Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

11/27/2022

Ρόδος: Τα άγνωστα παιδικά χρόνια της οικιακής βοηθού που έγινε δολοφόνος – Το έγκλημα και η αθέατη όψη

 rodos-1-1024x461-1-1024x461

Η οικιακή βοηθός ομολόγησε τη δολοφονία που διέπαρξε και συνελήφθη. Στα 45 της χρόνια έκανε ένα έγκλημα που πάγωσε την Ρόδο και ολόκληρη τη χώρα…

Η οικιακή βοηθός παραμένει στα χέρια της αστυνομίας μετά την ομολογία της, για το έγκλημα που διέπραξε. Η Ρόδος παραμένει ανάστατη από τις αποκαλύψεις για τη δολοφονία της 75χρονης κατάκοιτης γυναίκας. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, η δράστιδα αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, χωρίς να ακολουθεί το τελευταίο διάστημα την αγωγή που έπρεπε. Αυτό την έκανε επικίνδυνη. Ο Γολγοθάς της 45χρονης, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, ξεκίνησε από τα παιδικά της χρόνια.

Η τοπική κοινωνία της Ρόδου είναι ανάστατη με τη δολοφονία της 75χρονης, από την γυναίκα που την φρόντιζε. Τίποτα δεν προμήνυε πως το πρωί της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου οι γείτονες στην ήσυχη γειτονιά στις Καλυθιές θα ξυπνούσαν και θα ανακάλυπταν δολοφονημένη την άτυχη ηλικιωμένη. Η 45χρονη γυναίκα που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός για τη φροντίδα της, τηλεφώνησε στην αστυνομία και ομολόγησε πως αυτή τη σκότωσε.

Μετά την απολογία της και με ομόφωνη απόφαση του τακτικού Ανακριτή και της Αντιεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, κρίθηκε προσωρινά προφυλακιστέα. Η ομολογία της για τις άλλες τρεις δολοφονίες ηλικιωμένων γυναικών, δύο στη Ρόδο και μία στη Λέρο, ερευνάται από τις Αρχές στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε ο εισαγγελέας. Συγγενείς των δύο άλλων γυναικών που εμφανίζει η ίδια ως θύματά της, δεν πείθονται πως αυτή ευθύνεται για το θάνατό τους.

Η κατηγορούμενη, προέβαλε τον ισχυρισμό περί μειωμένου καταλογισμού λόγω σχιζοφρένειας και υπέβαλε προηγούμενες ιατρικές γνωματεύσεις της και έγγραφα από τον εγκλεισμό της σε ψυχιατρικά ιδρύματα της Λέρου, της Κρήτης και της Κύπρου. Στη Λέρο οδηγήθηκε μετά την καταδίκη της, γιατί αποπειράθηκε να πνίξει τον γιο της σε ηλικία μόλις ενός έτους. Σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και εκεί θα διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Όπως ισχυρίστηκε στην απολογία της, τις πρώτες πρωινές ώρες, άκουγε συνεχώς μια φωνή να της λέει «λύτρωσέ την, λύτρωσέ την, υποφέρει». Την πλησίασε στο κρεβάτι, έβαλε το χέρι της στο στόμα της και στη συνέχεια της έκλεισε τη μύτη με σκοπό να την πνίξει. Πήρε ένα μαξιλάρι και όπως περιέγραψε, ολοκλήρωσε την πράξη της. Όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί κάλεσε η ίδια την Αστυνομία.

Η περιγραφή στην κατάθεσή της, συμπίπτει απόλυτα με τα ευρήματα του ιατροδικαστή Ρόδου στο πρόσωπο του θύματος από το χέρι της δράστιδος. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο θάνατός της οφείλεται σε «πνιγμονή διά αποφράξεως των στομίων των αεροφόρων οδών».

Ο δικηγόρος της κ. Αλεξανδρής αναφέρθηκε στο οικογενειακό περιβάλλον της 45χρονης, τονίζοντας πως οι γονείς της την χτυπούσαν και της φέρονταν άσχημα. «Δεν ξέρω εάν αυτό πυροδότησε την κατάσταση στην οποία βρέθηκε στη συνέχεια, με τα βαριά ψυχικά τραύματα», είπε στην επομπή «Φως στο Τούνελ» και συμπλήρωσε πως ούτε το κοινωνικό ούτε το οικογενειακό της περιβάλλον της έδωσε προσοχή.

Σελίδες