Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

12/01/2022

ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΠΑΛΙΚΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ-ΑΝΤΩΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ”! Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΠΟΥ ΕΔΕΡΝΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Ο “ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ” ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ “ΑΡΧΙΤΙΜΩΡΟΙ” ΚΑΤ’ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑΣ

 μξγγξγξη

Την ώρα που το πανελλήνιο παρακολουθεί μουδιασμένο τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» και τις αποκαλύψεις για «θησαυρούς», ασέλγειες και κακοποιητικές συμπεριφορές, οι εισαγγελείς Ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση δεν σταματούν να λαμβάνουν καταθέσεις από πρώην και νυν τροφίμους της ΜΚΟ, εθελοντές και εργαζομένους, προκειμένου να ρίξουν άπλετο φως στο σκοτεινό θρίλερ και να φέρουν αντιμέτωπους με τη Δικαιοσύνη όλους όσοι φέρουν ευθύνη.

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχει μπει ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του πατρός Αντωνίου, ο οποίος κατηγορείται από τροφίμους για κακοποιητικές συμπεριφορές. Πρόκειται για τον 35χρονο Πασχάλη Σ., τον οποίο «δείχνουν» μέσα από τις καταθέσεις τους αρκετά παιδιά ως τον «αρχιτιμωρό», τον άνθρωπο που είτε έδινε εντολές για ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια είτε κακοποιούσε ο ίδιος τους «απείθαρχους» ανηλίκους της δομής. Οι καταγγελίες σε βάρος του πρώην τροφίμου και μετέπειτα παιδαγωγού της οργάνωσης πληθαίνουν μέρα με την ημέρα και δεν αποκλείεται το όνομα του 35χρονου να περιληφθεί στη δικογραφία που σχηματίζουν οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων.

Το προφίλ του «Πασχάλη», του «αρχιτιμωρού» της «Κιβωτού του Κόσμου», ο οποίος «έδενε κι έλυνε» μέσα στις δομές της οργάνωσης και με τα χρόνια έφτασε να γίνει ο φόβος και ο τρόμος των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτές αποκαλύπτεται όσο περνούν οι μέρες. Ο Πασχάλης, ο οποίος ξεκίνησε ως οδηγός και έφτασε να κατέχει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της ΜΚΟ, έκανε «κουμάντο» στη δομή της Πωγωνιανής στα Ιωάννινα, ενώ η σύζυγός του εργαζόταν στη δομή θηλέων στην Κόνιτσα. Μαζί με τον Αναστάση από το Ιράκ, ήταν τα πρωτοπαλίκαρα του πατρός Αντωνίου, τα οποία, όταν δεν εκτελούσαν «τυφλά» εντολές, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα, είχαν ύφος «αφεντικών» απέναντι στους εργαζομένους των δομών και έτρωγαν και έπιναν τζάμπα!

ξηφγ

Οι δύο έμπιστοι του ιερέα, οι οποίοι φιλοξενούνταν ως παιδιά στην «Κιβωτό» και με την πάροδο του χρόνο ανέβηκαν στην ιεραρχία της ΜΚΟ, έβαζαν τα παιδιά και τους εργαζομένους των δομών να τους υπηρετούν, ενώ κάθε φορά που ο Πασχάλης και η σύζυγός του επισκέπτονταν τη δομή του Βόλου συμπεριφέρονταν σαν μεγαλοστελέχη! Μάλιστα, ο αποκαλούμενος «αρχιτιμωρός» της «Κιβωτού», τον οποίο οι καλά γνωρίζοντες περιγράφουν ως είρωνα και αγενή, εμφανιζόταν σε συνεντεύξεις και συναναστρεφόταν με διάσημους καλλιτέχνες, οι οποίοι ήταν πρόθυμοι να στηρίξουν με όποιον τρόπο μπορούσαν τον πολυπροβεβλημένο και πολυδιαφημισμένο εθελοντικό οργανισμό!

Ομως, όλα τα παραπάνω ωχριούν μπροστά στις κακοποιητικές συμπεριφορές που φέρεται ότι επεδείκνυε απέναντι στα απροστάτευτα παιδιά της οργάνωσης. Το «δεξί χέρι» του πατρός Αντωνίου, που είναι ένα από τα τρία άτομα που θα κληθούν το προσεχές διάστημα να δώσουν εξηγήσεις στις δικαστικές Αρχές, φέρεται ότι είχε ρόλο δεσμοφύλακα, καθώς επί χρόνια ολόκληρα τρομοκρατούσε και έδερνε όσα παιδιά αρνούνταν να υπακούσουν σε εντολές! Ωστόσο, όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις, έφτασε και για τον ίδιο η στιγμή να πληρώσει για όσα τού καταλογίζονται.

Αργά χθες το απόγευμα έγινε γνωστό πως τόσο ο Πασχάλης όσο και η σύζυγός του αλλά και ο Αναστάσης απολύθηκαν από τη νέα διοίκηση της ΜΚΟ.

Σελίδες