Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά ακόμα τρία άτομα που φέρονται να είχαν περιφερειακό ρόλο στην απαγωγή
Σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών στο Μενίδι βρέθηκε το οπλοστάσιο των απαγωγέων του επιχειρηματία, Γιώργου Κυπαρίσση.
Τα όπλα ήταν κρυμμένα στο κατάστημα που συνδέεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, με την 39χρονη που συνελήφθη για την υπόθεση μαζί με δύο άντρες. Τον 41χρονο σύζυγό της και τον 34χρονο οργανωτή της απαγωγής.
Όπως αποκαλύπτουν αστυνομικές πηγές, ο 34χρονος σχεδιαστής της απαγωγής ήταν ο πιο «ομιλητικός» στην κατάθεση που έδωσε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Φέρεται να αποδέχτηκε ότι συμμετείχε στην απαγωγή και να έδωσε αρκετές λεπτομέρειες στους αστυνομικούς. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν 300.000 ευρώ (προσημειωμένα χαρτονομίσματα), μέρος των λύτρων που πήραν οι απαγωγείς από την οικογένεια του Κυπαρίσση.
Στην κρίσιμη ερώτηση για την ταυτότητα των συνεργών του (πέραν του ζευγαριού που συνελήφθη), φέρεται να απάντησε: «Δεν επιθυμώ να τους κατονομάσω». Στην επόμενη κρίσιμη ερώτηση για το που βρίσκονται τα δύο κρησφύγετα που χρησιμοποίησαν για την κράτηση του ομήρου, επίσης, δεν θέλησε να δώσει απάντηση.
Ο 34χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι διέπραξε την απαγωγή γιατί δεν είχε χρήματα και δε μπορούσε να βρει δουλειά: «Βγήκα από τη φυλακή το 2020. Είχα ανάγκη από χρήματα. Από τότε που αποφυλακίστηκα δεν κατάφερα να επανενταχτώ στην κοινωνία». Ο 34χρονος ήταν στο παρελθόν μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και εκρήξεις σε ΑΤΜ σε Καβάλα, Κομοτηνή, Ξάνθη και Δράμα.
Ο 41χρονος συνεργός του επίσης ομολόγησε τη συμμετοχή του στην απαγωγή. Ήταν λιγότερο συνεργάσιμος σε σχέση με τον 34χρονο φερόμενο ως αρχηγό, αναφέροντας στους αστυνομικούς ότι θα πει περισσότερα στον Ανακριτή. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εκτιμούν ότι ο 41χρονος πρόλαβε να κρύψει το μερίδιό του από τα λύτρα, πριν συλληφθεί από τους αστυνομικούς, μία ημέρα μετά την απελευθέρωση του 40χρονο επιχειρηματία.
Παρά τις έρευνες που έγιναν σε όλους τους χώρους που συνδέονται με τον 41χρονο, δεν βρέθηκαν πουθενά μετρητά. «Η εκτίμησή μας είναι ότι τα λεφτά κρύφτηκαν επιμελώς. Τα 300.000 ευρώ που βρέθηκαν εκτιμούμε ότι ήταν η «αμοιβή» του αρχηγού (γι’ αυτό και βρέθηκαν στο σπίτι του) και ότι το ζευγάρι πήρε και αυτό ένα μεγάλο ποσό που δεν βρέθηκε ποτέ», λένε αξιόπιστες πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. Και ο 41χρονος δεν ήθελε να κατονομάσει τους ασύλληπτους συνεργούς του, ούτε την τοποθεσία των δύο κρησφύγετων που χρησιμοποίησαν.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής είχαν ταυτοποιήσει τους τρεις συλληφθέντες για την απαγωγή περίπου δύο εβδομάδες πριν την απελευθέρωση του Κυπαρίσση. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά ακόμα τρία άτομα που φέρονται να είχαν περιφερειακό ρόλο στην απαγωγή. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης προσθέτουν ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα τρία αυτά άτομα είχαν το ρόλο του σκοπού-φύλακα. Ήταν δηλαδή υπεύθυνοι για να παρακολουθούν με «βάρδιες» όλο το 24ωρο τον Γιώργο Κυπαρίσση.
Επίσης, δεν έχει αποκλειστεί ακόμα το σενάριο κάποιος από τους απαγωγείς να είχε πληροφόρηση για τη ζωή του επιχειρηματία.
Ο 34χρονος οργανωτής, ο 41χρονος συνεργός του και η 39χρονη θα απολογηθούν το πρωί της Πέμπτης στον Ανακριτή. Εκεί ενδεχομένως να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση. Το σημαντικότερο για την ΕΛ.ΑΣ. είναι να κατονομαστούν οι συνεργοί των συλληφθέντων και οι τοποθεσίες των δύο κρησφύγετων.