Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

11/28/2022

ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ! ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ “ΤΑΡΙΦΑ” ΧΡΕΩΝΑΝ ΤΑ “ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑΚΙΑ” ΜΕ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ – ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΕΥΠ ΣΤΗΝ ΣΠΕΙΡΑ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΖΟΤΑΝ ΜΙΚΡΟΚΑΜΕΡΕΣ, ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ, “ΨΕΙΡΕΣ” ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ… ΚΑΛΟΥΔΙΑ…

 ΣΔΩΣΔΩΣ

Μικροκάμερες, ακουστικά «ψείρες», πλαστά έγγραφα και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος τα οποία έναντι αμοιβής έδιναν ερασιτεχνικές ή επαγγελματικές άδειες οδήγησης σε Έλληνες ή αλλοδαπούς χωρίς να γνωρίζουν να οδηγούν ή να μιλούν ελληνικά αντίστοιχα.

Μπορεί τα παραπάνω να φαντάζουν ως εικόνα από ταινία κατασκόπων ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας αυτοκινήτου Newsauto.gr ο ένας εκ των συλληφθέντων υπαλλήλων της Διεύθυνσης Μεταφορών του κεντρικού τομέα της Περιφέρειας Αττικής στο παρελθόν εργάζονταν στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) πριν μεταταχθεί στην Διεύθυνση Μεταφορών του Χολαργού! Οπότε η χρήση υψηλής τεχνολογίας ήταν κάτι που μάλλον γνώριζε πολύ καλά ο συγκεκριμένος πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ.

Οι υποψήφιοι οδηγοί στις θεωρητικές εξετάσεις μπορούσαν να παραστούν οι ίδιοι «εφοδιασμένοι» με ειδικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό είτε έναντι υψηλότερης αμοιβής να παρουσιαστούν κάποιοι άλλοι ως υποψήφιοι οδηγοί στις εξετάσεις αντί για τους πραγματικούς υποψήφιους οδηγούς.

Ωστόσο η Ελληνική Αστυνομία μπλόκαρε τα φιλόδοξα σχέδια του κυκλώματος των διπλωμάτων που είχαν στήσει οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών του Χολαργού που ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με άτομα από Σχολές Οδηγών.

O Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Δημητρίος Δάβαλος δήλωσε ότι: «Η υπόθεση την οποία σας καλέσαμε για να σας παρουσιάσουμε σήμερα σχετίζεται άμεσα και με τον τομέα της οδικής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κατάφερε μετά από ενδελεχή και συστηματική έρευνα να εξαρθρώσει εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης και υπαλλήλους Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών, οι οποίοι μέσω της ψευδούς βεβαίωσης – νόθευσης, της δωροδοκίας και της δωροληψίας, επεδίωκαν και κατάφερναν, να αποκτούν άδεια ικανότητας οδήγησης, άτομα που -υπό κανονικές συνθήκες- θα αποτύγχαναν στις σχετικές εξετάσεις.

Συνολικά συνελήφθησαν 13 άτομα, ενώ κατηγορούνται 58 ακόμη. Πρόκειται δηλαδή για μία πολυπληθή εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας είχαν ως μοναδικό σκοπό την επίτευξη παράνομου και κυρίως εύκολου κέρδους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεων τους.
Για να πετύχουν τον σκοπό τους, είχαν καταρτίσει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης ώστε να πετυχαίνουν στις εξετάσεις οι υποψήφιοι, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρει ο σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός, όπως ακουστικά «ψείρες», μικροκάμερες και συσκευές αναμετάδοσης δεδομένων διαδικτύου (wifi modem).

Ωστόσο, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι, μέλη της οργάνωσης δεν δίσταζαν να εφαρμόσουν τακτικές εκφοβισμού, σε βάρος συγκεκριμένων στελεχών της υπηρεσίας που διενεργούσε τις εξετάσεις, όταν εκείνα προέβησαν σε εντατικούς και αιφνιδιαστικούς ελέγχους, με αποτέλεσμα τη σύλληψη αρκετών εξεταζόμενων.

Συνολικά, υπολογίζεται ότι, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2022, τα μέλη της οργάνωσης, πέτυχαν να χορηγήσουν με παράνομο τρόπο 340 άδειες ικανότητας οδήγησης και Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας, αποκομίζοντας όφελος ύψους 680.000 ευρώ.

Σελίδες