Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

11/04/2021

«Από θαύμα σώθηκαν τα παιδιά μας» – Εισαγγελική έρευνα για την οροφή που κατέρρευσε σε σχολείο (video)



Αναστάτωση επικρατεί στο 4ο δημοτικό σχολείο Πυλαίας, στη Θεσσαλονίκη μετά την κατάρρευση της οροφής που παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία. Τα παιδιά σώθηκαν όταν η δασκάλα παρατήρησε ρωγμές στο ταβάνι της αίθουσας και οδήγησε τα παιδιά στον εξωτερικό χώρο του σχολείου. 

Το περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέως Ποινικής Δίωξης η οποία παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα, ζητώντας να  διερευνηθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης κανόνων οικοδομικής.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Νίκος Κρίγκας μιλώντας στο GRTimes σχολίασε ότι οι μαθητές σώθηκαν επειδή η δασκάλα «ηρωίδα της ημέρας» αντιλήφθηκε έγκαιρα τις ρωγμές και τους ήχους, απομακρύνοντας τα παιδιά από την αίθουσα. «Μακροπρόθεσμα πρέπει να βρεθεί άλλη σχολική στέγη. Αυτό το κτίριο είναι 70 χρόνων και μισθώνεται από ιδιώτες , ενώ όλοι μας πληρώνουμε κάθε χρόνο τέλη για την εκπαίδευση. Εδώ πρέπει να παρέμβει το ελληνικό κράτος. Είναι πασιφανές» τόνισε.

Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης έκανε αυτοψία στους χώρους του σχολείου και σημείωσε ότι όλα τα στοιχεία που θα προκύψουν θα διαβιβαστούν στην εισαγγελία. Όπως ανέφερε, το σχολείο ανήκει σε ιδιώτη και κατόπιν αιτήματος του δήμου πριν από τρεις μήνες έγιναν από την ιδιοκτησία έργα μόνωσης και ενεργειακής αναβάθμισης, ωστόσο σήμερα με αφορμή το ατύχημα διαπιστώθηκαν κακοτεχνίες. Ο δήμαρχος σημείωσε ότι το σχολείο θα μείνει κλειστό μέχρι να διορθωθούν οι κατασκευές και ότι τα παιδιά θα συνεχίζουν το μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης.


Σελίδες