Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

4/07/2022

5 Μάϊου ο "διαγωνισμός"... του αιώνα ! Έρχονται εκλογές και η κυβέρνηση τρέχει να προλάβει την ανάθεση της Αττικής Οδού στον εκλεκτό της Γιώργο Περιστέρη της ΤΕΡΝΑ... 2 χρόνια πριν λήξει η παρούσα σύμβαση! Η αλλαγή ενός όρου στην προκήρυξη προκειμένου να πάρουν μεροκάματο και οι μικροί για να μην προσφύγουν στο ΣτΕ.

 



Με …καθυστέρηση μόλις μίας εβδομάδας το ΤΑΙΠΕΔ φέρεται έτοιμο να προχωρήσει στην πρώτη, διερευνητική φάση του διαγωνισμού για την Αττική οδό, με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος να προσδιορίζεται τελικά για τις 5 Μαΐου (εκτός απροόπτου) αντί της προκαθορισμένης 28ης Απριλίου!

Αρχικά στην προκήρυξη των όρων του διαγωνισμού προβλεπόταν ότι για να συμμετάσχει στην διαγωνιστική διαδικασία, μόνη της ή σε κοινοπραξία, μια τεχνική εταιρία θα έπρεπε να είχε εμπειρία που θα ήταν απόρροια συμμετοχής της τουλάχιστον κατά 30% στο operation, δηλαδή στην διαχείριση σχετικής σύμβασης παραχώρησης!

Ο όρος αυτός θεωρήθηκε πολύ περιοριστικός καθώς οι τεχνικές εταιρίες που κατείχαν 30% σε διαχείριση σύμβασης παραχώρησης ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού!

Ενώ ταυτόχρονα ο όρος αυτός περιόριζε τον αριθμό των υποψηφίων ξένων επενδυτών – κορυφαίων funds του κόσμου, που θα έπρεπε να εμπεριέχουν στην κοινοπραξία τους τεχνική εταιρία που πληροί τις διατάξεις και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό! Επιπλέον ο αποκλεισμός τους θα είχε ως συνέπεια την βέβαιη προσφυγή στο ΣτΕ για ακύρωση του διαγωνισμού με ότι αυτό συνεπάγεται.

Υπό το πρίσμα αυτό, η κυβέρνηση διά μέσω του ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στην αλλαγή του κρίσιμου και καθοριστικού αυτού όρου και μείωσε το ποσοστό συμμετοχής μιας εργοληπτικής εταιρείας στο operation σύμβασης παραχώρησης από το 30% που αρχικά προβλεπόταν, στο 10% που αναμένεται να εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ και να δώσει τη δυνατότητα στο ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει την σύμβαση (διαγωνισμό το λένε άλλοι) που η πιάτσα βοά ότι έχει ήδη καταλήξει στην ΤΕΡΝΑ του Γιώργου Περιστέρη.

Σελίδες