Σελίδες

11/11/2021

Οριστικό! Στο εδώλιο ο Πέτρος Φιλιππίδης για έναν βιασμό και δύο απόπειρες. Το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως για τα 3 κακουργήματα.

 




Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το δημοφιλή ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε στις φυλακές όπου κρατείται, ότι θα καθίσει στο εδώλιο κατηγορουμένου για τρία κακουργήματα.

Οι κατηγορίες που θα κληθεί να λογοδοτήσει στους δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αφορούν τις καταγγελίες σε βάρος του για ένα βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού.

Το δικαστικό συμβούλιο, με βούλευμα του, «δείχνει» το εδώλιο στον γνωστό ηθοποιό, κάνοντας δεκτή τη σχετική εισαγγελική πρόταση. Στην πρόταση της η εισαγγελέας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα χωρίς να προκύπτει η ύπαρξη φιλικής σχέσης μεταξύ τους, ούτε να υφίσταται κίνητρο συκοφάντησης του κατηγορούμενου προκειμένου να αποκτήσουν δημοσιότητα καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τα καταγγελλόμενα και εάν πράγματι ο στόχος των παθουσών ήταν να αποκτήσουν δημοσιότητα θα είχαν καταγγείλει τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις σε προγενέστερο χρονικό διάστημα όταν βρίσκονταν στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας».

Από τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, τελικά του ασκήθηκε δίωξη για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014. Μάλιστα, σε δύο από τις περιπτώσεις φέρεται να χρησιμοποίησε το καμαρίνι του για να προβεί -όπως καταγγέλλεται- σε ασελγείς πράξεις.