Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

3/06/2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικοί χάρτες «μιλούν» για εισβολή δύο εβδομάδων με λήξη στις 6 Μαρτίου

 


Μια διαφορετική εκδοχή από όσες έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας έδωσαν οι Ουκρανοί που υποστηρίζουν ότι έπεσαν στα χέρια τους ρωσικοί χάρτες που κάνουν λόγο για πόλεμο δυο εβδομάδων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, πρόκειται για έγγραφα - ντοκουμέντα τα οποία περιήλθαν στην κατοχή της επιχειρησιακής ομάδας «Ανατολή» και η οποία τα δημοσίευσε στο Facebook! Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι οι χάρτες χάθηκαν από ταξιαρχία Ρώσων πεζοναυτών μαζί με οπλισμό τους κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών.

Σύμφωνα με τους χάρτες ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν σχεδιάζει τη λήξη του πολέμου μέσα σε δύο εβδομάδες από την πρώτη ημέρα της εισβολής των στρατιωτικών στρατευμάτων του, δηλαδή με βάση τις πληροφορίες αυτές ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να λήξει στις 6 Μαρτίου. Ωστόσο, στα έγγραφα αναφέρεται ως ημερομηνία εισβολής η 20ή Φεβρουαρίου και όχι η 24η που ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες. Οι Ουκρανοί λένε ότι οι Ρώσοι είχαν εκπονήσει το σχέδιο της εισβολής από τον περασμένο Ιανουάριο.

  

«Οι Ρώσοι θα κάνουν χάρη στη χώρα τους αν σκοτώσουν τον Πούτιν»

Στο μεταξύ, την παρέμβαση του Κρεμλίνου προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αμερικανού ρεπουμπλικανού γερουσιαστή, Λίντσεν Γκράχαμ στο τηλεοπτικό δίκτυο FOX, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως «οι Ρώσοι θα κάνουν χάρη στην πατρίδα τους, αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα εάν δολοφονήσουν τον πρόεδρό τους Βλαντίμιρ Πούτιν». Η συνέντευξη προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στη Μόσχα, ενώ μάλιστα ο Γκράχαμ συνέχισε να προκαλεί με μηνύματά του στο Twitter. Η ρωσική πλευρά ζήτησε εξηγήσεις από την Ουάσινγκτον με τις απαντήσεις να αναμένονται με ενδιαφέρον.

Σελίδες