Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

11/27/2021

Στο ΙΦΕΤ κάνουν «πάρτι» με εξαγωγές φαρμάκων!

 


Παραβιάζοντας τη νομοθεσία, το Ινστιτούτο στέλνει σε χώρες της ανατ. Ευρώπης πανάκριβα σκευάσματα που είχαν εισαχθεί στην Ελλάδα

Ως «μακελειό» περιγράφουν αυτήκοοι μάρτυρες όσα έλαβαν χώρα την Πέμπτη, στη μηνιαία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας & Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Σωτηρίου να επιτίθεται κατά πάντων. Εξέλιξη αναμενόμενη, καθώς για μία ακόμη φορά δημοσιεύματα φέρνουν το ΙΦΕΤ να οδηγείται σε πλήρη εκτροχιασμό, με έντονη την οσμή σκανδάλων.

Η «ΙΦΕΤ Α.Ε.» είναι θυγατρική εταιρία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και δραστηριοποιείται ιδίως στην παραγωγή, εισαγωγή και διάθεση φαρμακευτικών προϊόντων, τα οποία κρίνονται ως απολύτως απαραίτητα για τη θεραπεία των ασθενών και την προστασία της δημόσιας υγείας, και τα οποία δεν κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Εχει, δηλαδή, έναν πολύ ιδιαίτερο και ευαίσθητο ρόλο, που κάνει όσα καταγγέλλονται ότι συμβαίνουν στην εταιρία να έχουν έναν περαιτέρω βαθμό απαξίας του σημαντικού έργου που πρέπει να επιτελεί.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πρόσφατα δημοσιεύματα της ιστοσελίδας bankingnews.gr, ο διευθύνων σύμβουλος του ΙΦΕΤ κ. Σωτηρίου λειτουργεί ως «σημαντική μονάδα μιας παρέας επιχειρηματιών από τη Θεσσαλονίκη», καταφέρνοντας μέσα σε ένα έτος να δημιουργήσει στη θυγατρική του ΕΟΦ τόση αναταραχή που κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί!

Όπως σημειώνεται, το ΙΦΕΤ εδώ και μήνες κινείται εκτός νομοθετικού πλαισίου που απαγορεύει τις εξαγωγές φαρμάκων. Συγκεκριμένα, το ΙΦΕΤ εξάγει πανάκριβα φάρμακα, που έχει πρωτύτερα εισάγει για να θεραπευτούν οι Έλληνες πολίτες, σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης, κάτι που απαγορεύεται διά ροπάλου από την ελληνική νομοθεσία και τον ΕΟΦ. Το πραγματικά ενδιαφέρον είναι ότι η αγορά αλλά και η πώληση των φαρμάκων γίνονται από εταιρίες στις οποίες έχει συμφέροντα συγκεκριμένος επιχειρηματίας, ο οποίος παρουσιάζεται ως… φίλος του κ. Σωτηρίου.

Όπως εξηγείται στο άρθρο, τόσο η εταιρία Remedy, από την οποία αγοράζονται φάρμακα, όσο και η εταιρία Nature’s Horizon, στην οποία πωλούνται φάρμακα, είναι ιδιοκτησίας του. Εάν κανείς στα παραπάνω προσθέσει και όσα συνέβησαν στο πρόσφατο παρελθόν στο ΙΦΕΤ και τα οποία έφτασαν μέχρι τη Βουλή, τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα.

«Ενοικιαζόμενος υπάλληλος»

Τότε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη έκανε λόγο για κάποιον «ενοικιαζόμενο εργαζόμενο», ο οποίος παρέκαμψε επιδεικτικά και αγνόησε την εντολή της διευθύντριας, και προχώρησε για λογαριασμό του ΙΦΕΤ σε παραγγελία πολύ μεγαλύτερου αριθμού φαρμάκων: «[…] Σε εντολή της διευθύντριας για παραγγελία 2.500 τεμαχίων διαθερμικών εμπλάστρων οιστρογόνων, ο συγκεκριμένος υπάλληλος απάντησε αγενώς και με περίσσιο θράσος ότι θα παραγγείλει 5.000 τεμάχια. Η διευθύντρια επανήλθε, προσπαθώντας να του επιβάλει την τάξη. Αγνοώντας επιδεικτικά την εντολή, με θράσος περίσσιο, με αγένεια και υπονοούμενα προς τη γυναίκα διευθύντρια, απάντησε ότι “θα τα πούμε τη Δευτέρα” […]. Έδωσε, λοιπόν, παραγγελία για 7.500 τεμάχια! Ναι, κύριοι! Ένας μη υπάλληλος της “ΙΦΕΤ Α.Ε.” παρέκαμψε για ακόμα μία φορά τις εντολές της διευθύντριας, της αποκλειστικά υπεύθυνης για τις παραγγελίες έρευνας αγοράς… έδωσε παραγγελία 5.000 τεμαχίων παραπάνω από την προβλεπόμενη […]».

Αυτός ο… «ενοικιαζόμενος υπάλληλος», γιος, όπως αναφερόταν, ενός ευκατάστατου φαρμακοποιού με οικογενειακές επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη, Σλοβακία και Τσεχία, ο οποίος για 600 «ολόκληρα» ευρώ είχε προσληφθεί μέσω ICAP για να εργάζεται στο ΙΦΕΤ στο Πικέρμι, ήταν εκείνος που «ανακάλυψε» τη μία από τις δύο εταιρίες του κ. Σταβλά, τη Remedy, δίνοντας τις πρώτες σχετικές παραγγελίες.

Παρά το ότι μετά την ερώτηση στη Βουλή αποχώρησε, απ’ ό,τι φαίνεται το «πνεύμα» του παραμένει ενεργό και, σύμφωνα με όσα ψιθυρίζονται, το ίδιο συμβαίνει και με τις… παρεμβάσεις του.

Σελίδες