Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

10/25/2022

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΤΣΗ ΠΟΥ ΡΟΥΦΟΥΣΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΑΜΕ ΣΤΙΣ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΚΛΩΜΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!

 ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΧΟΥΝ

Μετά τον σάλο για τις business με τα κόκκινα δάνεια που εξαγόρασε η εταιρία του – Αρνείται να παραδώσει την έδρα του

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη για εμπλοκή του γαλάζιου βουλευτή Γρεβενών, Ανδρέα Πάτση, η ΝΔ αναγκάστηκε να τον διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πάτσης ο οποίος κλήθηκε απολογία από τον γενικό γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Ιωάννη Μπούγα έδωσε εξηγήσεις, οι οποίες δεν κρίθηκαν επαρκείς. «Τέτοιους είδους συμπεριφορές δεν χωρούν στη Ν.Δ.» σχολιάζουν οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Πάτσης αγόρασε το 2011 μέσω της εταιρείας του δάνεια από την Τράπεζα Πειραιώς για 4.300.000 ευρώ, αξίας 62.771.892 ευρώ.

Μάλιστα, το ποσό φαίνεται ότι καταβλήθηκε με μετρητά από την εταιρεία, ενώ σύμφωνα με τις καταγγελίες του Παύλου Πολάκη, μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιευθεί ισολογισμός στο ΓΕΜΗ.  Παράλληλα αποκαλύφθηκε ότι έχει πάρει με απευθείας ανάθεση 1 εκατομμύριο ευρώ από τα ΕΛΤΑ.

Πού βρήκε τα 4.000.000 ευρώ η εταιρία του Πάτση; Την ώρα που χιλιάδες Ελληνες πέφτουν θύματα της τραπεζικής αναλγησίας και χάνουν τα σπίτια τους ακόμα και για μικρής αξίας χρέη, η Ν.Δ. εξακολουθεί να διατηρεί στις τάξεις της έναν βουλευτή ο οποίος «διαπρέπει» στον χώρο των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ως μέτοχος μεγάλης εισπρακτικής εταιρίας.

Μιλάμε για τις εταιρίες που «αγοράζουν» κοψοχρονιά τα δάνεια φτωχών και μεσαίων οφειλετών από τις συστημικές τράπεζες και, στη συνέχεια, στρέφονται κατά των δανειοληπτών για να εισπράξουν τα κέρδη από την άθλια μεσιτεία τους. Πρωταγωνιστής σε μια τέτοια υπόθεση εμφανίζεται ο βουλευτής Γρεβενών της Ν.Δ. Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος, όπως αποκάλυψε από τον Οκτώβριο του 2020 η «δημοκρατία», ήταν και, σύμφωνα με καταγγελίες παραμένει, επικεφαλής δικηγορικού ομίλου «είσπραξης ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων».

ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ “ΚΟΡΑΚΙ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ” ΔΙΑΓΡΑΦΕΝΤΑ ΠΑΤΣΗ;; ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΤΟΥ, ΣΤΕΛΙΟ ΠΕΤΣΑ, ΠΟΥ ΤΑΪΖΕ ΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ. ΛΑΜΟΓΙΑ, Ε ΛΑΜΟΓΙΑ

Προκλητική απάντηση – Αρνείται να παραδώσει την έδρα
Την ίδια ώρα, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ σε προκλητική δήλωσή του αναφέρει ότι δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα του και ότι θα παραμείνει ανεξάρτητος! Μάλιστα φτάνει στο σημείο να βαπτίσει «συκοφαντίες» τις τρομερές αποκαλύψεις και δηλώνει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

απιστευτο

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΙΣ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022:

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της Κρήτης – κάναμε και ρεπορτάζ – έχουν ξεφυτρώσει κάτι «φιντάνια – σωτήρες» που δουλεύουν τον κόσμο ότι θα τους σώσουν το σπίτι και τους τρώνε χρήματα. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν εναποθέσει τις ελπίδες πάνω τους. 25-30.000 ΕΥΡΏ έχουν φάει συνολικά από τον καθένα που τους εμπιστεύεται και πέφτει στην παγίδα τους. Προσοχή που δίνετε χρήματα για να σας πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Δεν είναι όμως μόνο αυτοί οι επιτήδειοι.

Υπάρχουν ΟΜΩΣ και κάποιοι δικηγόροι – μεγαλοκαρχαρίες που θέλουν να φάνε τα ακίνητα των Ελλήνων και να αρπάξουν μεγάλα χρηματικά ποσά μέσω των πλειστηριασμών. Είναι ένα έγκλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή σε βάρος των Ελλήνων. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΜΑΚΕΛΕΙΟ υπάρχει κύκλωμα δικηγορων που κάνει τη βρώμικη δουλειά.

Ακούσαμε την εξής συνομιλία:

«Δικηγόρος (κολλητός μεγαλοκαρχαρία δικηγόρου στην Αθήνα): Ελα φίλε (δικηγόρος- μεγαλοκαρχαρίας στην Αθήνα)  έχω άνθρωπο στη επαρχία (δικηγόρος στην επαρχία με κονέ στους πλειστηριασμούς)  με τρομερές διασυνδέσεις για τους πλειστηριασμούς. Μπορούμε να βγάλουμε πολλά φράγκα αν συνεργαστούμε. Μιλάμε για πολύ χρήμα!»

Δυο λοιπον δικηγόροι των Αθηνών και ένας δικηγόρος από επαρχία ετοιμάζουν μεγάλη δουλειά με χοντρά φράγκα. Και να ήταν οι μόνοι λέτε; Πληροφορίες λένε ότι είναι μπλεγμένος και βουλευτής – δικηγόρος.

Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε τι γίνεται…

Το παρασκήνιο της διαγραφής του Ανδρέα Πάτση
Νωρίτερα ο Ανδρέας Πάτσης είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις, αφού σύμφωνα με την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται “ως ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού και αγόρασε “κόκκινα” δάνεια ύψους 62 εκ. ευρώ με μόλις 4,3 εκ. ευρώ”.

Μάλιστα όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης, το ποσό που χρησιμοποίησε για την αγορά των κόκκινων δανείων δεν μπορεί να την αιτιολογήσει από το Πόθεν Εσχες του.

Όπως αναφέρει στην ανάρτηση του ο κ. Πολάκης, το ποσό αυτό φαίνεται ότι καταβλήθηκε με μετρητά από την εταιρεία, ενώ όπως καταγγέλλει ο ίδιος, μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιευθεί ούτε ισολογισμός στο ΓΕΜΗ.

Από κυβερνητικές πηγές πάντως ξεκαθαριζόταν ότι ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Ιωάννης Μπούγας αναμενόταν να καλέσει τον κ. Πάτση να δώσει εξηγήσεις για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, προκειμένου να διαπιστωθεί πρώτον αν όλα αυτά ευσταθούν και κατ’ επέκταση να διαπιστωθεί αν παραβαίνουν τη νομιμότητα ή και τις ηθικές αρχές της ΝΔ. Μετά τη συνάντηση, οι εξηγήσεις δεν κρίθηκαν επαρκείς και έτσι φθάσαμε στη διαγραφή.

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει ξεκάθαρη εντολή προς τα αρμόδια όργανα της ΚΟ, ώστε να διαλευκανθεί άμεση η υπόθεση και στην περίπτωση που διαπιστωθούν ευθύνες του βουλευτή Γρεβενών, να αποδοθούν”, αναφέρουν χαρακτηριστικά. Οπως και έγινε…
Η ανάρτηση του κ. Πολάκη:
“Αυτό ΔΕΝ είναι κόμμα. Η Λερναία Ύδρα είναι”

Με αυτόν τον τίτλο ο βουλευτής του ΣυΡιζΑ και πρώην υφυπουργός υγείας ξεκινά την αποκάλυψη του, η οποία έχει ως εξής:

Δεν είναι μόνο ο Μαραβέγιας που έλαβε έγκριση για επιχορήγηση 4.200.000€ μέσω εταιρείας με κεφάλαιο 5.000€.
Έτερο μπουμπούκι και λεμονανθος της ΝΔ κάνει εδώ και χρόνια τρελές business με τα δάνεια των τραπεζών!

Πρόκειται για τον βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ Ανδρέα Πάτση, ο οποίος:

– Έφτιαξε το 2010 με έναν Κύπριο την εταιρεία ειδικού σκοπού “ΠΛΑΤΩΝ Α.Ε Τιτλοποιήσεων Απαιτήσεων”, με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 60.000€

– Αγόρασε το 2011 μέσω της εταιρείας δάνεια από την Τράπεζα Πειραιώς ύψους 62.771.892 ευρώ, αντί συνολικού τιμήματος 4.300.000 ευρώ, τα οποία μάλιστα πληρώθηκαν με τραπεζική κατάθεση στην Πειραιως!!!!

ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ:

1)Η εταιρεία του κου. Πάτση ΔΕΝ έχει δημοσιεύσει ποτέ Ισολογισμούς στο ΓΕΜΗ, ώστε να φαίνονται οι εισροές και εκροές της και άρα η πορεία του χρήματος που διακινεί και διαχειρίζεται!!!!
Γιατί κύριε Πάτση;;;

2) Που και πώς βρήκε η εταιρεία του Πάτση 4 και πλέον εκατομμύρια για να αγοράσει τα δάνεια από την Πειραιώς;

3) Πόσα χρήματα έχει εισπράξει η εταιρεία του Πάτση από τα δάνεια των 63.000.000 € που έχει αγοράσει; Πλειστηριασμούς έχει κάνει ;

4) Στο τελευταίο ΔΣ της εταιρείας του που δημοσιεύτηκε στο ΓΕΜΗ και έληγε το 2021, ο Πάτσης δεν έχει αντικατασταθεί.!!

ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ,ΗΘΙΚΟ ΕΙΝΑΙ;;;;;; ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ ΣΤΟ ΕΝΑ ΔΕΚΑΤΟΠΕΜΤΟ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥΣ;;;;

Σύμφωνα με το νόμο λοιπόν, ο κύριος αυτός παραμένει μέχρι σήμερα στην εταιρεία, μέχρι να δημοσιευτεί κάτι νεότερο. Τυχαίο που δεν έχει δημοσιευτεί;

Κύριε Πάτση θα μιλήσετε ή θα το παίξετε κι εσείς ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ…; Και μην μας πείτε ότι πράξατε νόμιμα (παρά τα τόσα κενά που έχουν οι δημοσιεύσεις της εταιρείας σας). Πείτε μας για το πώς αντιλαμβάνεστε το “ηθικόν” ως βουλευτής. Πείτε μας πόσοι από τους ψηφοφόρους σας στα Γρεβενά (που δεν γνώριζαν την δράση της εταιρείας σας) είναι μέσα στους καταλόγους των δανειοληπτών που αγόραζατε τα δάνειά τους!

Περιμένουμε απαντήσεις από τον Ανδρέα Πάτση και την κυβέρνηση της ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΕ.

Εν τω μεταξύ, οι δανειολήπτες τρέμουν μήπως χάσουν το σπίτι τους στον πλειστηριασμό! Κάποιοι μάλιστα τον έχουν ψηφίσει κιόλας…”

Παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος για λόγους ευθιξίας για την υπόθεση Πάτση- Πριν δεν την είχατε αυτή την ευθιξία κ. Κωνσταντόπουλε; 

Η υποβολή της παραίτησής του έγινε μετά τη διαγραφή του Ανδρέα Πάτση από τη ΝΔ και τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου, που κατήγγειλε τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Γρεβενών για απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια από τον Κυριάκο Πιερρακάκη μέσω ΕΛΤΑ.

Ως προς τα ΕΛΤΑ, αρμόδιες πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισημαίνουν ότι τα ΕΛΤΑ ΑΕ δεν είναι υπό την εποπτεία του υπουργείου, αλλά έχουν περάσει στην κυριότητα του Υπερταμείου εδώ και αρκετά χρόνια.

Η ανακοίνωση των ΕΛΤΑ

Με αφορμή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, περί αμοιβών τις οποίες έδωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προς τον βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση για νομικές υπηρεσίες, τα ΕΛΤΑ διευκρινίζουν τα εξής:

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν συνάψει συμφωνία συνεργασίας με τη διεθνή Νομική Εταιρεία DLA Piper UK LLP, για την εκπροσώπησή τους στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και ιδιαίτερα στην Κομισιόν και την DG Comp. Η συνεργασία με τον Διεθνή Νομικό Οίκο ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στα παραπάνω θέματα κατέστη αναγκαία λόγω της ανάγκης συστηματικής υποστήριξης των ΕΛΤΑ σε εξειδικευμένα θέματα Ευρωπαϊκού Δικαίου, Ανταγωνισμού, Καθολικών Υπηρεσιών κ.λπ. τα οποία προέκυψαν από την έναρξη υλοποίησης των δράσεων μετασχηματισμού της Εταιρείας το 2021.

Ειδικότερα, οι υπηρεσίες για τις οποίες κατέστη αναγκαία η σύμβαση, αφορούν:

Τη νομική εκπροσώπηση και υποστήριξη για ζητήματα ευρωπαϊκού δικαίου, δικαίου ανταγωνισμού, δικαίου κρατικών ενισχύσεων, αναφορικά με διαδικασίες ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιων ανεξάρτητων και άλλων διοικητικών Ευρωπαϊκών αρχών ή/και των Ευρωπαϊκών δικαστηρίων, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά:
-Τον πλήρη χειρισμό της υπόθεσης SA.57982 για την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέτρου αποζημίωσης για ζημία που προκλήθηκε από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19.

-Τον πλήρη χειρισμό της υπόθεσης SA.57538 ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή / και των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων αναφορικά με καταγγελία σχετικά με τυχόν κρατική ενίσχυση υπέρ των ΕΛΤΑ.

-Τον πλήρη χειρισμό της υπόθεσης SA.56616 για την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέτρου αποζημίωσης για την παροχή καθολικής υπηρεσίας και οποιαδήποτε επακόλουθη συναφή διαδικασία.

-Την παροχή νομικών υπηρεσιών για κάθε συναφές θέμα που αφορά τα ανωτέρω.

Η χρονική διάρκεια της Σύμβασης είναι αορίστου χρόνου, τιμολογείται μηνιαίως και σε κάθε περίπτωση μέχρις ολοκληρώσεως των υποθέσεων που αφορούν οι παραπάνω υπηρεσίες.

Η τιμολόγηση των υπηρεσιών γίνεται με βάση τους επίσημους τιμοκαταλόγους της DLA Piper. Τα δε ποσά των τιμολογίων αποστέλλονται προς πληρωμή από την έδρα της εταιρείας και τις οικονομικές της υπηρεσίες, προς τις οποίες γίνεται και η πληρωμή. Σημειώνεται, δε, ότι όλες οι αποφάσεις πληρωμών, έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο «Πρόγραμμα Διαύγεια», στο πλαίσιο του ν. 3861/2010 και του ν. 4727/2020

Κατά συνέπεια δεν τίθεται ζήτημα αυτοτελών αμοιβών των Ελληνικών Tαχυδρομείων προς τον κ. Πάτση, νόμιμο αντιπρόσωπο της DLA Piper στην Ελλάδα. Η όποια δική του αμοιβή προσδιορίζεται από το πλαίσιο και τους όρους συνεργασίας του με την Νομική Εταιρεία, καταβάλλεται από αυτήν, και βέβαια όχι από τον εκάστοτε πελάτη της.

Παρ’ όλα αυτά, για λόγους προσωπικής ευθιξίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, υπέβαλε την παραίτησή του στο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΣΥΠ Α.Ε., κ. Γρηγόρη Δημητριάδη.

Η ανακοίνωση του Υπερταμείου:

Σε ανακοίνωσή του το Υπερταμείο αναφέρει τα εξής:

«Το Υπερταμείο, μόλις έγιναν γνωστά τα δημοσιεύματα για το θέμα των ΕΛΤΑ, προέβη αμέσως στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διερευνήσει όλες τις διαστάσεις της υπόθεσης. Ακολούθως, έλαβε την επιστολή παραίτησης του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Γιώργου Κωνσταντόπουλου για λόγους ευθιξίας.»

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τον Ανδρέα Πάτση σημείωνε:

«Ο κ. Πάτσης όχι μόνο πλουτίζει από κόκκινα δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους έναντι 4,3 εκατ. ευρώ, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει από το πόθεν έσχες του, αλλά εμφανίζεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη μέσω ΕΛΤΑ πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές. Το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τους ”άριστους” του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο. Η αποπομπή των κ. Πιερρακάκη και Πάτση είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει. Μετά, περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί καλύπτει τόσες μέρες το πλιάτσικο των εκλεκτών του».

Σελίδες