Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

1/17/2022

Την Τρίτη 18/1 η δίκη στο εφετείο για απόπειρα ανθρωποκτονίας και εμπρησμό! Στο εδώλιο τα πρωτοπαλίκαρα της "Χρυσής Αυγής", Δεβελέκος και Θεωδόρου

 




Ο Σωτήρης Δεβελέκος και ο Άκης Θεωδόρου – πρώην ηγετικά στελέχη της ΧΑ  κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για εμπρησμό κατά συναυτουργία από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, για το έγκλημα που τελέστηκε στις 25.2.2018 στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο του Πειραιά «Φαβέλα». 

Ο Δεβελέκος ήταν μέχρι πρότινος εξαφανισμένος (σήμερα ισχυρίζεται πως έμαθε ότι καταζητείται από δημοσίευμα) . Το δακτυλικό του αποτύπωμα εντοπίστηκε στη «Φαβέλα» σε κομμάτι από κράνος των δραστών. Μαζί του κατηγορούμενος είναι και ο Βασίλης-Παναγιώτης (Ακης) Θεοδώρου, επίσης γνωστός από τη δική του δράση ως στέλεχος του Πυρήνα της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, ο οποίος έχει αναγνωριστεί από την Ελευθερία Τομπατζόγλου και παραμένει άφαντος ακόμα και σήμερα. Την Τρίτη 18/1 έχει προσδιοριστεί στο εφετείο η δίκη για την υπόθεση αυτή. Πάντως όπως προκύπτει από την μέχρι τώρα δικογραφία ο Δεβελέκος αρνείται ότι ήταν παρόν στο γεγονός και ότι εκεί βρισκόταν ο Θεωδόρου!

Σελίδες