Τα στοιχεία που αποκαλύπτονται για τη μαφία που είχε βρει ασφαλές καταφύγιο στην Πολυτεχνειούπολη προκαλούν αίσθηση. Για τη δράση τους, υπήρχαν στοιχεία από το 2018, αλλά οι διαδικασίες δεν είχαν κινηθεί από την αστυνομία…
Ένοπλες ληστείες, ξυλοδαρμοί, διακίνηση ναρκωτικών και ένα πάρτι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που επέτρεπε στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με έδρα την Πολυτεχνειούπολη, να κάνουν διακοπές σε πανάκριβα ξενοδοχεία και να στέλνουν εμβάσματα σε πρόσωπα που ήθελαν να έχουν από κοντά και να χρησιμοποιούν. Ένα από αυτά, όπως αποκαλύπτεται, ήταν ο βομβιστής του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου. Ο νεαρός αντιεξουσιαστής έβλεπε κάθε μήνα να μπαίνουν σε τραπεζικό του λογαριασμό χρήματα, με τους αστυνομικούς να συγκεντρώνουν στοιχεία και να φτάνουν μετά από χρόνια, στην άκρη του νήματος.Τα στοιχεία που αποκαλύπτει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο «Βήμα της Κυριακής» δίνουν μια νέα διάσταση για την εξάρθρωση της συμμορίας περίπου 30 αλλοδαπών σεσημασμένων κακοποιών με έδρα την Πολυτεχνειούπολη στην περιοχή του Ζωγράφου. Στις 15 Νοεμβρίου του 2018 κρίσιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν σε σαφή ενημέρωση της ηγεσίας του Σώματος για ύποπτους συσχετισμούς κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού με αιματηρές επιθέσεις στον πανεπιστημιακό χώρο του Ζωγράφου.
Η έρευνα αυτή ξεκίνησε μετά τη διαπίστωση ότι δραστήριος αντιεξουσιαστής που είχε κατηγορηθεί για την αποστολή δέματος – βόμβα στον Λουκά Παπαδήμο το 2017, λάμβανε στον τραπεζικό του λογαριασμό, μεγάλα χρηματικά ποσά. Συγκεκριμένα 14 άτομα προχωρούσαν μετά από εντολές και μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, σε καταθέσεις στον σχετικό λογαριασμό του αντιεξουσιαστή. Ένας εξ αυτών των Αλβανών χρηματοδοτών του αντιεξουσιαστή, φέρεται πως ήταν ο αρχηγός της μαφίας. Εκείνος που επιχείρησε να τραυματίσει με κατσαβίδι τη νεαρή αστυνομικό. Ο δεύτερος είχε συλληφθεί το 2020 για την απαγωγή του γιου δημοσιογράφου που εξελίχθηκε μετά από ομηρεία εντός της Πολυτεχνειούπολης, σε ληστεία στο οικογενειακό του σπίτι. Επίσης ο ίδιος αλλοδαπός είχε κατηγορηθεί για επιδρομές σε γραφεία καθηγητών και σε εργαστήρια του Πανεπιστημίου με κλοπές εξοπλισμού της τάξης των 200.000 ευρώ.
Ο «Τίτι» που από δολοφόνος έγινε επιχειρηματίας
Τα χρήματα λοιπόν είχαν κατατεθεί στον λογαριασμό του γνωστού αναρχικού μετά από σχετικές εντολές της μαφίας. Ανάμεσα σε εκείνους που κατέθεταν και ένας 35χρονος με το ψευδώνυμο «Τίτι» που τότε ήταν κρατούμενος. Ο 35χρονος θεωρούνταν ως ένας από τους πιο δραστήριους Αλβανούς ποινικούς στον ελληνικό χώρο. Φέρεται ως ηγετικό μέλος της «συμμορίας με τις κιθάρες» αφού σε θήκες για μουσικά όργανα, έκλειναν τα καλάσνικοφ που χρησιμοποιούσαν για να κάνουν ληστείες.
Η συμμορία του «Τίτι» είχε διαπράξει το 2012 μια δολοφονία ενός 30χρονου σεφ, κατά τη διάρκεια αρπαγής του αυτοκινήτου του, από την πυλωτή του σπιτιού που έμενε στην Καισαριανή. Ακόμα είχε προχωρήσει σε 17 ένοπλες ληστείες σε σπίτια, 18 ένοπλες ληστείες σε καταστήματα, μια ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα ελληνικού ταχυδρομείου, 6 ένοπλες συμπλοκές με αστυνομικούς, 6 διαρρήξεις και 17 κλοπές αυτοκινήτων, που χρησιμοποιούσαν στις εγκληματικές τους ενέργειες.
Ο «Τίτι» που θεωρείται ότι με τη λεία από τις ληστείες στην Ελλάδα, προχωρούσε σε επενδύσεις με εμπόριο γεωργικών προϊόντων στην Αλβανία, συνελήφθη τον Μαϊο του 2015 στην Ελβετία. Εκδόθηκε στην Ελλάδα και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Όμως τον Ιούνιο του 2019 απέδρασε με 4 ομοεθνείς του και είναι ο μόνος από τους δραπέτες που παραμένει μέχρι και σήμερα ασύλληπτος.