Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

11/12/2021

Ιταλία: Σύλληψη ιερέα για παιδική πορνογραφία – Χειροπέδες σε άλλους δύο

 

Ιταλία: Σύλληψη ιερέα για παιδική πορνογραφία – Χειροπέδες σε άλλους δύο

Σε τρεις συλλήψεις (ένας εκ των οποίων ιερέας), μετά από 26 εφόδους σε επτά περιφέρειες της χώρας, προχώρησε η ιταλική αστυνομία, με στόχο την εξάρθρωση δικτύου παιδικής πορνογραφίας στο ίντερνετ.

Ένας ιερέας από την ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, ένας τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών έξω από το Μπάρι και ένας νέος ο οποίος, όταν ακόμη ήταν ανήλικος, είχε δημιουργήσει ιστοσελίδα επί πληρωμή για ανταλλαγή του παιδοπορνογραφικού υλικού, συνελήφθησαν από την ιταλική αστυνομία στο πλαίσιο επιχείρησης για την εξάρθρωση δικτύου παιδικής πορνογραφίας στο ίντερνετ.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από 26 εφόδους σε επτά διαφορετικές περιφέρειες της χώρας.

Συνολικά εστάλησαν 26 δικαστικές κλήσεις σε απολογία για κατοχή και ανταλλαγή παιδοπορνογραφικού υλικού, ενώ κατασχέθηκαν χιλιάδες φωτοηραφίες και βίντεο.

Οι έρευνες διήρκεσαν οκτώ μήνες και οι αστυνομικοί υποδύθηκαν τους παιδόφιλους για να μπορέσουν να συλλέξουν πολύτιμα αποδεικτικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, «ορισμένες από τις εικόνες είναι φρικιαστικές, με σεξουαλική κακοποίηση ακόμη και νεογέννητων παιδιών». «Για να μπορέσουν να ελέγξουν όλο το υλικό που κατασχέθηκε σήμερα, οι αστυνομικοί και οι δικαστικοί θα χρειαστούν τουλάχιστον δυο εβδομάδες», γράφουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σελίδες