Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

8/24/2022

Η χώρα βγήκε σήμερα από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας. Οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι πανηγυρίζουν. Μόνο που δεν χορεύουν σήμερα..

 

Dimitris Savvidis


Η χώρα βγήκε σήμερα από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας. Οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι πανηγυρίζουν. Μόνο που δεν χορεύουν σήμερα..

Με άλλα λόγια η χώρα επιστρέφει στην κατάσταση που βρισκόταν πριν 12 χρόνια. Όταν πολιτικοί μπορούσαν να κλέβουν δίχως να τους ελέγχει κανένας.
Σαν έναν ασθενή που πάσχει όλη του τη ζωή από παχυσαρκία. Βρίσκεται ένα βήμα πριν το θάνατο. Μέχρι που μια μέρα τον θέτουν υπό αυστηρή παρακολούθηση και δίαιτα. Δεν του μαθαίνουν ποτέ τι έφταιξε και έφτασε ως εκεί. Απλά του περιορίζουν το φαγητό. Και δώδεκα χρόνια μετά τον αφήνουν εντελώς ελεύθερο. Δίχως γνώση για τα λάθη του παρελθόντος. Απλά πεινασμένο και ελεύθερο. Ελεύθερο να ορίσει μόνος του τη διατροφή του.
Οι πολιτικοί μιας χώρας που έχει κυριολεκτικά ματώσει σήμερα έχουν το θράσος να πανηγυρίζουν.
Όσοι δεν χάσαμε κάθε ίχνος λογικής αντί να πανηγυρίσουμε σήμερα ας αναλογιστούμε...
Ας αναλογιστούμε πως το χρέος της χώρας εκτοξεύθηκε στα 350 δις τα τελευταία χρόνια.
Πώς το χρέος των μεγαλύτερων κομμάτων συνεχώς αυξάνεται.
Πως γίνεται στη χώρα μας Τσοχατζόπουλοι να έχουν πάρει μίζες εκατομμυρίων.
Πώς γίνεται Τραγκες να έχουν φτιάξει περιουσία σχεδόν μισό δις ευρώ.
Πώς γίνεται υπουργός Παιδείας να βραβεύει μια ψεύτρα που το έπαιζε ερευνήτρια της ΝΑΣΑ .
Πώς γίνεται CEO της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης της χώρας, της ΔΕΗ να ορίζεται κάποιος που φουσκώνει το βιογραφικό του με σπουδές που δεν έκανε (MBA) και έχοντας λιγότερο από 13 χρόνια προϋπηρεσίας.
Πώς γίνεται εσείς ο ίδιος ο πρωθυπουργός να έχει δάνειο περισσότερο από 1εκ ευρώ το οποίο δεν εξυπηρετεί τη στιγμή μάλιστα που δηλώνει εισόδημα μόλις 70χιλιαδες ευρώ.
Πώς γίνεται οι μεγαλύτεροι οικονομικοί πόροι της χώρας, αεροδρόμια, λιμάνια και τρένα να έχουν εκχωρηθεί σε ξένους.
Πώς γίνεται στην Ελλάδα με κατώτατο μισθό τα 750 ευρώ το κόστος ζωής να είναι πολλαπλάσιο από εκείνο των χωρών της βόρειας Ευρώπης τη στιγμή που σε αυτές ο κατώτατος ξεπερνά τα 1600. (Για παράδειγμα η βενζίνη στην Ολλανδία με κατώτατο μισθό τα 1635 έχει σήμερα 2 ευρώ το λίτρο. Πόσο έχει στην Ελλάδα 😕)
Πώς γίνεται μισό εκατομμύριο από τις πιο παραγωγικές γενιές της Ελλάδας (ηλικίας 25-35) να έχουν φύγει στο εξωτερικό και ο πληθυσμός της χώρας για πρώτη φορά σε δεκαετή απογραφή να μειώνεται.
Όταν όλα αυτά και άλλα πολλά που δεν τα μαθαίνουμε τελικά ξεσκεπαστουν, τοτε ίσως υπάρξει νόημα να πανηγυρίσουμε.
Μέχρι τότε θα νιώθουμε πως όσοι πανηγυρίζουν είναι ένα παραπέτασμα, μια ψεύτικη βιτρίνα μπροστά σε ένα τελείως διεφθαρμένο σύστημα κλεφτών και απατεώνων που κλέβουν το λαό.

Σελίδες