Μελιτζάνες Γεμιστές με κιμά
Συστατικά
4 μελιτζάνες (μελιτζάνες)
125 ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 μικρές πράσινες πιπεριές (πιπεριές), ψιλοκομμένες
300 g κιμάς (αλεσμένος) αρνί ή μοσχαρίσιο κρέας
500 g ντομάτες, κομμένες σε κύβους, συν 6 φέτες ώριμη ντομάτα
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας (συμπυκνωμένος πουρές)
15 g ψιλοκομμένο μαϊντανός
4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
σκόρδο γιαούρτι, για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Χρησιμοποιώντας ένα μικρό μαχαίρι, ξεφλουδίστε κάθε μελιτζάνα κατά μήκος να γινουν ριγέ. Κόψτε το καθένα στη μέση και αφήστε το στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν παντού, γυρίζοντάς τις τακτικά. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέστε το κρεμμύδι στο τηγάνι και τηγανίστε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε την πιπεριά και μαγειρέψτε για 2 λεπτά.
Προσθέστε το κιμα, την ντομάτα κομμένη σε κύβους, τον πελτέ ντομάτας και τον περισσότερο μαϊντανό, κρατώντας λίγο για το γαρνίρισμα.
Πασπαλίστε με θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά. (Το κρέας θα συνεχίσει να ψήνεται στο φούρνο, επομένως δεν χρειάζεται να ψηθεί πλήρως σε αυτό το στάδιο.)
Τοποθετήστε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Ανοίξτε απαλά τις κοιλιές και μετά πασπαλίστε τα εσωτερικά με αλάτι.
Ρίξτε τις φέτες σκόρδου στη σάρκα της μελιτζάνας. Ρίξτε με κουτάλι τη γέμιση κρέατος στην κοιλιά κάθε μελιτζάνας και στη συνέχεια καλύψτε το καθένα με μια φέτα ντομάτα.
Ρίξτε 125 ml ζεστό νερό πάνω από τις μελιτζάνες, καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Γαρνίρετε με τον κρατημένο μαϊντανό και σερβίρετε ζεστες με τζατζίκι και ζεστό ψωμί.