Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

3/07/2022

Καθαρά Δευτέρα: Συνταγή για απολαυστική γαριδομακαρονάδα Πώς θα ετοιμάσετε το αγαπημένο σαρακοστιανό για την Καθαρά Δευτέρα.

 


Η γαριδομακαρονάδα είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Κάποιοι βέβαια διστάζουν να τη δοκιμάσουν στο σπίτι, ή θεωρούν ότι φτιάχνεται επιτυχώς μόνο σε καλές ψαροταβέρνες.

Ωστόσο, αν επιχειρήσει κανείς να φτιάξει τη δική του γαριδομακαρονάδα στο σπίτι, σίγουρα αξίζει η προσπάθεια!

Ακολουθεί λοιπόν μια εξαιρετική και εύκολη συνταγή, για να παρασκευάσετε το αγαπημένο σαρακοστιανό για την Καθαρά Δευτέρα.

ΥΛΙΚΑ

300 σπαγγέτι
8 γαρίδες Νο 1 φρέσκιες ή κατεψυγμένες
2 μέτριες ώριμες ντομάτες + 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ή μια κονσέρβα ντοματάκια
2 μικρά ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ούζο ή ρακή (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά και κρασί, 100 ml περίπου)
1 ξυλάκι κανέλας + ½ κουταλιά του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι, πιπέρι,

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζετε νερό για τα ετοιμάσετε τα μακαρόνια.

Μέχρι αυτό να βράσει φτιάχνετε τη σάλτσα για τις γαρίδες.

Σε ευρύχωρη και ρηχή κατσαρόλα ή σε ένα γουόκ σοτάρετε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα μαζί με την κανέλα και τη δάφνη. Σβήνετε με το ούζο ή το κρασί και αφήνετε να βράσουν 1-2 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 7-8 λεπτά.

Εν τω μεταξύ το νερό θα είναι έτοιμο για να ρίξετε τα μακαρόνια, μην ξεχάσετε να ρίξετε και μια κουταλιά της σούπας αλάτι. Βράζετε τα ζυμαρικά 2-3 λεπτά λιγότερο απ’ όσο λέει η συσκευασία ή απ’ ό,τι συνηθίζετε.

Γυρνάμε πάλι στη σάλτσα, είναι έτοιμη να ρίξετε τις γαρίδες, οι οποίες θέλουν το πολύ 5 λεπτά μαγείρεμα αλλιώς σκληραίνουν και χάνουν τη γεύση τους. Μαγειρέψτε λοιπόν τις γαρίδες 2 λεπτά μόνες τους και μετά ρίξτε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα. Πιάστε τα μακαρόνια με μια πιρούνα και ρίξτε τα στη σάλτσα έτσι ώστε να πάρουν μαζί τους και μια μικρή ποσότητα νερού, θα τους χρειαστεί για να βράσουν όσο πρέπει. Αν χρειαστεί, αν δηλαδή η σάλτσα είναι αρκετά πηχτή, ρίξτε μερικές κουταλιές νερό από αυτό που έβρασαν τα μακαρόνια.

Είστε έτοιμοι να σερβίρετε την γαριδομακαρονάδα! Αν σας αρέσει ρίξτε και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, δίνει χρώμα και βοηθάει να έχουμε καλή μνήμη.


Σελίδες