για τους νέους κάτω των 35 ετών».

Αναφερόμενος στην πανδημία και τα ενδεχόμενα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «δεν υπάρχει κάποια σκέψη για αλλαγή πλεύσης στα μέτρα. Αυτό που παρατηρείται όμως είναι ότι υπάρχει απόλυτη συσχέτιση των εμβολιασμών με τις βαριές νοσηλείες λόγω κορωνοϊού. Η πιθανότητα να νοσήσει βαριά κάποιος που έχει εμβολιαστεί είναι 20 φορές μικρότερη έναντι κάποιου συνανθρώπου μας που είναι ανεμβολίαστος», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σελίδες