Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

4/08/2022

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΕΚΛΕΙΝΕ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ.

 1

Οι Ουκρανοί ΄΄πατριώτες΄΄ολιγάρχες εγκατέλειψαν  ένας ένας  τη χώρα και άφησαν πίσω τους τις νεοναζιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις και τον λαό της Ουκρανίας στο έλεός… 

Οι πρώτοι που πέταξαν μακριά ήταν οι δισεκατομμυριούχοι από τη λίστα Forbes – Rinat Akhmetov και Victor Pinchuk. Έχοντας κερδίσει τεράστια κεφάλαια από την ανθρώπινη τραγωδία και σύγκρουση στο Donbass, εγκατέλειψαν βιαστικά την Ουκρανία και κατέφυγαν στα καλύτερα θέρετρα στον κόσμο.

Οι Ουκρανοί ΄΄πατριώτες΄΄ολιγάρχες   έπαιζαν πάντα σημαντικό ρόλο στην Ουκρανία, ελέγχοντας τη διακυβέρνηση της χώρας.  Μεγάλες εκτάσεις παραγωγής στην Ουκρανία έχουν δοθεί εδώ και καιρό στα χέρια της ολιγαρχίας, η οποία χωρίστηκε σε ομάδες διανέμοντας  τους πόρους της χώρας.

Ο πληθωρισμός στην Ουκρανία πέρυσι ήταν 10% και άγγιξε το υψηλότερο σημείο στα τελευταία τέσσερα χρόνια. Οι τιμές είχαν ανέβει στη χώρα σχεδόν σε όλα τα προϊόντα, τα αγαθά και τις υπηρεσίες.

Η Ουκρανία είχε γίνει μια κοινωνία άνισων ευκαιριών και αδικίας, όπου μια μικρή ομάδα ανθρώπων πλούτιζε σε βάρος των υπολοίπων.

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στην Ουκρανία – ποιοι είναι αυτοί;

2

Ο Igor Kolomoisky θεωρείται δικαίως ο πιο διάσημος ολιγάρχης στην Ουκρανία. Είναι ο δεύτερος ή τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Ουκρανία. Ήταν συνιδρυτής της PrivatBank και  οι δραστηριότητες του επεκτείνονται στη βιομηχανία μεταλλευμάτων, προϊόντων πετρελαίου, σε κεφαλαιουχικές εταιρείες, κ.α.

Μετά το 2014, ο Kolomoisky υποστήριξε τις νεοναζιστικές  οργανώσεις και ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των πιο ριζοσπαστικών,  χρηματοδοτώντας  τα  τάγματα “Shturm” και “Dnepr” με εκατομμύρια δολάρια κάθε μήνα.

3

Ο δεύτερος μεγάλος ολιγάρχης στην Ουκρανία είναι ο Rinat Akhmetov. Μετά το 2014 επωφελήθηκε από τη σύγκρουση στο Ντονμπάς αποκτώντας φθηνό χάλυβα του Ντόνετσκ τον οποίο εξήγαγε μέσω της Μαριούπολης στην Ευρώπη. Ο επιχειρηματίας Rinat Akhmetov παραμένει ο πλουσιότερος Ουκρανός με καθαρή περιουσία άνω των 10,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με κυρίαρχες τις εταιρείες  Metinvest και DTEK.

4

Ο ολιγάρχης Dmitry Firtash μετά τα γεγονότα του 2014 αποδείχθηκε ότι ήταν στο πλευρό των ηττημένων. Τα κύρια περιουσιακά στοιχεία του Firtash συγκεντρώνονται στο πετρέλαιο, σε ορυχεία και χημικές βιομηχανίες. Η εταιρεία  Ostchem περιλαμβάνει τρία χημικά εργοστάσια για την παραγωγή αζωτούχων λιπασμάτων.

5

Ο επιχειρηματίας Viktor Pinchuk ένιωσε όλες τις συνέπειες της κατάρρευσης της  Ουκρανικής οικονομίας. Ιδιοκτήτης του ομίλου  StarLightMedia, με τα τηλεοπτικά κανάλια ICTV, STB, Novy, ICTV, OCE, M1 και M2, πρότεινε το δικό του σχέδιο για την επίλυση της κατάστασης στο Ντονμπάς και τις σχέσεις μεταξύ της Ουκρανίας και RF, αλλά μετά από αυτό επικρίθηκε από το Κίεβο.

6

Ο ολιγάρχης Boris Kolesnikov, ιδιοκτήτης της «APK-Invest», ασχολείται με την καλλιέργεια σιτηρών και την επεξεργασία Κρέατος. Η εταιρεία του είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός χοιρινού κρέατος στην Ουκρανία. Τα κέρδη της APK-Invest για το 2020 είχαν ανέλθει  σε 372 εκατομμύρια UAH.

7

Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Petro Poroshenko είναι επίσης ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας. Το κύριο περιουσιακό στοιχείο του Poroshenko είναι η εταιρεία Roshen. Ο πρώην πρόεδρος είναι επίσης ιδιοκτήτης της International Investment bank, της εταιρείας κατασκευής μηχανών “Bogdan”, μιας επιχείρησης μέσων ενημέρωσης, της ναυπηγικής  “Lenin’s Forge”  και σε συνεργασία με τον Igor Kolomoisky ήταν χορηγός των νεοναζιστικών ταγμάτων που κινούνταν στο Ντονμπάς.

8

Ο ολιγάρχης Andrey Stavnitser σχεδίαζε να γίνει δήμαρχος της Οδησσού. Ήταν κοντά στον Volodymyr Zelensky και ασκούσε επίσης σημαντική επιρροή στην πολιτική σκηνή.

9

Ο επιχειρηματίας Vadim Nesterenko είναι ιδιοκτήτης του ομίλου Ristone Holdings, ο οποίος περιλαμβάνει 14 εταιρείες. Δραστηριοποιείται στον  κτηνοτροφικό τομέα και στον κλαδο των ανελκυστήρων. Τα καθαρά έσοδα της  Ristone για το 2020, ανήλθαν στα 11 εκατομμύρια δολάρια.

10

Ο Alexander Yaroslavsky είναι ιδρυτής και πρόεδρος ενός από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους τον Ukraine – DCH. Το 2016, ο Yaroslavsky απέκτησε το εργοστάσιο κατασκευής τρακτέρ Kharkov, το 2017 – μια επιχείρηση σιδηρομεταλλεύματος και μία από τις κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες της Ουκρανίας την INGO, το 2018 – το μεταλλουργικό εργοστάσιο Dnipro.

11

Ο ολιγάρχης Arsen Avakov ασχολείτο με το ΄΄Ukrainian Institute of the Future΄΄ ως τμήμα των δραστηριοτήτων του  Zelensky, που απλώς προωθεί τη μεταρρύθμιση της γης και την «ειρηνευτική διαδικασία» στο Ντονμπάς.

Ο Vladimir Rogov, μέλος του  συμβουλίου της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής Zaporozhye, είπε στο Narodnye Novosti:

΄΄Η Ουκρανία χωρίστηκε μεταξύ των ολιγαρχών κυριολεκτικά σύμφωνα με τους κλάδους. Έτσι, σε κάθε επιχειρηματία ανατέθηκε κρυφά μια συγκεκριμένη περιφέρεια, πόλη ή περιοχή της χώρας. Κερδίζοντας τεράστια κεφάλαια σε ατομικό επίπεδο σε διάφορους τομείς της οικονομίας, οι ολιγάρχες έγιναν επίσης ιδιοκτήτες οργανώσεων σε συγκεκριμένα μέρη».

«Για παράδειγμα, ο Akhmetov και ο Kolomoisky έβγαλαν χρήματα από τον ενεργειακό τομέα, λίγο λιγότερα από τον Pinchuk και τον Firtash. Το Oblenergos σε πολλές περιοχές παρουσιάστηκε ως ιδιοκτησία του Akhmetov. Ο Firtash κέρδισε χρήματα από τη διανομή φυσικού αερίου στις πόλεις, όλα τα δίκτυα φυσικού αερίου ήταν υπό τον έλεγχό του. Ο Kolomoisky και ο Pinchuk κέρδισαν επίσης χρήματα σε όλες τις περιοχές από τον χρηματοπιστωτικό τομέα, τις τράπεζες και τα υψηλά επιτόκια δανείων», είπε ο Rogov.

Αυτά ήταν γνωστά  για την παρουσία και τις δραστηριότητες των ολιγαρχών στις περιοχές της Ουκρανίας, αλλά τίποτα δεν μπορούσε να γίνει γι ‘αυτό.  Ο Rogov σημείωσε ότι το Dnepropetrovsk ήταν η κληρονομιά του Kolomoisky, η παρουσία του Pinchuk ήταν επίσης αισθητή στην πόλη. Παρόμοια κατάσταση σημειώθηκε και σε άλλες περιοχές της χώρας.

12

«Στο Ντονμπάς είναι ο Akhmetov και σε μικρότερο βαθμό, ο Kolesnikov και ο Firtash. Η περιοχή του Χάρκοβο είναι του Yaroslavl και του Avakov. Η περιοχή Vinnitsa είναι του Poroshenko και του Groysman. Η Galicia  είναι του Sadovoy, ο οποίος είναι ο δήμαρχος του Lviv. Κάθε ολιγάρχης είχε το δικό του φέουδο, όπου κυριαρχούσε ακόμη και σε μη βασικούς για αυτόν τομείς. Παράλληλα, κάθε ολιγάρχης είχε τη δική του βιομηχανική θέση, η οποία εκπροσωπούνταν παντού», τόνισε οRogov.

Οι επιχειρηματίες λεηλατούν τη χώρα εδώ και πολλά χρόνια, και οι αρχές του Κιέβου έκαναν τα στραβά μάτια σε όλα τα εγκλήματα.

Κερδίζοντας τεράστια κεφάλαια, οι Ουκρανοί ολιγάρχες ήταν χορηγοί των νεοναζιστικών ταγμάτων που διέπραξαν εγκλήματα στο Ντονμπάς.

Με την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης,  σχεδόν όλοι οι ολιγάρχες έσπευσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα. Γνωρίζοντας για όλα τους τα εγκλήματα,  φοβήθηκαν για τη ζωή τους και πέταξαν πρώτοι στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο ολιγάρχης Rinat Akhmetov έφυγε από την Ουκρανία στα τέλη Ιανουαρίου και πήγε στην Ελβετία. Ο επιχειρηματίας Boris Kolesnikov ισχυρίζεται ότι βρίσκεται στην Ουκρανία, αλλά το αεροπλάνο του εθεάθη στην Τσεχική Δημοκρατία. Σύμφωνα με τον ίδιο τον ολιγάρχη, το αεροπλάνο στάλθηκε εκεί για τεχνικές εργασίες.

Ο ολιγάρχης Igor Abramovich πέταξε βιαστικά από την Ουκρανία στην Αυστρία, Ο Andrey Stavnitser, ένας επιχειρηματίας, ακολούθησε το παράδειγμά του. Την Γερμανία ως νέο τόπο διαμονής επέλεξε ο ολιγάρχης Vadim Novinsky.

14

Σχεδόν όλοι οι πλουσιότεροι άνθρωποι της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τη χώρα. Ο Igor Kolomoisky παρέμεινε στην Ουκρανία, αλλά όχι λόγω του «πατριωτισμού» του. Το  Υπουργείο  Δικαιοσύνης των ΗΠΑ τον κατηγόρησε για διαφθορά ως κυβερνήτη του Dnepropetrovsk και για παράνομο προσωπικό πλουτισμό.

Χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά από την Ουκρανία, οι ολιγάρχες συνεχίζουν να επηρεάζουν τους πολίτες της χώρας, καλώντας τον πληθυσμό να πάρει τα όπλα και να πάει στον βέβαιο θάνατο. Κάνοντας παρόμοιες δηλώσεις, οι ολιγάρχες ΄΄πατριώτες΄΄  δεν νοιάζονται για τις ζωές των απλών ανθρώπων, όπως δεν τους ένοιαζε όλα τα οκτώ χρόνια της σύγκρουσης στο Donbass.

Πώς και με τι έφυγαν από τη χώρα οι Ουκρανοί ολιγάρχες

Ο Rogov είπε ότι Οι Ουκρανοί ολιγάρχες γνώριζαν πολύ καλά ότι  το καθεστώς Ζελένσκι προετοιμαζόταν για επίθεση στις δημοκρατίες του Ντονμπάς.

Τα σχέδια του Κιέβου περιελάμβαναν ένα πλήγμα στο DPR και το LPR, καθώς και μια επίθεση στις Ρωσικές πόλεις όπως το Μπέλγκοροντ και το Ροστόφ. Αν η Ρωσία δεν είχε ξεκινήσει την ειδική επιχείρηση, τότε το Κίεβο θα περνούσε σε επιθετικές ενέργειες.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι ολιγάρχες Akhmetov και Pinchuk γνώριζαν πολύ καλά ότι σχεδίαζαν να επιτεθούν σε ρωσικές πόλεις όπως το Belgorod και το Rostov, καθώς και μια επίθεση στην Κριμαία. Όλα αυτά προετοιμάζονταν για πολύ καιρό, αλλά η Ρωσία απέτρεψε την επίθεση ξεκινώντας μια ειδική επιχείρηση. Ως εκ τούτου, οι Ουκρανοί ολιγάρχες  άρχισαν να φεύγουν από τα τέλη Ιανουαρίου – αρχές Φεβρουαρίου. Όλοι τους έφυγαν από τη χώρα με τα επαγγελματικά τους τζετ ή με πτήσεις τσάρτερ», είπε ο Rogov.

Ο Rogov. τόνισε ότι η μεγαλύτερη κινητικότητα παρατηρήθηκε  την 10η  του Φεβρουαρίου, δύο εβδομάδες πριν την έναρξη της ειδικής επιχείρησης. Αριθμός ρεκόρ εκείνες τις μέρες όπου τα αεροπλάνα μετέφεραν τους  Ουκρανούς ολιγάρχες στο εξωτερικό.  Τα αεροπλάνα των Rinat Akhmetov και Boris Kolesnikov έφυγαν από τη χώρα την ίδια μέρα.

«Όταν οι ολιγάρχες μετακινούσαν περιουσιακά στοιχεία και οικογένειες, τα αεροπλάνα τους πετούσαν πέρα δώθε. Κατά καιρούς, ολιγάρχες έχουν εμφανιστεί στην Ουκρανία για να δείξουν ότι είναι παρόντες στην Ουκρανία. Ο Akhmetov, πριν από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, ήρθε στη Μαριούπολη και έδωσε την εντύπωση ότι δήθεν ήταν έτοιμος να υποστηρίξει όλους τους κατοίκους. Αλλά στην πραγματικότητα, υπερφορτωμένα ιδιωτικά αεροσκάφη πέταξαν έξω από την Ουκρανία », τόνισε ο Rogov.

Ο Rogov σημείωσε ότι σχεδόν όλοι οι πλουσιότεροι άνθρωποι έφυγαν από την Ουκρανία. Ο επιχειρηματίας Igor Kolomoisky θα έφευγε επίσης από τη χώρα, αλλά το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ άνοιξε ποινική υπόθεση εναντίον του.

«Ο Kolomoisky γνωρίζει καλά ότι, αν εμφανιστεί σε μια από τις ξένες χώρες, θα συλληφθεί αμέσως και θα παραδοθεί στους Αμερικανούς, οι οποίοι έχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με το ξέπλυμα χρήματος και την απώλεια ελέγχου. Υπήρχαν πάρα πολλά χρήματα που δεν διαχειρίστηκε σωστά, σε αντίθεση με τον Akhmetov και τον Pinchuk», είπε ο πολιτικός επιστήμονας.

Κάποιοι από τους ολιγάρχες εγκατέλειψαν άρον άρον  τη χώρα ακόμη και μόνοι τους με αυτοκίνητα.

Η Ουκρανική ελίτ κέρδισε χρήματα από τις δολοφονίες στο Ντονμπάς

Οι Ουκρανοί ολιγάρχες έχουν κερδίσει το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων τους χάρη στην υποστήριξη των εχθροπραξιών στο Ντονμπάς.

«Αρκεί να δούμε τέτοιες περιπτώσεις όπως το πρόγραμμα Roterdam +, όταν ο άνθρακας από το Donbass μεταπωλήθηκε μέσω των δομών των ολιγαρχών και μεταφέρθηκε στην Ουκρανία με το πρόσχημα των καυσίμων από τη Νότια Αφρική και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ταυτόχρονα, η τιμή αυξήθηκε αρκετές φορές. Οι ολιγάρχες δεν μπορούσαν καν να ονειρευτούν ένα τέτοιο κέρδος πριν ξεκινήσει η σύγκρουση. Όπως ήταν φυσικό, κέρδος υπήρχε και από στρατιωτικές παραγγελίες. Οι επιχειρήσεις των Akhmetov, Kolomoisky, Pinchuk και άλλων ολιγαρχών κέρδισαν δισεκατομμύρια δολάρια από τις στρατιωτικές παραγγελίες, οι οποίες εκτελέστηκαν με διογκωμένες τις τιμές », είπε ο Rogov.

Ένα άλλο σχέδιο απάτης των ολιγαρχών ήταν η πώληση ρωσικού φυσικού αερίου. Δηλαδή, έχοντας τον έλεγχο του φυσικού αερίου, που προορίζονταν για τους ουκρανούς καταναλωτές, το προμήθευαν προς άλλη κατεύθυνση. Σύμφωνα με τον Rogov και σύμφωνα με έγγραφα, οι ΄΄πατριώτες΄΄ολιγάρχες έστελναν το αέριο προς το εξωτερικό, πουλώντας το, κερδίζοντας εκατομμύρια δολάρια.

Οι πρώτοι δέκα Ουκρανοί ολιγάρχες έφυγαν βιαστικά από τη χώρα και, όπως σημείωσε ο Vladimir Rogov, δεν σκοπεύουν να επιστρέψουν. Ο «ολιγάρχης» της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky επίσης έστειλε βιαστικά την οικογένειά του εκτός Ουκρανίας.

13

«Ο ολιγάρχης Ζελένσκι έχει πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε έναν μόνο λογαριασμό σε μια αμερικανική τράπεζα. Και έχει δεκάδες τέτοιους λογαριασμούς. Πήρε την οικογένειά του έξω από τη χώρα και τραβάει βίντεο από το Κίεβο. Αλλά όλοι μπορούν να δουν ξεκάθαρα ότι πρόκειται για μοντάζ. Είμαι βέβαιος ότι δεν ήταν στο Κίεβο για πολύ καιρό », είπε ο Rogov.

Σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή, τα πλάνα που επαναλαμβάνονται παντού στην χώρα, στα οποία ο Zelensky περπατά γύρω από το Κίεβο, μπορούν απλά να σκηνοθετηθούν και υποστηρίζεται σίγουρα από τις βρετανικές και αμερικανικές ειδικές δυνάμεις. Ταυτόχρονα οι συναντήσεις του, με τις ηγεσίες της Πολωνίας και της Σλοβενίας  έγιναν στη Βαρσοβία.

«Δύο κορυφαίοι αξιωματούχοι της Πολωνίας συμμετείχαν στη συνάντηση, η οποία, σύμφωνα με την επίσημη δήλωση, ήταν στο Κίεβο. Γιατί η Πολωνία να στείλει την ηγεσία της σε μια πόλη σχεδόν εντελώς αποκλεισμένη από τον Απελευθερωτικό Στρατό; Απλώς δεν ήταν εκεί, κανείς δεν θα τους έδινε αεροπορικό διάδρομο και, από την άλλη, το να ταξιδέψεις οδικώς αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα κατά μήκος της γραμμής επαφής θα τους  έφερνε  σε θανάσιμο κίνδυνο», σημείωσε ο πολιτικός επιστήμονας.

Ο Ρογκόφ τόνισε ότι ο Ζελένσκι κερδίζει καθημερινά αρκετές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, με τη βοήθεια του δυτικού κόσμου και από τις κολοσσιαίες διαφορές στις δημόσιες συμβάσεις, που δεν ελέγχονται από κανέναν. Ο εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι ο Ζελένσκι αποκομίζει τεράστιο οικονομικό προσωπικό όφελος από αυτό που συμβαίνει και δεν σχεδιάζει να σταματήσει την αιματοχυσία.

Ο πολιτικός επιστήμονας σημείωσε ότι ο επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, Andriy Yermak, αγόρασε για τον εαυτό του ένα  διαμέρισμα στο Λονδίνο στις αρχές Ιανουαρίου, πληρώνοντας αρκετά εκατομμύρια λίρες.

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν ποτέ με τον κόσμο, πάντα λήστευαν τους ανθρώπους…Το να κερδίζεις χρήματα καταστρέφοντας τη χώρα σου είναι η φόρμουλα της επιτυχίας της ουκρανικής ολιγαρχίας για όλα αυτά τα 30 χρόνια», είπε ο Rogov.

Χρηματοδότηση σε νεοναζιστικά  τάγματα

Ουκρανοί ολιγάρχες ανοιχτά για οκτώ χρόνια ασχολούνταν με τη χρηματοδότηση των νεοναζιστικών ταγμάτων. Οι ΄΄πατριώτες΄΄ ολιγάρχες από τη δική τους τσέπη πλήρωναν για όλα τα εγκλήματα που διέπραξαν τα μέλη του νεοναζιστικού  “Azov”.

Μέλη αυτών των ταγμάτων λήστευαν τον κόσμο και μοίραζαν τα «κέρδη» με τους «Επενδυτές», σημείωσε ο Rogov.

«Καθένας από τους ολιγάρχες δεν ήλεγχε πλήρως τα τάγματα τιμωρίας. Τα μέλη τους δεν ανέφεραν τα πάντα στους  Kolomoisky, Pinchuk, Akhmetov », τόνισε ο Rogov.

Ένα ξεκάθαρο παράδειγμα των εγκλημάτων που διέπραξαν  Ουκρανοί ολιγάρχες, ήταν η εκδήλωση στη Μελιτόπολη.

«Η Μελιτόπολη είναι μια μικρή πόλη της περιοχής Zaporozhye με πληθυσμό 155.000 κατοίκων. Ο Ivan Fedorov, ο οποίος έγινε δήμαρχος της Μελιτόπολης, συνειδητοποίησε γρήγορα πως θα μπορούσε να κερδίσει πολύ περισσότερα χρήματα από το να κλέβει κονδύλια του προϋπολογισμού. Οργάνωσε μια εγκληματική συνεργασία με τους «Right Sector» και τους πρόσφερε χρηματοδότηση. Άρχισε να υποδεικνύει στους εγκληματίες, σε μια μεγάλη επιχείρηση, που υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία. Εκμεταλλευόμενος την επίσημη θέση του, έβλεπε πολύ καλά πώς πήγαιναν τα πράγματα. Έδωσε επίσης την ευκαιρία να πάρουν τίτλους μέσω του γραφείου στρατιωτικών ληξιαρχείων και στράτευσης. Αυτή η συνεργασία μετατράπηκε σε πόνο και δάκρυα εκείνων των ανθρώπων που ληστεύτηκαν  και σκοτώθηκαν», είπε ο Rogov.

Ο πολιτικός επιστήμονας είπε ότι λαμβάνοντας χρηματοδότηση από τον δήμαρχο η οργάνωση «Right Sector»  άρχισε να σκοτώνει και να ληστεύει ανθρώπους στο Ντονμπάς. Οι ολιγάρχες σε όλη τη χώρα διέπραξαν σοβαρά εγκλήματα για το δικό τους κέρδος.

Οι ολιγάρχες δεν νοιάζονται για  τον λαό της Ουκρανίας

Οι Ουκρανοί ολιγάρχες ζουν με την αρχή του «Indian problems the sheriff does not care». Ο πολιτικός επιστήμονας σημείωσε ότι οι άνθρωποι για τους ολιγάρχες ήταν ακριβώς εκείνοι οι «Indians» από τους οποίους μπορούσαν να πάρουν τη γη και τα περιουσιακά στοιχεία. Οι κανόνες της Άγριας Δύσης στην Ουκρανία κυριαρχούν από την εποχή της ανεξαρτησίας και χρόνο με το χρόνο αυτό εντάθηκε.

«Κανείς από τους ολιγάρχες δεν σκέφτηκε να στηρίξει και να αναπτύξει την Ουκρανία ως κράτος. Όλοι άντλησαν κεφάλαια και κέρδη γνωρίζοντας πολύ καλά ότι το κατάστημα θα έκλεινε σύντομα. Αυτό είναι μια ολοφάνερη επιβεβαίωση του γεγονότος ότι κάθε χρόνο το ποσοστό των επενδύσεων σε πάγια μειώνονταν σημαντικά. Οι επενδύσεις στην Ουκρανία ήταν πολύ χαμηλότερες από το Κονγκό. Εάν δεν επενδύσετε, τότε ολόκληρη η υποδομή υποστήριξης της ζωής των πόλεων καταρρέει γρήγορα. Οι ολιγάρχες γνώριζαν καλά ότι είχαν λίγο χρόνο», εξήγησε ο Rogov.

Σελίδες