Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

12/13/2022

Εύα Καϊλή: «Eίμαι αθώα», η πρώτη της αντίδραση μέσα από τη φυλακή

 Εύα Καϊλή: «Eίμαι αθώα», η πρώτη της αντίδραση μέσα από τη φυλακή

Η Εύα Καϊλή δηλώνει αθώα όσον αφορά στις κατηγορίες που της αποδίδονται για την υπόθεση του Κατάρ

Αυτό δήλωσε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η ίδια ισχυρίζεται ότι «δεν έχει καμία σχέση με χρηματισμούς του Κατάρ, καμία, ρητά και κατηγορηματικά».

«Η θέση της είναι ότι είναι αθώα, μπορώ να σας το πω αυτό», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος στο ΟΡΕΝ, μεταφέροντας τα λόγια της Εύας Καϊλή μέσα από τη βελγική φυλακή, όπου εξακολουθεί να κρατείται. 

«Δεν έχω εικόνα αν βρέθηκαν χρήματα ή πόσα βρέθηκαν. Το μόνο που μπορώ να σας πω, επειδή μίλησα με την αδελφή της κ. Καϊλή, είναι ότι δεν υπάρχει κούνια με το παιδάκι όπου εκεί υποτίθεται ότι υπήρχαν χρήματα», δήλωσε ο ίδιος. 

«Αυτό το λέω ρητά, μετά από συνομιλία που είχα με την αδελφής της, την κ. Μανταλένα Καϊλή. Επιπλέον, δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος στον πατέρα της κ. Καϊλή, είναι ελεύθερος και αν θέλει μπορεί να έλθει στην Ελλάδα», επεσήμανε ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση για τη βαλίτσα με τα λεφτά. 

«Όπως αντιλαμβάνεστε, ωστόσο, όταν ένας πατέρας βλέπει το παιδί του να περνά κάτι τέτοιο, θέλει να είναι δίπλα του», εξήγησε. 

Παράλληλα, ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε ότι η Εύα Καϊλή δεν έχει καμία επιχειρηματική δραστηριότητα, ότι τα εισοδήματά της σχετίζονται μόνο με τη εργασία της στο Ευροκοινοβούλιο, ότι η εταιρία real estate που διατηρεί είναι μια IKE με κεφάλαιο 1.000 ευρώ -κάτι που, όπως είπε ο ίδιος, μπορεί να το δει κανείς και στη ΓΕΜΗ-, και που ακόμη δεν έχει λειτουργήσει. 

Τα περιουσιακά στοιχεία της, πάντως, εγείρουν ερωτήματα. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε ότι η κ. Καϊλή μίλησε χθες με την αδελφή της επί δύο λεπτά.

Ερωτηθείς εάν αναμένεται να παραταθεί η κράτηση της Εύας Καϊλή, ο κ. Δημητρακόπουλος της απάντησε ότι οι προϋποθέσεις για να διαταχθεί παράταση της προφυλάκισής της είναι να κριθεί ως ύποπτη για φυγή ή ύποπτη για τέλεση άλλων αδικημάτων. 

Ο κ. Δημητρακόπουλος εκτίμησε ότι η ιδιότητα και το προφίλ της κ. Καϊλή, καθώς και το γεγονός ότι βρίσκεται μακριά από το παιδί της, δεν θα οδηγήσουν στην απόφαση της επέκτασης της προφυλάκισής της. 

«Έχει ισχυρά και πλούσια αποθέματα δύναμης, και θα αγωνιστεί», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Την Τετάρτη στον ανακριτή

Εν τω μεταξύ, η oμοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου ανακοίνωσε ότι οι τέσσερις συλληφθέντες για την υπόθεση του Κατάρ, μεταξύ των οποίων η Εύα Καϊλή, θα παρουσιαστούν ενώπιον του προδικαστικού τμήματος την Τετάρτη (14.12.2022).

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κατασχέθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία: 600.000 ευρώ στο σπίτι ενός υπόπτου, αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μια βαλίτσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στις Βρυξέλλες και περίπου 150.000 ευρώ σε διαμέρισμα που ανήκει σε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μέχρι στιγμής, για την υπόθεση έχουν προσαχθεί έξι άτομα. Τέσσερα από αυτά, συμπεριλαμβανομένου ενός βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχουν συλληφθεί. Αυτοί οι ύποπτοι θα παρουσιαστούν ενώπιον του προδικαστικού τμήματος την Τετάρτη».

Σελίδες