Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

3/05/2022

Η Ελληνίδα ηγουμένη Μαριάμ Σουλακιώτη: του διαβόλου! που σκότωνε καλόγριες και τους έκλεβε τις περιουσίες ΒΙΝΤΕΟ


Η  μοναχή Θεοδότη ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου. Mία άλλη γυναίκα, φυματική, η οποία προσπάθησε να αποδράσει, κλείστηκε σε μία τρώγλη για έξι μήνες με ελάχιστο φαγητό, και πέθανε. Ένα ζευγάρι παραχώρησε όλη την περιουσία του στη Μονή και λίγο καιρό μετά πέθανε κι αυτό από ασιτία.

Αυτές είναι μόνο τρεις από τις ιστορίες που ήρθαν στο φως με τη σύλληψη της ηγουμένης του μοναστηριού της Παναγίας της Πευκοβουνογιάτρισσας στην Κερατέα, της Μαριάμ Σουλακιώτη το 1950.

Το Δεκέμβριο εκείνου του έτους, όταν 80 αστυνομικοί μαζί με τον αρμόδιο αντιεισαγγελέα και τον ιατροδικαστή εισέβαλαν στη Μονή, ήρθαν αντιμέτωποι με δεκάδες λιπόσαρκες ηλικιωμένες, αλλά και παιδιά, όλοι τους σε άθλια κατάσταση.

Κάτω από τις βρισιές και τα αναθέματα των καλογριών, πήραν τα 36(!) παιδιά, τα έβαλαν μέσα σε λεωφορεία και τα έστειλαν στον παιδικό σταθμό του Λαυρίου. Στη συνέχεια συνέλαβαν αυτούς που θεωρούσαν υπεύθυνους για αυτήν την κατάσταση. Αρκετές μοναχές, τον επίσκοπο των παλαιοημερολογιτισσών αλλά και την εγκέφαλο πίσω από όλα αυτά, τη Μαριάμ Σουλακιώτη, πιο γνωστή από εκεί και πέρα χάρη στις εφημερίδες, ως ‘γυναικείο σατανά’.

Σελίδες