Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

10/26/2022

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΟΥΦΑ, ΣΤΟΝ ΠΑΤΣΗ: ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΙΡΑΝΧΑΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ, ΜΠΟΥΚΩΝΟΥΝ ΣΤΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΤΕΣ! ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ!

 ΣΙΟΥΦΑΣ

Οι Έλληνες πολίτες τα χρόνια της κρίσης “χρεώθηκαν” με δισεκατομμύρια ευρώ για να αν κεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες.

Υποχρεώθηκαν, δηλαδή, να βάλουν πλάτη για να “κουκουλωθούν” τα δάνεια που έδιναν οι τραπεζίτες χωρίς καμία εγγύηση σε offshore εταιρείες που ανήκαν σε μέλη της οικογενείας τους, τα θαλασσοδάνεια που χορηγούσαν χωρίς καμία εξασφάλιση σε φίλους τους επιχειρηματίες και εφοπλιστές. Εξαπάτησαν οι τραπεζίτες επενδυτές και μικρομετόχους και φόρτωσαν τα οικονομικά τους εγκλήματα στις πλάτες του ελληνικού λαού. Από τον Σιούφα, στον Πάτση. Και όχι μόνο!

Νομική βιομηχανία σε κτίριο 8.000 τ.μ. με 500 εργαζομένους, ζωντανά… πιράνχας σε ενυδρείο και μαρμάρινα λιοντάρια, όπου για να μπεις και μόνο μέσα καλείσαι να πληρώσεις «εισιτήριο» 130 ευρώ, δημιούργησε η οικογένεια Σιούφα κερδίζοντας εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

 Η «κληρονομιά» που άφησε στα δύο του παιδιά, Γιώργο και Μάριο, ο πρώην υπουργός και πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας, πριν αποχωρήσει από τη Βουλή, ήταν μια… βιομηχανία. Και πιο συγκεκριμένα, μια νομική βιομηχανία, η οποία σήμερα διεκπεραιώνει όλη τη «βρόμικη» δουλειά των τραπεζών και των διαφόρων οργανισμών, δημόσιων και ιδιωτικών, που έχουν φεσωθεί από τους πελάτες τους. Δηλαδή εισπράττουν κάποιο μέρος από τα χρωστούμενα με πιέσεις ή, αν δεν πιάσουν τόπο οι πιέσεις, προχωρούν σε διαταγές πληρωμής, υποθηκεύσεις και στο τέλος πλειστηριασμούς.

Και επειδή καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, οι γιοι του βετεράνου πολιτικού, αξιοποιώντας την «κληρονομιά» του πατρός τους και υπό τη διεύθυνση της μητρός τους, κατάφεραν μέσα σε λίγα χρόνια να σαρώσουν σχεδόν το 90% όλης αυτής της αγοράς των κόκκινων δανείων, πραγματοποιώντας τζίρους πολλών εκατομμυρίων, αλλά και ετήσια κέρδη επίσης εκατομμυρίων.

Το πώς όλες οι τράπεζες μυρίστηκαν ότι υπάρχει τέτοιο γραφείο κι άρχισαν να ξεφορτώνουν με φορτηγά τους φακέλους με τα ληξιπρόθεσμα δάνεια στο επί της οδού Ακαδημίας γραφείο του νεαρού Σιούφα είναι απορίας άξιον… Σημασία έχει ότι έπειτα από 6 μήνες λειτουργίας του γραφείου του ο νεαρός Σιούφας εμφανίζεται στα κιτάπια του Δικηγορικού Συλλόγου να έχει αμοιβές που δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί ούτε το μεγαλύτερο και πιο φημισμένο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας.

Εκτοτε οι δουλειές αυξάνονταν με γεωμετρική πρόοδο, όπως άλλλωστε και τα ακριβά ακίνητα της οικογένειας Σιούφα στο Κολωνάκι και αλλαχού, καθώς τα κέρδη πρέπει να επενδύονται. Στο μεταξύ τελείωσε τη Νομική Σχολή και  ο έτερος υιός Σιούφας, Μάριος, και εντάχθηκε πάραυτα στην οικογενειακή επιχείρηση. Κόντρα στο ρεύμα της εποχής, η οικογένεια Σιούφα όχι μόνο  δεν φαίνεται να πλήττεται από την κρίση, αλλά βγαίνει και κερδισμένη από αυτή, εις βάρος πάντα των καταχρεωμένων ελληνικών νοικοκυριών.

Σε μια εποχή που η δράση των εταιρειών αυτών έχει προκαλέσει τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα για χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, το ηθικό ζήτημα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Σελίδες