Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

11/07/2021

Το Colpo Grosso του Μαξίμου για να χαρίσουν την Attica Bank σε ιδιώτες! Α.Μ.Κ. αποφάσισε η Τράπεζα ύψους 240.000.000 ευρώ που θα βάλουν όμως δημόσιοι φορείς! "Αύριο" όποιος βάλει άλλα 150.000.000 θα πάρει την τράπεζα! Ποιοι την έχουν... "λιγουρευτεί"!

 



Το οικονομικό πρόβλημα της τράπεζας Αττικής το έχουμε επισημάνει στο edolio5 πολλές φορές. Ουσιαστικά δεν υπάρχει τράπεζα. 

Ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank έλαβε την απόφαση να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου κατά 240 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα περάσει σύντομα στον έλεγχο του ιδιωτικού τομέα, στη βάση πρότασης που έχουν υποβάλει από κοινού ΤΜΕΔΕ και Ellington.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΜΕΔΕ από κοινού με τον επενδυτικό όμιλο Ellington που έχει δημιουργήσει ο Μιχάλης Βράνος υπέβαλαν πρόταση που λέει πως εάν καλυφθεί η ΑΜΚ τότε θα βάλουν και αυτοί άλλα 150 εκ ευρώ για να πάρουν το Managment. Τα χρήματα φυσικά που θα βάλουν θα τα πάρουν με δάνειο.  

Αυτό σημαίνει πως οι παλαιοί μέτοχοι (ΤΧΣ, ΤΜΕΔΕ, ΕΦΚΑ) θα καλύψουν το σύνολο ή το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης κεφαλαίου των 240 εκατ. ευρώ και σε δεύτερο χρόνο η τράπεζα θα περάσει στον έλεγχο του ιδιωτικού τομέα μέσω έκδοσης νέων τίτλων για την άντληση επιπλέον 150 εκατ. ευρώ περίπου.

Συμμετοχή σε αυτή τη δεύτερη φάση θα έχει τόσο η Ellington του Μιχάλη Βράνου, όσο και ο ινδικός όμιλος Hinduja Group, που ενδιαφέρεται να επενδύσει στην τράπεζα.

Άρα η Τράπεζα θα πουληθεί με 150.000.000 ευρώ. Όσο μια πολυκατοικία στην Γλυφάδα! 

Σελίδες