Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

9/28/2022

Χανιά-Ξανά “στο σκαμνί” ο καθομολογία δολοφόνος της Σούζαν Ίτον Αναβιώνει στα Δικαστήρια Χανίων το φρικτό έγκλημα που συγκλόνισε όλο τον κόσμο

 Χανιά-Ξανά “στο σκαμνί” ο καθομολογία δολοφόνος της Σούζαν Ίτον

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης στα Χανιά, θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον, στα Χανιά, τον Ιούλιο του 2019.

Στο εδώλιο αναμένεται να καθίσει ο 31χρονος σήμερα καθομολογία δολοφόνος, ο οποίος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν κάθειρξη 13 ετών και εκτίει την ποινή του στο κατάστημα κράτησης Γρεβενών, για την φρικιαστική υπόθεση που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο νεαρός πατέρας δύο παιδιών, αντιμετωπίζει της κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με πρόθεση, του βιασμού σε βαθμό κακουργήματος και της παράνομης οπλοκατοχής σε βαθμό πλημμελήματος.

Η Ίτον είχε βρεθεί νεκρή σε σπηλιά κοντά στο Ξαμουδοχώρι του Δήμου Πλατανιά, το βράδυ της 8ης Ιουλίου του 2019, έξι μέρες μετά την εξαφάνισή της από το Κολυμπάρι, όπου συμμετείχε σε διεθνές συνέδριο βιολογίας στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.

Στην απολογία του ο 30χρονος ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρεθύμνου, είχε υποστηρίξει ότι επρόκειτο για ατύχημα ενώ είχε αρνηθεί τον βιασμό, χωρίς όμως οι ισχυρισμοί του να πείσουν το Δικαστήριο.

Αναλυτικά είχε υποστηρίξει:

«Ήταν μια συνηθισμένη ημέρα. Εκείνο τον καιρό είχαμε πανηγύρι. Το πρωί είχα πάει στον Ταυρωνίτη να μαζέψω ξύλα για τις κατασκευές που ήθελα να κάνω για το πανηγύρι. Το μεσημέρι έφυγα κι είπα να πάω μια βόλτα με το αμάξι. Έκανα τη συνηθισμένη διαδρομή που μου αρέσει να κάνω», είχε αναφέρει ο 30χρονος, στο ξεκίνημα της απολογίας του, τον Οκτώβριο του 2020.

Όπως υποστήριξε τότε ο κατηγορούμενος, κινείτο με το αυτοκίνητό του με μικρή ταχύτητα όταν είδε την Ίτον να κάνει τζόκινγκ. «Δεν πρόλαβα κι έπεσα πάνω της. Την ακούμπησα μια φορά στο πόδι και αυτή βρέθηκε κάτω από το αμάξι. Δεν μπορούσα να το εξηγήσω… Ήθελα να την απεγκλωβίσω κι έκανα το αμάξι πίσω. Όταν την είδα, στην κατάσταση που βρισκόταν, θεώρησα ότι δεν μπορεί να ζήσει», είχε πει τότε ο κατηγορούμενος, κάνοντας τους πάντες μέσα στη δικαστική αίθουσα να ανατριχιάσουν.

«Σκέφτηκα να ελέγξω το θέμα. Ήταν βαριά τραυματισμένη. Δεν κρατούσα μαζί μου το κινητό, γιατί το είχα αφήσει στο σπίτι να φορτίσει. Αν κρατούσα το κινητό, θα μπορούσα να είχα καλέσει την Αστυνομία ή τους γονείς μου», ανέφερε ο 30χρονος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε: «Είχα θολώσει. Δεν μπορούσα να σκεφτώ σωστά.

Την έβλεπα (σ.σ. την Ίτον) σαν ετοιμοθάνατη. Δεν μπορούσα να βλέπω αυτήν την εικόνα. Δεν ήθελα να την εγκαταλείψω. Ήξερα ότι θα πιαστώ (σ.σ. ότι θα συλληφθεί). Ήθελα τις λίγες μέρες που θα είχα μέχρι να με πιάσουν να τις περάσω με την οικογένειά μου. Πίστευα ότι δε θα με πιάσουν την ίδια μέρα, αλλά μετά από δυο-τρεις μέρες. Δεν ήξερα ότι θα πάρει τόσες μέρες.

Δεν ήθελα να τη βάλω στο κάθισμα του συνοδηγού, ούτε στο πίσω κάθισμα, για να μη γεμίσει το αυτοκίνητο με αίμα, γιατί δε μου άρεσε σαν εικόνα. Εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να σκεφτώ τις συνέπειες. Την έβαλα στο πορτμπαγκάζ. Την άκουγα που έκανε ένα θόρυβο σαν μουγκρητό. Δεν καταλάβαινα να λέει λέξεις».

Κατόπιν, ο 30χρονος αναφέρθηκε στο τι συνέβη όταν έφτασε στο παλιό καταφύγιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. «Έβαλα το αμάξι όσο πιο κοντά στην τρύπα του αεραγωγού. Εκείνη την ώρα, πριν τη ρίξω, είδα τον σφυγμό της κι είδα ότι είχε αρχίσει να παγώνει. Εκεί κατάλαβα ότι είχε πεθάνει. Ήταν λάθος μου, αλλά σκέφτηκα τότε να την πετάξω».

Ο νεαρός Χανιώτης, ο οποίος υποστήριξε κατά τη διάρκεια της δίκης ότι δε βίασε την Ίτον, είπε ότι είχε ομολογήσει ότι τη βίασε στους αστυνομικούς μετά από «συγκεκριμένη ψυχολογική πίεση που μου προκάλεσαν. Αναγκάστηκα να πω κάποια πράγματα που δεν ισχύουν για να αποφύγω κάποιες καταστάσεις. Υπάρχουν κάποια άτομα που τους συμφέρει να μη μαθευτεί η αλήθεια. Δεν ήρθα ποτέ σε σεξουαλική επαφή».

Όπως πρόσθεσε τότε ο καταδικασθείς, αφού πέταξε την 60χρονη γυναίκα στο καταφύγιο, παρέμεινε για περίπου 20 λεπτά στο αυτοκίνητό του για να συνειδητοποιήσει το τι είχε συμβεί. «Ήταν λάθος που δεν έπρεπε να γίνει. Έτσι το βλέπω εγώ. Βρέθηκα στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή.

Εγώ το θεωρώ σαν ατύχημα αυτό που έγινε στην αρχή. Δεν το βλέπω σαν προμελετημένο έγκλημα. Τη χτύπησα μία φορά. Δεν τη χτύπησα επίτηδες. Δε λέω ότι φταίει αυτή. Δεν ήταν στη μέση του δρόμου, αλλά όχι και στην άκρη», συμπλήρωσε ο κατηγορούμενος. «Ήθελα να ζητήσω συγνώμη, αλλά δε δόθηκε η ευκαιρία όσο ήμουν στη φυλακή. Της ζητάω από εδώ τη συγνώμη. Ό,τι έγινε δεν έγινε εκ προμελέτης. Εγώ το βλέπω σαν ατύχημα», είχε αναφέρει τότε ο δράστης.

zarpanews.gr

Σελίδες