Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

8/24/2022

ΘΡΑΣΥΣ, ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΠ – “ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ” ΕΙΠΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 43Α του Κανονισμού της Βουλής και τον ν 3649/2008, όπως τροποποιήθηκε με την από 9.8.2022 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 152), του υπηρετούντος,  Θεμιστοκλή Δεμίρη, στη θέση του Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και διατύπωση γνώμης της Επιτροπής. Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022  (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είχε σήμερα ακρόαση του νέου διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, προκειμένου να καθίσει άνετα στην καρέκλα που του προσέφεραν οι Μητσοτάκης – Δημητριάδης, προκειμένου να αποτελέσει ένα ακόμα φερέφωνό τους.

Σε ερώτημα που αφορούσε τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων πως «a priori κανείς δεν εξαιρείται».

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, βουλευτές σχεδόν από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν από τον κ. Δεμίρη να ξεκαθαρίσει εάν πολιτικά πρόσωπα και δημοσιογράφοι παρακολουθούνται από την ΕΥΠ.

Όταν εκείνος πήρε τον λόγο, αντέτεινε: «Έχω τον πλήρη έλεγχο της ΕΥΠ τις τελευταίες 15 μέρες, a priori κανείς δεν εξαιρείται». Σε εκείνο το σημείο, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, επικράτησε ένταση στην αίθουσα, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να ζητούν διευκρινίσεις.

«Τις τελευταίες 15 μέρες που έχετε τον πλήρη έλεγχο, γίνονται παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων;», ήταν το νέο ερώτημα που δέχτηκε ο νέος διοικητής της ΕΥΠ. Τότε, κατά τις πληροφορίες, ο κ. Δεμίρης επανέλαβε πως «κανείς δεν εξαιρείται», με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνουν λόγο για κυνική ομολογία.

Για την ιστορία, και για να καταλάβουμε πως είναι άτομο της εμπιστοσύνης των κυβερνώντων και μόνο, να πούμε ότι ο Θεμιστοκλής Δεμίρης έλαβε την θετική έκφραση γνώμης και της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τον διορισμό του στην θέση του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ΜΟΝΟ από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Αντίθετα, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν αρνητική γνώμη.

Σελίδες