Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

11/04/2021

Ηλίας Μόσιαλος: “Καρφιά” για “ειδικούς επιδημιολόγους” του υπουργικού συμβουλίου

 

“Καρφιά” από τον Ηλία Μόσιαλο κατά υπουργών για τις δηλώσεις τους σχετικά με την πανδημία

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας LSE, σε ανάρτησή του στο Facebook, κάνει λόγο για “ειδικούς επιδημιολόγους” και προτρέπει “να επικεντρωθούν στα καθήκοντα που τους ανέθεσε ο πρωθυπουργός”.

“Οι ειδικοί ‘επιδημιολόγοι’ του υπουργικού συμβουλίου καλό θα ήταν να επικεντρωθούν στα καθήκοντα που τους ανέθεσε ο πρωθυπουργός. Και να κάνουν σωστά τη δουλειά τους εκεί που χρειάζεται. Τα πολλά λόγια είναι περιττά”, γράφει ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ηλίας Μόσιαλος

Μόσιαλος: Αντίθετος με την εκστρατεία των sms

Πριν από μερικές ημέρες, ο Ηλίας Μόσιαλος είχε εκφράσει και τη διαφωνία του με την εκστρατεία των sms σε ανεμβολίαστους πολίτες.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι διαφωνεί με το συγκεκριμένο μέτρο και εκτίμησε ότι θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα. “Νομίζετε ότι οι ανεμβολίαστοι δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν μετά τον καθημερινό βομβαρδισμό ενημέρωσης; Λείπει το sms από την ενημέρωση; Δεν ξέρω αν θα πετύχουμε καλύτερα ποσοστά μέσω των sms αλλά δεν τη θεωρώ καλή ιδέα. Μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα θα έχει” είπε χαρακτηριστικά.

“Το sms κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να υπάρχει. Τα προσωπικά δεδομένα μας θα πρέπει να προστατεύονται με απόλυτο τρόπο” είπε ο κ. Μόσιαλος και πρόσθεσε:

“Είχα τονίσει τις προηγούμενες ημέρες ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα μέσω του ΑΜΚΑ των εμβολιασθέντων και μη εμβολιασθέντων για να δούμε σε ποιες γεωγραφικές περιοχές υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση μη εμβολιασθέντων. Μιλάμε όμως για γεωγραφική ανάλυση των δεδομένων, που δεν γίνεται πιστοποίηση με συγκεκριμένο πρόσωπο”.

Τόνισε, επίσης, ότι θα πρέπει να βρούμε με ποιον τρόπο θα πρέπει να γίνει μια αποτελεσματικότερη διαχείριση της κατάστασης.

“Θα πρέπει να δούμε τι δεν πήγε καλά με τους εμβολιασμούς στη Βόρεια Ελλάδα και γενικότερα στη χώρα μας. Δεν έχουμε πετύχει ικανοποιητικά ποσοστά σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης. Πώς θα πετύχουμε καλύτερα ποσοστά εμβολιασμένων” διερωτήθηκε.

Σελίδες