Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

11/07/2021

ΤΟ ΠΑΝΕ ΦΙΡΙ ΦΙΡΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ!

 adadad

Τι κι αν τρέλαναν τον κόσμο με την “αναγκαιότητα” του εμβολίου. Τι κι αν προπαγάνδισαν ακόμα και με απειλές εναντίον όσων θέλουν να έχουν την ατομική τους βούληση; Τι κι αν ο Μητσοτάκης υποσχέθηκε “ελευθερία” με το μπόλι!! Όλο αυτό το παρεάκι δεν έχει ούτε καν την ευγένεια να πει ένα συγνώμη για τα ψέματα που αράδιασαν στον ελληνικό λαό κρατώντας τον όμηρο εδώ και σχεδόν 2 χρόνια με άγνωστο ακόμα πότε θα έρθει το φως στο τέλος του τούνελ.

Παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, πληθαίνουν οι φωνές “ειδικών” που μιλούν ανοικτά για ακόμα ένα lockdown καταστρέφοντας ό,τι απέμεινε από την οικονομία. Συγκεκριμένα, τα πάντα ανοιχτά, σε ό,τι αφορά τα μέτρα για τον κορονοϊό, αφήνει ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ΑΜΠΕ και αναφερόμενος στα μέτρα, τόνισε ότι «κάθε ενδεχόμενο είναι ανοιχτό».

«Η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι βλέποντας και κάνοντας παρότι είναι λίγο κακόηχη αυτή η έκφραση σαν στρατηγική, αλλά λόγω της μεγάλης αβεβαιότητας που υπάρχει και του απρόβλεπτου που κινείται η επιδημία, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε στρατηγικές αντιμετώπισης που να έχουν ορίζοντα δύο – τριών εβδομάδων» παρατήρησε.

Μάλιστα, σημείωσε ότι υπάρχουν «απόψεις και στην επιστημονική κοινότητα και στην Επιτροπή, ότι θα έπρεπε να ληφθούν ακόμη αυστηρότερα μέτρα, κυρίως σε επίπεδο περιορισμού του συνωστισμού».

Άλλωστε, δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο ενός lockdown, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όπως έχω πει και εξακολουθώ να το λέω. Ποτέ μη λες ποτέ. Διότι η επιδημία είναι πολλές φορές απρόβλεπτη, κινείται με μεγάλη ταχύτητα και με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά. Προφανώς ισχυρή θέληση όλων μας και όλοι κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση είναι να μην χρειαστεί να φτάσουμε σε τέτοια μέτρα».

Ερωτηθείς για τα νούμερα που θα οδηγούσαν σε ένα lockdown, απάντησε: «Αν δούμε ότι έχουμε μία πολύ μεγάλη αύξηση στα κρούσματα, στα βαριά περιστατικά, στις νοσηλείες τότε κανείς μπορεί να σκεφτεί ότι πρέπει να γίνει πρόληψη τώρα».

Ακόμα, σε ερώτηση εάν υπάρχει ενδεχόμενο να υποχρεωθούν οι εμβολιασμένοι σε rapid test προκειμένου να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους, ο κ. Βατόπουλος είπε: «Αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της επιδημίας».

Για ποιο λόγο έγιναν τα προηγούμενα δύο lockdowns με πολύ λιγότερα κρούσματα και χωρίς εμβολιασμούς…. ούτε κουβέντα. Έπεσε μουγγαμάρα παντού.

Σελίδες