Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

11/27/2022

ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ – κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΤΟΝ ΜΙΧΟ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;;;;

 bac4a9c6-e587-4866-9e95-c2e60017de7f

Σε συλλήψεις τεσσάρων υπαλλήλων της Διεύθυνσης Μεταφορών του Κεντρικού Τομέα στην Περιφέρεια Αττικής και στελεχών τεσσάρων μεγάλων Σχολών Οδηγών,  προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  οι συλλήψεις έγιναν προχθές νωρίς το πρωί,  στα σπίτια των κατηγορούμενων.

Ώρα με την ώρα βγαίνουν λεπτομέρειες σχετικά με τα ονόματα και τις ιδιότητες των συλληφθέντων. Και με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι έχουμε μία από τα ίδια!!! Τι εννοούμε; Δείτε ποιοι είναι οι κατηγορούμενοι:

-Γ.Τ προϊστάμενος, στέλεχος της ΔΑΚΕ, εκλεγμένο στο Σύλλογο Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ) και στην Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ)

-Ε.Π., προϊστάμενος, επίσης στέλεχος της ΔΑΚΕ που ήταν υποψήφια στις τελευταίες εκλογές αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.

-Τους υπαλλήλους Β. και Τ. (επώνυμα)

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τις λεγόμενες «στημένες αίθουσες», δηλαδή για εξετάσεις θεωρητικών μαθημάτων για άδεια οδήγησης στις οποίες:

-Εξετάζεται άλλος (πχ υπάλληλος της Σχολής Οδηγών) αντί για το πρόσωπο που πρέπει να εξεταστεί.

-Εξετάζονται μετανάστες, οι οποίοι έχουν μηδενική ή ελάχιστη γνώση ελληνικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  οι συλληφθέντες παραμένουν ακόμη στη ΓΑΔΑ.

Εντύπωση προκαλεί η ολιγωρία του, συνήθως λαλίστατου, υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, να ενημερώσει το ΥΠ.ΡΟ.ΠΟ και η ΓΑΔΑ τους πολίτες, για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Μας έχει συνηθίσει από το Twitter να ανακοινώνει τις επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ χωρίς καν να εκδίδεται δελτίο τύπου από την αρμόδια υπηρεσία. Τώρα ούτε φωνή ούτε ακρόαση!

Ίσως να το… ξέχασε γιατί όπως διαπιστώνουμε όλοι, οι συλληφθέντες είναι είτε κομματόσκυλα της ΝΔ, είτε υπάλληλοι της Περιφέρειας του κ. Πατούλη. Μα καλά, ο κ. Περιφερειάρχης δεν γνώριζε τον Μίχο, ούτε όμως και τους απατεώνες που εξαπατούσαν τον κόσμο;;

To modus operandi

Τα μέλη της οργάνωσης αναζητούσαν και έρχονταν σε επαφή με υποψήφιους, οι οποίοι αδυνατούσαν να επιτύχουν στις εξετάσεις, είτε λόγω ικανοτήτων είτε επειδή δεν γνώριζαν τη γλώσσα. Στο πλαίσιο αυτό, τους ενημέρωναν για τη διαδικασία, ενώ την προηγούμενη των εξετάσεων απέστελλαν στους επιτηρητές – υπάλληλους, μέλη της οργάνωσης, τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των εξεταζόμενων.

Την ημέρα της εξέτασης τοποθετούσαν σε κατάλληλα σημεία στο σώμα και τα ρούχα των υποψηφίων οπτικοακουστικές συσκευές (ακουστικά τύπου «ψείρα» και μικροκάμερα), ενώ εντός σακιδίου ή σακούλας, που έφερε ο εξεταζόμενος, έκρυβαν συσκευή αναμετάδοσης δεδομένων, ώστε να έχουν ζωντανή εικόνα.

Μάλιστα, φρόντιζαν να δίνουν ειδικές οδηγίες για τα ρούχα που έπρεπε να φοράει ο υποψήφιος, ώστε να μην εντοπίζονται οι συσκευές ενώ διέθεταν και μπλούζες με προεγκατεστημένο εξοπλισμό, τις οποίες χορηγούσαν στους εξεταζόμενους. Σε αρκετές ωστόσο περιπτώσεις η μετάδοση της εικόνας επιτυγχανόταν μέσω «έξυπνου ρολογιού», που έφερε κάμερα ή τοποθετούσαν αυτή μέσα στη μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Ακολούθως, κατά τη διάρκεια της εξέτασης, με τη χρήση αυτού του εξοπλισμού, κατεύθυναν τους εξεταζόμενους και τους υποδείκνυαν τις σωστές απαντήσεις.

Ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία της δράσης τους ήταν ότι, σε περίπτωση που ο εξεταζόμενος ήταν αλλοδαπός και δεν γνώριζε ελληνικά, χρησιμοποιούσαν διερμηνέα ενώ όταν οι υποψήφιοι ήταν περισσότεροι, το μέλος της οργάνωσης που υπαγόρευε τις απαντήσεις, ενεργοποιούσε εναλλάξ τη λειτουργία «αναμονή κλήσης».

Ωστόσο, σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της όλης διαδικασίας διαδραμάτιζαν οι επόπτες ή επιτηρητές, οι οποίοι παραλείποντας να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους, συνέβαλαν καθοριστικά στη μείωση των πιθανοτήτων να συλληφθεί ο εκάστοτε εξεταζόμενος.

Όπως προέκυψε, πριν την εξέταση, κάθε υποψήφιος κατέβαλε -κατά μέσο όρο- το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, γνωρίζοντας ότι μέρος αυτών και συγκεκριμένα 500 ευρώ, προορίζονταν για υπάλληλο της αρμόδιας Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών. Τα υπόλοιπα μοιράζονταν ανάλογα με τον εκάστοτε ρόλο (ιδιοκτήτης σχολής, μεσολαβητής, διερμηνέας).

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, οχήματα, σχολές οδηγών και γραφεία υπαλλήλων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

86.370 ευρώ,
2 πιστόλια και περίστροφο,
117 εξαρτήματα οπτικοακουστικού εξοπλισμού (μικροκάμερες, ακουστικά «ψείρες», μπλούζες με τοποθετημένο εξοπλισμό σε αυτές κ.α.)
50 κινητά τηλέφωνα,
πλήθος υπολογιστών και χειρόγραφων σημειώσεων

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα, για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της οργάνωσης, καθώς και υποψηφίων που απέκτησαν παράνομα άδεια ικανότητας οδήγησης ή Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας, συνεχίζεται».

Σελίδες