Φτιάχνεται σε λίγα λεπτά, τρώγεται αμέσως και ειναι… βάλσαμο σωστό. Πρόκειται για μια συνταγή που μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Μπορείτε να την φτιάξετε με μια ωραία μαλακή φέτα όπως σε αυτή την εκτέλεση, αλλά μπορείτε κάλλιστα να την αντικαταστήσετε με μανούρι ή με τυρί κρέμα.
Επίσης, μπορείτε άνετα να παραλείψετε το τυρί στο μαγείρεμα και το προσθέσετε στο πιάτο, μια καλή ιδέα είναι να τρίψετε από πάνω παρμεζάνα, πεκορίνο ή κεφαλοτύρι.
Τώρα που διανύουμε περίοδο νηστείας ή αν δεν τρώτε τυρί γενικότερα, μπορείτε να παραλείψετε εντελώς το τυρί. Το πιάτο θα είναι εξίσου νόστιμο, ελαφρύ και διαιτητικό.
Υλικά (για 2 άτομα)
250 γρ. ταλιατέλες (ή οποιαδήποτε ζυμαρικό θέλετε)
250 γρ. φρέσκο σπανάκι, χωρίς χοντρά κοτσάνια (καθαρό βάρος)
200 γρ. ντοματίνια
250 γρ. φέτα μαλακιά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς ‘
100 ml λευκό κρασί 40 ml ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι, πλένετε και τα ντοματίνια. Βάζετε μια κατσαρόλα με νερό στη φωτιά, ρίχνουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε να πάρει βράση.
Εν τω μεταξύ, σε διπλανό “μάτι” βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι. Ρίχνετε περίπου τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και αφήνετε να ζεσταθεί. Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το σκόρδο ολόκληρο και τα ανακατεύετε 1-2 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν.
Δεν θέλουν πολύ δυνατή φωτιά γιατί θα καούν και θα πικρίσουν. Ρίχνετε και τα ντοματίνια, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί. Προσθέτετε και τον κουρκουμά. Εν τω μεταξύ, ρίχνετε τα μακαρόνια να βράσουν. Τα βράζετε 1-2 λεπτά λιγότερο από όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία. Θυμηθείτε να κρατήσετε μισό φλιτζάνι νερό από τα μακαρόνια που βράζουν πριν τα σουρώσετε.
Ξανά πίσω στα ντοματίνια μας. Ρίχνετε και το σπανάκι, πρόσθετε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, νοστιμίζετε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε για 1 λεπτό.
Ρίχνετε τη φέτα και την θρυμματίζετε. Προσθέτετε το νερό από τα μακαρόνια, ανακατεύετε και ρίχνετε τέλος και τις ταλιατέλες.
Ανακατεύετε καλά και είστε έτοιμοι!