Translate

Real time visitors

Συνολικές προβολές σελίδας

7/27/2021

Φωτιά στην Σταμάτα: 4 προσαγωγές υπόπτων, βελτιωμένη η κατάσταση - Δηλώσεις Χρυσοχοΐδη, Χαρδαλιά

 


Φωτιά στην Σταμάτα: 4 προσαγωγές υπόπτων, βελτιωμένη η κατάσταση - Δηλώσεις Χρυσοχοΐδη, Χαρδαλιά
Έκτακτη ενημέρωση από τους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Νίκο Χαρδαλιά για την φωτιά σε Σταμάτα και Ροδόπολη. Έγιναν τέσσερις προσαγωγές υπόπτων.

Για την κατάσταση που επικρατεί σε Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσο από την μανία της φωτιάς ενημέρωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα όπως ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές, ενώ η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή είναι ήδη καλύτερη καθώς μόνο διάσπαρτες εστίες φωτιάς.

Κατά τον κ. Χαρδαλιά η φωτιά ξέσπασε στςι 11:39 νότια του νεκροταφείου της Σταμάτας την ώρα που φυσούσαν 6 και 7 μποφόρ και επεκτάθηκε γρήγορα στις γύρω περιοχές.

Για για την κατάσβεση, υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς «παίρνουν μέρος 310 πυροσβέστες, 110 οχήματα, 12 ελικόπτερα, 9 αεροπλάνα ανάμεσά τους το Berier-200 και πολλοί εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις».

«Ήταν μια δύσκολη και επικίνδυνη φωτιά, όμως η κατάσταση τώρα είναι βελτιωμένη», με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να σημειώνει ότι «έγινε μια καθολική και στοχευμένη επιχείρηση».

«Δόθηκε μια γενναία μάχη των πυροσβεστών με τις φωτιές μέσα στις γειτονιές και εκκενώθηκαν οικισμοί» συμπλήρωσε ο υπουργός, τονίζοντας ότι οι ανακριτικές αρχές ερευνούν τα αίτια της φωτιάς και «πολύ σύντομα θα καταλήξουν σε συμπεράσματα. Θα προστατεύσουμε με προσήλωση και αφοσίωση το περιβάλλον και τα πολύτιμα δάση μας».

Σελίδες