Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

4/07/2022

Ν2! Ο Βαξεβάνης "έσπασε" στην απολογία του το δημοσιογραφικό απόρρητο και κατονόμασε τον Μανιαδάκη, που ήταν προστατευόμενος μάρτυρας, ως πηγή του! "Με εκβίαζε ο Στουρνάρας μου είπε ο Μανιαδάκης."

 


Σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις με χορήγηση μάλιστα συγκεκριμένων στοιχείων, προχώρησε ο Κώστας Βαξεβάνης κατά την έναρξη της απολογίας του, η οποία πρόκειται να συνεχιστεί για αρκετές ημέρες, ενώπιον της ανακρίτριας του ειδικού δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου. Το γεγονός ότι έχει καταστεί κατηγορούμενος με βάση καταθέσεις συγκεκριμένων ανθρώπων που τον ενοχοποιούν, του έδωσε το ηθικό και νομικό δικαίωμα να σπάσει το δημοσιογραφικό απόρρητο ως προς την προστασίας της πηγής του.

Όπως αποκάλυψε κατά την πολύωρη απολογία του, μια από τις πηγές του για την υπόθεση Novartis ήταν ο Νίκος Μανιαδάκης, ο οποίος υπήρξε προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία Γιάννης Αναστασίου.
Ο Μανιαδάκης μιλούσε για εκβιασμό του από τον Στουρνάρα

Μεταξύ άλλων στοιχείων, τα οποία πλέον βρίσκονται στη διάθεση της Δικαιοσύνης, ο Βαξεβάνης εμφάνισε απομαγνητοφωνημένους διαλόγους του με τον Μανιαδάκη ο οποίος τον ενημερώνει για συναντήσεις του με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα. 

Σύμφωνα με όσα έχει πει ο Μανιαδάκης στον δημοσιογράφο και εκδότη του Documento, ο Στουρνάρας, τον φώναξε στο γραφείο του και τον απείλησε, λέγοντάς του ότι «ή θα είσαι μαζί μας ή όταν γίνουμε κυβέρνηση θ’ αλλάξουμε το νομικό καθεστώς και θα σε γαμήσουμε». 

Αναμένεται εάν ο Μανιαδάκης διαψεύσει τον γνωστό δημοσιογράφο.

Σελίδες